Feed – nieuws en updates van blogs en sociale kanalen

Een feed beschrijft het archiveren van nieuwe inhoud. Dit klinkt op het eerste gezicht een beetje droog, maar om precies te zijn is een feed een nieuwsstroom. In principe kunnen alle contentmanagementsystemen, van blogs tot sociale medianetwerken, een dergelijke feed aanbieden.

Verschillende voedingsformaten

Afhankelijk van de reden voor het gebruik, wordt een dergelijk voeder op verschillende manieren ontwikkeld.

XML Blog en Nieuws Feed

Blogs en nieuwsportalen maken meestal gebruik van XML-feeds. Dit zijn zeer eenvoudig gestructureerde, steeds opnieuw gegenereerde overzichten of lijsten van links. In deze linklijsten vindt u de laatste bijdragen van een systeem. Natuurlijk kan deze lijst ook worden uitgevoerd voor verschillende subcategorieën, zodat ik in deze XML-feed alleen de inhoud van een bepaalde categorie kan vinden.

Nieuwsfeed in sociale netwerken

In sociale netwerken zoals Facebook, Instagram of YouTube zijn deze feeds visueel. Dit betekent dat we de nieuwste foto’s en video’s op Instagram, nieuws van onze vrienden, foto’s en video’s op Facebook of de nieuwste video tutorials en documentaires op YouTube in onze nieuwsfeed zien.

Hoe u als bedrijf zo’n newsfeed kunt beïnvloeden, hebben we beschreven in het artikel over discovery. Hier laten we zien hoe u trending kunt worden door specifieke hashtags te analyseren, in een eenvoudig voorbeeld voor de vastgoedsector. Lees meer over het onderwerp in het artikel hier:

Wat is een voeder?

  • Een feed is min of meer een nieuwsstroom
  • Alle content management systemen kunnen zo’n feed aanbieden
  • Maar er zijn ook verschillen tussen de feed-formaten: terwijl blogs en nieuwsportalen meestal XML-feeds gebruiken, zijn de feeds in de sociale netwerken visueel gestructureerde feeds
  • Maar ook u als bedrijf kunt de nieuwsfeed beïnvloeden