E-commerce agentschap: marketing, strategie, zoekmachine optimalisatie (SEO) en Google Ads

Hoe werkt e-commerce? Vandaag nemen we de voordelen, maar ook de risico’s van e-commerce onder de loep. Hoe werken de huidige marketingstrategieën in de elektronische handel? Van basis opzet tot marketing via zoekmachine optimalisatie (SEO) tot adverteren op Google (AdWords), social media marketing maar ook social ads op Facebook, YouTube en Instagram maar ook social SEO. Wat zijn de trends in online marketing of performance marketing? Wij tonen u de huidige e-commerce marketing strategieën en maatregelen!

E-commerce voordelen + structuur: inhoudsbeheer

Digitale handel in onlineshops, met zijn zeer diverse en moderne mogelijkheden, van systemen voor inhoudsbeheer tot zoekmachinemarketing en betalingsproviders die bankoverschrijvingen in real time mogelijk maken. Reeds met de keuze van het content management systeem, begint het werk als e-commerce manager in actieve marketing.

Hoe flexibeler het platform, hoe meer mogelijkheden er zijn. Laten we eens een kijkje nemen in de wereld van content management systemen in e-commerce! Waar liggen de grootste voordelen maar ook de grootste risico’s bij het gebruik van bepaalde systemen en extensies in de online-handel? Hoe werken e-commerce marketing strategieën en wat zijn onze aanbevelingen als e-commerce bureau? Hier zijn onze tips! Allereerst de risicobeoordeling:

Voordelen en risico’s van online handel

Voordelen in e-commerce – Er zijn natuurlijk tal van voordelen in de online handel, maar wij willen slechts een korte blik werpen op de belangrijkste voordelen in e-commerce. Om te beginnen is gedecentraliseerde handel het vermelden waard.

In de eerste plaats is er geen dure winkelruimte nodig op een vaak bezochte plaats om klanten aan te trekken. Via social marketing kunt u klanten in Berlijn, Keulen, Düsseldorf, München, Hamburg en in heel Duitsland bereiken, 24 uur per dag, 7 dagen per week, met uw eigen productaanbod. Bovendien biedt e-handel een uitstekende mogelijkheid tot schaalvergroting.

Simpel gezegd kunt u door zoekmachine-optimalisatie snel van een stad als Düsseldorf naar bijvoorbeeld Hamburg of Berlijn springen. Zodra u de eerste aanvragen en klanten heeft, kunnen de zaken al beginnen. Ook hier zijn geen extra winkelruimte of werknemers nodig op een nieuwe locatie. U kunt terugvallen op bestaande middelen, bijvoorbeeld opslagruimte maar ook werknemers. Tegelijkertijd brengt dit het bijkomende voordeel met zich mee dat u uw eigen directe advertentieruimte snel en effectief beschikbaar hebt voor productlanceringen.

 1. Schaalbaarheid van producten en capaciteiten
 2. Gedecentraliseerde verkoop, 24 uur per dag, 7 dagen per week
 3. Geen fysieke, dure winkelruimte, lagere vaste kosten
 4. Directe en snelle productlancering

Risico’s in e-commerce – Uit onze ervaring als e-commerce agentschap blijkt dat het grootste risico is dat u zich bindt aan een minder flexibele software voor uw eigen merchandise management.

Er zijn veel aanbieders op het internet die bijvoorbeeld een maandelijkse vergoeding vragen voor hun eigen software, die al gauw 500, 1.000 of zelfs 2.000 € per maand kost; in een jaar is dat al 12.000 tot 24.000 € voor een inflexibele oplossing.

Natuurlijk is het bedrag haalbaar voor grote ondernemingen, maar er zijn nog veel meer nadelen. Bovenal, het gebrek aan flexibiliteit voor uitbreidingen. Voor eventuele systeemuitbreidingen moet worden betaald en deze moeten tegen een hoge prijs worden aangeschaft.

E-commerce: Gratis, flexibel, WordPress

Een van de grootste en meest populaire aanbieders is bijvoorbeeld WordPress in combinatie met WooCommerce.

Als u echter met e-commerce wilt beginnen, hebt u de juiste know-how in het bedrijf nodig, d.w.z. een e-commerce manager die voor het beheer van het systeem zorgt. Dit is zeer gespecialiseerde knowhow, want e-commerce is pas sinds 10 of 12 jaar echt groot. Daarom evolueren de methoden voortdurend, breiden de strategieën zich uit en worden de concepten steeds uitgebreider, evenals de systemen.

Denk maar aan de diverse online marketing mix voor zoekmachine optimalisatie, marketing in display advertising, e-mail funnels en nog veel meer. Hoe groter uw bedrijf is, hoe interessanter het natuurlijk wordt als doelwit voor hackers. Het systeem moet dus goed beveiligd zijn, niet alleen vanwege uw eigen productgegevens, maar natuurlijk ook vanwege gevoelige en persoonlijke informatie van uw kopers, zoals kredietkaartgegevens.

Aanbieders van software, goederenbeheer en betalingen

De mogelijkheden en uitbreidingen nemen met de dag toe. Van real-time betaling tot automatische voorraadbalancering, productvariaties en domeinen op meerdere niveaus voor online winkels die internationaal werken, in meerdere landen en talen.

U wilt Google Ads plaatsen? Hoe werkt adverteren op Google eigenlijk? Vooral voor het latere werk met Google Ads is het belangrijk om een zeer goed gestructureerd en schoon systeem te hebben. Als later honderden of duizenden individuele, kleine campagnes tegen elkaar worden uitgespeeld in de test, moeten de gegevens snel beschikbaar zijn, netjes worden opgeslagen en natuurlijk ook worden bijgehouden; keyword pagespeed voor goede rankings.

Aangezien dit onderwerp zeer gedetailleerd is, hebben wij een extra artikel voor u geschreven over adverteren op Google met Google Ads, remarketing en nog veel meer!

 • Lees hier alles over Google Ads

Creëer een online winkel

Wilt u een nieuwe online winkel laten maken of uw bestaande winkel volledig opnieuw opbouwen? E-commerce agentschappen zorgen daarvoor. Van oplossingen zoals WordPress in combinatie met Woocommerce, Shopware en andere online shop aanbieders, die elk speciale functies en aanpassingen bieden.

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het kiezen van het juiste e-commerce bureau. De belangrijkste factor is echter ervaring en best practice-projecten, zodat u er zeker van kunt zijn dat het bureau over voldoende expertise beschikt op het gebied van samenwerking, software, beheer, analyse, optimalisatie en rapportage.

Naast de beste praktijkprojecten gaat het ook om de omvang van de bestaande online winkels. Afhankelijk van het systeem en de server hebben online winkels met meer dan 1.000, 10.000 of zelfs honderdduizend producten andere, individueel aangepaste oplossingen nodig.

Naast het aantal producten, gaat het ook om het aantal bezoekers. Elke nieuwe bezoeker vereist servercapaciteit, die moet worden geleverd. Hoe meer query’s er parallel en tegelijkertijd plaatsvinden, hoe sneller het systeem tot zijn capaciteit wordt benut. Het ergste geval! De crash van uw eigen e-commerce systeem is het grootst mogelijke risico. Je verliest tenslotte geld met elke minuut. Als zo’n server bijvoorbeeld om 2 uur ’s nachts op een zaterdagochtend uitvalt, kan het soms lang duren voordat een technicus alles heeft gerepareerd. Daarom is het ook belangrijk om de capaciteiten van het e-commerce bureau te controleren. Beschikt het agentschap over voldoende personeel en capaciteit? Niet alleen voor de schepping, maar ook voor dergelijke noodsituaties.

Tips voor het zoeken naar een e-commerce agentschap

 • E-commerce bureau heeft ervaring nodig met klantprojecten, best practice case studies over tot nu toe gerealiseerde mediaprojecten
 • Ervaring door eerdere winkels in hoeveelheid (administratie van producten)
 • Of complexiteit (betalingsproviders, e-mailmarketing, zoekmachineoptimalisatie…)
 • Voldoende capaciteit aan personeel en specialisten voor de installatie en systeemondersteuning
 • Servercapaciteiten en noodcontacten (storing)
 • Analyses, optimalisatie en rapportage

Zoekmachine optimalisatie

Het onderwerp zoekmachinemarketing omvat niet alleen Google Ads, maar natuurlijk ook zoekmachineoptimalisatie (SEO). Maar wat is SEO?

SEO-bedrijven zijn gespecialiseerd in het creëren van unieke inhoud via contentmarketing. Deze inhoud is zo informatief dat hij hoger wordt gerangschikt door het algoritme van de zoekmachine. Hoe individueler en beter het ontworpen is, hoe hoger het stijgt. Het grote doel bij zoekmachine-optimalisatie is de eerste plaats te bereiken op Google en andere zoekmachines, zoals Bing, Yahoo, Duck Duck Gogo of Startpage.

SEO, SEA en advertenties

 • Contentmarketing en zoekmachineoptimalisatie – schrijven vanunieke SEO-teksten
 • Zoekmachine optimalisatie is een lange-termijn proces dat meestal wordt opgebouwd in 12, 24 of 36 maanden
 • Bij zoekmachineanalyse, of kortweg SEA, wordt gekeken naar het gedrag van gebruikers op de eigen website of in e-commerce.
 • Advertenties worden geplaatst om snel een gericht bereik te krijgen

Bent u op zoek naar een goed bedrijf voor uw e-commerce zoekmachine optimalisatie? Wij hebben veel aanbevelingen voor u, lees meer hier in onze top aanbeveling zoekmachine agentschappen in Duitsland.

Nadat de winkel is ingericht, geschikte software is gevonden, de zoekmachine structuur is geoptimaliseerd, hoe ga je dan over tot actieve marketing!

Tip! Wilt u meer weten over SEO? Bekijk gratis + premium video’s in de Lukinski SEO Masterclass en hier gratis in de Social Media One blog.

E-commerce marketingstrategieën en -maatregelen

E-commerce strategie – marketing van producten is de kerndoelstelling van elke e-commerce marketing strategie.

Om producten online te verkopen, moet een gericht bereik worden opgebouwd via middelen als organisch bereik, bv. zoekmachineoptimalisatie, of ook via betaald bereik, bv. via Google Ads. Natuurlijk zijn er nog veel meer online marketingstrategieën, bijvoorbeeld social media marketing, maar ook, heel recent, influencer marketing. Welke methode is echt doeltreffend en welk concept is de moeite waard voor uw onderneming?

Laten we de verschillende strategieën eens in detail bekijken.

Online marketingstrategieën: trends worden hulpmiddelen

In het verleden was de marketingmix relatief overzichtelijk, maar de digitale mogelijkheden zorgen voor een voortdurende uitbreiding van de marketingmix. Zo ontstaan vooral in de online marketing voortdurend nieuwe trends, die vroeg of laat het typische instrument worden.

Strategieën verschillen naargelang een doel op lange dan wel op korte termijn moet worden bereikt. In de langetermijndoelstelling speelt met name zoekmachine-optimalisatie een belangrijke rol in e-commerce. Prestaties en verkoop op korte termijn zorgen voor betaald bereik, bv. via Google Ads of sociale advertenties.

Onderscheid tussen organisch en betaald bereik

Maar wat is het verschil tussen organisch en betaald bereik? Om organisch bereik te vergroten door zoekmachine optimalisatie, heeft u content marketing nodig en dus regelmatig nieuwe, informatieve en goed gestructureerde artikelen. Ze worden aan de zoekmachines doorgegeven via de zogenaamde sitemap. Zoekmachines evalueren vervolgens de afzonderlijke pagina’s op basis van het algoritme en vergelijken ze met het eerdere aanbod van uw concurrenten.

Hoe beter uw contentmarketing is opgezet en gestructureerd, des te sneller kunt u de concurrentie in de online detailhandel de baas worden.

Om bestaande concurrenten te verslaan, hebt u echter een bepaald aantal pagina’s nodig. Afhankelijk van de bedrijfstak varieert dit van 500 tot 10.000 afzonderlijke pagina’s en artikelen – een hoop werk! De voorbereiding neemt dan ook veel tijd in beslag, je moet immers niet alleen het bedrag van de concurrent creëren, maar ook meer leveren om beter gerangschikt te worden.

Concurrentie + x

Daarom zijn er methoden nodig die op korte termijn een groter bereik hebben. De meest effectieve manier is via advertenties. Via verschillende methoden worden deze uiterst nauwkeurig uitgespeeld, b.v. aan een specifieke doelgroep indien bepaalde belangen en kenmerken van toepassing zijn.

Remarketing in e-commerce: terugkerende advertenties

De advertenties kunnen ook worden gestuurd naar bezoekers die al interactie hebben gehad met uw merk of product via zogenaamde remarketing. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een online winkel. Een gebruiker bekijkt een bepaald product, plaatst het in het winkelwagentje, maar voltooit het verkoopproces niet. Deze kunnen nauwkeurig worden gesegmenteerd en getarget met het product in de daaropvolgende remarketingcampagne. De bereidheid om te kopen is dienovereenkomstig veel groter.

Kortom, dit zijn de belangrijkste e-commerce marketingstrategieën:

 • Google Ads-campagnes en rapportage
 • Sociale advertenties op Facebook, YouTube en Instagram
 • Zoekmachineoptimalisatie voor een hoge positie in de zoekresultaten
 • Strategieën voor verwijzingsmarketing naar backlinks
 • Remarketing campagne

Laten we eens kijken naar commerce marketing strategieën voor betaald bereik. Reik met een druk op de knop! Dit is precies het geheim van betaald bereik via Google Ads of sociale advertenties op Facebook, Instagram of YouTube.

Voordelen Google Ads – Het grootste voordeel van Google Ads is het moment van de advertentie; direct wanneer gebruikers een concrete behoefte of verlangen hebben.

Terwijl alle andere marketingstrategieën erop gericht zijn de gebruiker eerst bewust te maken van een product, komt een Google-advertentie in het spel op het moment dat een gebruiker actief op zoek is naar informatie of een product. Er hoeft dus geen nieuwe belangstelling te worden gewekt bij de gebruiker! Hij of zij is al geïnteresseerd in de informatie of het product. De grote vraag is, op welke online winkel zal hij of zij klikken?

Dit is precies waar advertenties op Google in het spel komen, want via hen kun je jezelf direct en onmiddellijk naar de topposities in de zoekmachine brengen! Zoals je al kon lezen in ons artikel over Google Ads, is rang 1 in de zoekmachine het belangrijkst.

Een groot deel van de gebruikers, meer dan 90%, klikt op het eerste aanbod

Afzonderlijke advertenties worden campagnes genoemd.

Wie op Google wil adverteren, heeft dus een uitstekend campagnebeheer nodig. Want elke campagne wordt getest, zodat de advertenties steeds effectiever worden. Zoekwoord campagne optimalisatie. Net als Google Ads werken ook social ads op Facebook, Instagram en YouTube.

Bent u geïnteresseerd in het onderwerp van Google Ads? Lees hier meer over ons Google Ads agentschap.

Sociale advertenties op Facebook, YouTube en Instagram

Advertenties in sociale media functioneren structureel en in principe op dezelfde manier als advertenties op Google. Het belangrijkste is doelgroepen en kennis over hun interesses, demografische kenmerken maar ook connecties, bv. met merken. Hoe meer informatie er is over de individuele gebruiker, hoe beter daaruit gebruikersgroepen kunnen worden gevormd, de zogenaamde doelgroepen in onlinemarketing.

Wij hebben in detail beschreven hoe dergelijke advertenties in sociale netwerken werken in ons artikel Facebook Ads. Door de sterke Amerikaanse invloed zijn er veel technische termen en afkortingen op sociaal gebied die je moet leren kennen. CPC, CPM, retargeting, remarketing, pixel, lookalike audience, customer audience en nog veel meer.

Structuur, voorbeeld en beste praktijken

Het belangrijkste zijn echter de doelgroepen, die de basis vormen voor de te spelen reclame. Afhankelijk van de demografische kenmerken van een bepaalde gebruiker, zal hem of haar een advertentie worden aangeboden.

Interesses kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om te bepalen of een persoon een nauwe band heeft met een bepaald sportmerk, een bepaalde tak van sport of iets dergelijks. Detailhandelaren in sportmode kunnen zich dus op deze mensen richten, bv. met producten voor het nieuwe seizoen. Het wordt nog preciezer in de wintercampagne, bijvoorbeeld. Hier worden mensen en doelgroepen specifiek uitgefilterd die geïnteresseerd zijn in skiën, bijvoorbeeld via bepaalde atleten, merken of zelfs evenementen, of door hun fanpagina’s of accounts te volgen. We weten dus dat persoon XY een sterke band heeft met wintersport en daarom een uitstekende doelgroep is voor de nieuwe wintermode in de sportdetailhandel.

Niet alleen voor sportmerken, maar ook regionale en seizoensgebonden marketing is interessant voor vele bedrijfstakken.

Deze uiterst precieze benadering van personen en doelgroepen is wat sociale advertenties zo bijzonder maakt voor bedrijven in e-commerce en ze natuurlijk ook onmisbaar maakt als strategie in online marketing.

Het wordt nog interessanter met zogenaamde remarketingcampagnes. Hier worden niet langer nieuwe gebruikers aangesproken, maar gebruikers die zich reeds met uw merk, uw producten of uw dienst hebben beziggehouden.

Remarketing campagnes

Remarketing campagnes – Het absolute hoogtepunt van een remarketing campagne is dat het zich niet meer richt op nieuwe mensen, maar op mensen die al interactie hebben gehad met uw merk, product of diensten.

Kort uitgelegd kan het bijvoorbeeld gaan om een gebruiker die geïnteresseerd is in een bepaald onroerend goed. Hoewel deze persoon niet op de contactpagina heeft geklikt en dus geen contact heeft gelegd, heeft hij of zij wel interesse getoond in de woning. Als we dieper gaan, kunnen verschillende van deze mensen nu gebruikt worden. Mensen die gemiddeld meer dan 60 seconden op het onroerend goed hebben doorgebracht en er al langere tijd in geïnteresseerd zijn, kunnen ook potentiële kopers zijn. Via remarketing worden deze mensen nu opnieuw benaderd, bijvoorbeeld via een advertentie binnen hun eigen sociale mediawereld op Facebook, Instagram, YouTube of zelfs platforms zoals LinkedIn.

De mogelijkheden van Google Ads tot Social Media Ads zijn zo ontzettend divers en natuurlijk ook veelzijdig in de verschillende methodes en strategieën dat het zeker aan te raden is om een ervaren en gerenommeerd bureau in te huren.

Wij adviseren u en laten u zien hoe u uw e-commerce het beste in de digitale media kunt vermarkten. Neem nu contact met ons op, we kijken uit naar uw telefoontje of e-mail.

E-commerce bureau

De taken en diensten van een e-commerce agentschap zijn breed georiënteerd, maar vormen in principe altijd één groot, centraal doel: het opbouwen van organisch en betaald bereik door systematisch te werk te gaan voor meer winst. Met de juiste methoden in de huidige online-marketingmix kunnen grote successen worden geboekt en kan vooral de schaalbaarheid worden bevorderd. Hoe meer zichtbaarheid, hoe meer bereik, hoe meer aandacht voor uw merk, maar ook voor uw producten en natuurlijk nieuwe productlanceringen.

Advies, workshops en beheer

Strategisch advies, conceptuele ondersteuning, grafisch ontwerp, maar ook workshops voor medewerkers, teams en operationeel management van marketing & communities, dit alles behoort tot onze taken in e-commerce marketing. Door onze ervaring en expertise als e-commerce agentschap, bieden wij u eersteklas advies en moderne strategieën voor de uitbreiding van uw e-commerce structuren.

Contact en contactpersonen

Vragen over consulting, workshop, strategie ontwikkeling? En neem nu contact op met onze contactpersonen!

Nieuw! Native Ads: aanbeveling in plaats van “reclame

Native ads (ook wel native display ads genoemd) verwijzen naar alle betaalde advertentieformaten die discreet als advertenties worden aangeduid. Native advertising is gewoon reclame die er niet uitziet als reclame. Native ads hebben kleine nadelen, maar vooral voordelen. Wist je dat al? Volgens een white paper van AppNexus is de CTR van native display advertising gemiddeld 8,8 keer hoger. Volgens Forbes neemt de aankoopintentie met 18% toe bij native ads. Wij meten ook altijd een hogere CTR in onze klantprojecten. Waar heeft dit mee te maken? Personalisering van inhoud, storytelling en meer discrete communicatiekanalen: referral marketing. Waarom Native Advertising? Wat is native advertising? Wat is native advertising?

Instagram Shopping: sociale handel

Als sociaal netwerk heeft Instagram meer dan 1 miljard maandelijks actieve gebruikers. Daarmee is Instagram het netwerk met de hoogste engagement, zelfs nog vóór Facebook zelf. Ongeveer 70% van de Instagram-gebruikers is jonger dan 35 jaar. Een zeer sterke doelgroep, ook met het oog op de toekomst en de strategische ontwikkeling van het eigen merk. Producten zijn al zo’n twee jaar linkbaar op Instagram. Daarom is deze functie al geruime tijd een insider tip van ons e-commerce bureau.

Tot nu toe moest je hiervoor een Facebook-shop opzetten. De inspanning was voor velen dan ook te hoog, de eigen winkel moest immers op Facebook worden aangesloten om vervolgens producten op Instagram te kunnen markeren. Nu is alles veel gemakkelijker, veel meer aanwezig.

Jobs: E-Commerce en Performance Marketing

Heb je al ervaring met e-commerce / performance marketing? En je bent op zoek naar nieuwe uitdagingen? Perfect! Steun ons en onze klanten dan in Performance Marketing. Meer informatie over ons, vacatures en contactgegevens voor uw sollicitatie vindt u hier:

Prestatiemarketing: Overzicht

E-mailmarketing is een onderdeel van de algemene prestatiemarketingstrategie.

Agentschap, verkoop sluitstrategie

Performance Marketing Agency – Performance marketing omvat een mix van online marketing tools. Hier stellen wij stap voor stap alle gebieden en voordelen voor. Je zult het leren kennen: Social Media, E-mail Marketing, Affiliates, Display en Native Advertising, maar ook Content Marketing, Search Engine Ads en last but not least Search Engine Optimisation. Alles begint met de juiste strategie en een goed performance marketing bureau dat uw vak verstaat.

 • Prestatiemarketing