E-commerce ontwerpbureau: UI, UX en corporate design

E-commerce ontwerpbureau – In tijden van toenemende online handel is een professionele en succesvolle online aanwezigheid essentieel. Een e-commerce ontwerpbureau helpt bedrijven bij het opbouwen en onderhouden van een sterke online aanwezigheid. In deze gids leert u alles wat u moet weten over de diensten van een e-commerce ontwerpbureau, het belang van UI en UX, en de voordelen van een consistent bedrijfsontwerp. U leert ook waarom werken met een gespecialiseerd bureau het succes van uw bedrijf op de lange termijn kan vergroten. Lees verder en laat u inspireren door de mogelijkheden die een e-commerce ontwerpbureau u kan bieden.

E-commerce ontwerpbureau: wat u moet weten

E-commerce is de laatste jaren veel belangrijker geworden. Veel bedrijven beseffen dat een sterke online aanwezigheid tegenwoordig essentieel is voor het succes van hun eigen bedrijf. Een e-commerce ontwerpbureau helpt bij het opbouwen van een professionele en succesvolle online aanwezigheid.

Wat doet een e-commerce ontwerpbureau?

De focus van een e-commerce ontwerpbureau ligt voornamelijk op de creatie van advertenties en de juiste creaties. Het werkt nauw samen met de klant om hun individuele eisen en doelen met betrekking tot hun online aanwezigheid te begrijpen en een oplossing op maat te ontwikkelen. Dit omvat, naast het algemene winkelonderhoud, de ontwikkeling van een opvallend corporate design, de creatie van een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website en de optimalisatie van de gebruikerservaring binnen de shop om zo de online verkoop merkbaar te verhogen.

Welke oplossingen biedt een e-commerce ontwerpbureau?

Een e-commerce ontwerpbureau zorgt voor het geheel van alle ontwerpaspecten die nodig zijn voor het optimaliseren van de gebruikerservaring en het succes van de webwinkel. Dit omvat de volgende diensten: de totaliteit van alle aspecten die nodig zijn voor het ontwerp en het succes van een online shop.

 • Ontwerp van advertenties
 • Creatie van creatieven
 • Ontwikkeling van een corporate design
 • Website ontwerp
 • Optimalisering van de gebruikersinterface

Wat bedoelen we met “gebruikersinterface” en “gebruikerservaring”?

User Interface (UI) en User Experience (UX) zijn twee termen die worden gebruikt in verband met het ontwerp en de ontwikkeling van software en webapplicaties. Vooral bij e-commerce zijn deze twee factoren cruciaal voor het succes of falen van een online bedrijf. Wat deze termen inhouden, vindt u hier:

Het belang van UI, UX en corporate design voor uw e-commerce succes

Gebruikersinterface (UI)

De “gebruikersinterface”, of afgekort “UI”, verwijst naar het visuele ontwerp van de gebruikersinterface van een website of webwinkel. Het omvat het ontwerp en de opstelling van relevante elementen, zoals:

 • Menu / Navigatie
 • Knoppen
 • Tekstvelden
 • Afbeeldingen

Het doel is een eenvoudig & aantrekkelijk ontwerp van de pagina, die ook een duidelijke merkboodschap overbrengt. Hierdoor kan de gebruiker gemakkelijk en intuïtief interageren binnen de winkel.

Gebruikerservaring (UX)

UX staat voor “user experience” en verwijst naar de algehele ervaring van de gebruiker op een website. Dit omvat onder andere:

 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Mobiele aanpassingen
 • Laadtijden
 • Begrijpelijkheid van de inhoud
 • Doeltreffendheid waarmee een taak kan worden voltooid

Een professioneel e-commerce ontwerpbureau voert eerst een uitgebreide doelgroepanalyse uit. Op basis van de verkregen informatie over de (toekomstige) gebruikers vindt de conceptie van de webapplicatie plaats als basis voor een gerichte gebruikerservaring.

Hoe u uw omzet merkbaar verhoogt door UI en UX

Een aantrekkelijke gebruikersinterface (UI) en een positieve gebruikerservaring (UX) zijn cruciaal voor het succes van een e-commercebedrijf, omdat ze een directe invloed hebben op de verkoop. Dit gebeurt via de volgende factoren:

 • De conversie verhogen
 • Verlaging van het bouncepercentage
 • Een positieve marketingidentiteit creëren
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO) verhogen
 • Creëren van herhalingsaankopen

Waarom heb ik een huisstijl nodig?

Verder is het belangrijk dat een merk op alle platforms een consistente uitstraling heeft – zowel qua ontwerp als qua communicatie.

Het zogenaamde corporate design is de sleutel tot het opbouwen van een uniform en dus herkenbaar merk. Het omvat het gebruik van kleuren, lettertypes en afbeeldingen en moet consequent worden toegepast op alle platforms. Een sterk corporate design helpt het vertrouwen van klanten in het bedrijf duurzaam te versterken en de naamsbekendheid te vergroten.

Wanneer moet ik een e-commerce ontwerpbureau inhuren?

Vooral wanneer een bedrijf zelf niet voldoende ervaring heeft met het opbouwen van een professionele en succesvolle online aanwezigheid, moet een gespecialiseerd e-commerce ontwerpbureau worden geraadpleegd. Het inhuren van een ervaren bureau is ook aan te raden in de volgende situaties:

 • Oprichting van een nieuwe webwinkel
 • Herontwerp van een bestaande webwinkel
 • Creatie van advertenties
 • Lage omrekeningskoers
 • Internationalisering

Conclusie: Werken met een e-commerce ontwerpbureau verhoogt duurzaam conversies en verkopen

Een gespecialiseerd e-commerce ontwerpbureau helpt u een consistente en succesvolle online aanwezigheid op te bouwen. Een bureau ontwikkelt op maat gemaakte e-commerce design oplossingen die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de gebruikers. Met behulp van gerichte UI- en UX-strategieën worden ook de gebruikersinterface & gebruikerservaring zichtbaar verbeterd. De toepassing van een uniform corporate design op alle platforms zorgt bovendien voor een sterke herkenningswaarde en versterkt het vertrouwen van klanten in het merk op de lange termijn. Samen zorgen deze maatregelen voor een merkbare stijging van de conversie en de verkoop.

Onderwerp Dit is belangrijk.
UI en UX UI en UX zijn cruciaal voor het succes van een e-commercebedrijf omdat ze een directe invloed hebben op de verkoop.
Zakelijk ontwerp Een uniforme huisstijl op alle platforms versterkt het vertrouwen van klanten in het bedrijf en vergroot de naamsbekendheid.
Betekenis van E-Commerce Agentschap Een gespecialiseerd e-commerce ontwerpbureau helpt bij het ontwikkelen van e-commerce oplossingen op maat en vergroot het succes van het bedrijf.
Gebruikerservaring Een gerichte gebruikerservaring via UI en UX verbetert de gebruikersinterface en leidt tot hogere conversies en verkopen.
Samenwerking met agentschap Werken met een e-commerce ontwerpbureau verhoogt het succes van online aanwezigheden en is vooral aan te bevelen in bijzondere situaties.