Social Media One: Marketing (Logo)

Social Media Bureau Keulen

Social Media Agency Keulen – Als u op zoek bent naar een goed social media bureau voor meer bereik, meer performance en meer aandacht voor uw merk, producten of zelfs nieuwe producten (Lounge), dan zijn wij met ons dienstenportfolio, ervaring en expertise misschien wel het juiste aanspreekpunt! Met klanten in Keulen, Noordrijn-Westfalen en over heel Duitsland promoten wij met succes merken in Europa en zelfs wereldwijd. Op deze pagina willen we u een klein inzicht geven in ons werk als social media bureau.

Social Media Marketing: snel uitgelegd

Social Media Marketing – In Keulen, Noordrijn-Westfalen, maar ook in heel Duitsland, zorgen wij ervoor dat uw merk opvalt op alle centrale sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, maar ook kleinere en meer gespecialiseerde netwerken zoals Pinterest of LinkedIn. Deze vier sociale apps krijgen echter de meeste aandacht van onze klanten:

Wij kijken uit naar uw vragen, ideeën en wellicht de eerste gezamenlijke workshop over social media-strategie.

Stephan M. Czaja, Eigenaar

Keulen: Sleutelfiguren van de stad / regio

Wist u hoeveel potentieel er alleen al in de stad Keulen is en hoeveel in de hele regio en de deelstaat NRW? Hier zijn een paar kerncijfers over de stad:

Alleen al in het stedelijk gebied van Keulen wonen meer dan een miljoen mensen en dus potentiële contacten, want 79,9 % van de inwoners is inmiddels geregistreerd in sociale netwerken! Het wordt nog interessanter als je kijkt naar Noordrijn-Westfalen, het dichtstbevolkte gebied van Duitsland. NRW is echter niet alleen het dichtstbevolkte gebied van Duitsland, maar van heel Europa. Hier in de regio alleen al, kunt u meer dan 16 miljoen mensen bereiken.

Wij beheren meestal nationale en internationale projecten voor onze klanten, maar lokale marketing speelt ook af en toe een rol, bijvoorbeeld bij influencer-evenementen of POS-marketingcampagnes.

Kom hier nog meer te weten over ons, onze experts en ons werk, voor uw bedrijf, merk of product(en).

Agentschap

Agentschap: Analyse, concept en gemeenschap – doelen stellen

Analyse (in de workshop) – Een blik op de industrie, product(en), doelgroep(en) is de eerste stap, zowel voor Keulse bedrijven die actief willen zijn op sociale netwerken als voor bedrijven van over de hele wereld. Want alleen met een goed inzicht in hun werk kunnen concepten worden ontwikkeld die sterke resultaten opleveren. Daarom is het voor ons social media bureau zo belangrijk om in de eerste stap uw bedrijf te leren kennen.

Workshop Datum en Kick Off!

Om het kort te houden, dit gebeurt in een gezamenlijke workshopbijeenkomst. De concepten en strategieën worden vervolgens afgeleid van de inzichten en kennis die tijdens de workshop zijn opgedaan. Afhankelijk van het merk, het product, de doelgroep wordt er dan niet op alle sociale netwerken gewerkt, maar op het netwerk dat voor u optimaal is. Op die manier worden geen tijdbronnen verspild aan activiteiten die in vergelijking minder efficiënt zijn.

Strategie, sociale netwerken, creatieven

Strategie, sociale netwerken, creatieven – Als social media agentschap is dit het moment waarop we echt aan de slag gaan, met uw team, soms ook externe bureaus (reclamebureau, PR bureau,…), uw social media kanalen, maar ook met uw community, bestaand of nu in opbouw. Om deze doelstellingen op het gebied van sociale media te verwezenlijken, worden op regelmatige basis diverse activiteiten ontplooid. Hierover zo dadelijk meer. U kunt hier meer te weten komen over de activiteiten in de afzonderlijke sociale netwerken:

Activiteiten, community, reclame en optimalisering – Bij de operationele werkzaamheden zal de nadruk liggen op het onderhoud van de community, de constante stroom van informatie door middel van goede inhoud en ook betaald bereik (reclame in de sociale media).

Foto en video: Creatief team in Keulen

Productie van inhoud – foto’ s, video’s, GIF’s, teksten, emoji’s en ... de marketing en verspreiding van uw idee vindt plaats via verschillende, creatieve communicatiekanalen. Ons agentschap zorgt voor de juiste planning en organisatie, met ons creatief team maar ook met ons productieteam. We kunnen dus alles in huis hebben, van Instagram shoots voor foto’s tot videobeelden, zelfs uitgebreidere docs, bv. voor YouTube (klantenproject). U vindt al deze details (op aanvraag) in het productieplan. Als het gaat om publiceren, dagen, tijden, welk medium, welke tekst, welke link (bv. e-commerce), vindt u alle informatie in het redactionele plan.

Evenement in Keulen, POS campagnes en influencer marketing

Events, POS en Influencers – Wie in Keulen een beetje groter denkt, kan de online wereld en de offline wereld met elkaar verbinden in een tweede stap, bijvoorbeeld via POS events, direct op de locatie, bijvoorbeeld met productpresentaties, tot aan het Influencer Event, waar ze vele brand advocates bij elkaar uitnodigen. Dergelijke hoogtepunten kunnen ook winstgevend worden gebruikt, voor de eigen gemeenschap, tijdens de hele voorafgaande planning, op de dag zelf van het evenement en natuurlijk ook in de follow-up van het evenement.

Wij vragen om uw begrip voor de zeer korte, grillige uitleg van onze dienstenportefeuille, in de beknoptheid van dit artikel. Mocht u meer willen weten, dan zien wij uw aanvraag graag tegemoet:

Referenties

Cases

Media

Reclame

Bereik en reclame: doelstellingen bereiken

Het grote doel in social media marketing voor de meeste merken en bedrijven is bereik. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen organisch bereik, dat voortkomt uit inhoud van goede kwaliteit, en betaald bereik, dat ook een must is voor succes in sociale netwerken, omdat die leven van de advertentie-inkomsten van klanten en dus niet gratis bereik bieden. Maar de berekening is de moeite waard, want zo kunt u uw aandacht vergroten, wat op zijn beurt de verkoop doet stijgen.

Wij ontwerpen uw campagnes, organisch, betaald en zorgen zo voor de toename van uw digitale merkaanwezigheid. Via sociale media-activiteiten, maar ook via zoekmachineoptimalisatie (SEO), bijvoorbeeld voor e-commerce. Dit levert nog een voordeel op, u kunt de verkoop direct in de online winkel volgen en dus direct meten (aan de hand van bronvermelding) en opnemen in uw kengetallen (KPI). Dit voordeel van transparantie, door tracking methoden, maakt sociale media advertenties zo populair.

Betaald bereik? Sociale media-advertenties

Campaign switching – Betaald bereik voor content, dark posts en evaluatie. Vandaag de dag is reclame in de sociale media veelzijdiger dan ooit tevoren. Het grootste voordeel voor u als bedrijf: u kunt mensen (gebruikers) preciezer benaderen dan ooit tevoren. Gebruikers geven veel gegevens vrij, bijvoorbeeld door berichten te liken, door trefwoorden in berichten te gebruiken, enz. U kunt deze gegevens gebruiken om bijvoorbeeld hondenbezitters te benaderen voor hondenvoer. U kunt zich richten op mensen die geïnteresseerd zijn in reizen voor toeristische aanbiedingen, maar ook op mensen die op zoek zijn naar appartementen, bijvoorbeeld als een vastgoedbedrijf.

Targeting – Instagram, TikTok, Facebook of Youtube, gerichte benadering via parameters zoals woonplaats / locatie, leeftijd, interesses, en nog veel meer. Natuurlijk werkt het geheel ook specifiek voor een Keulse doelgroep, voor afzonderlijke Keulse wijken of zelfs voor bepaalde evenementen die slechts gedurende een bepaalde periode plaatsvinden. In feite kunt u achtereenvolgens bij deze afzonderlijke doelgroepen adverteren.

Contact en contactpersonen

We kijken uit naar uw telefoontje en uw project.

Voorbeeld: Exacte reclame op mensen in de zuidelijke stad Keulen. Voorbeeld parameter (reclame):

  • Doel: verzekeringen, online- en POS-transacties
  • Doelgroep: Personen van 25 tot 39 jaar
  • Interesses: Familie (bv. frequente interactie met onderwerpen rond “baby”)
  • Verblijfplaats: Uitsluitend personen in het district Südstadt

Ook voor e-commerce en Google Ads / Native Ads – Tip! Gebruik onze knowhow en ervaring om mensen buiten de sociale netwerken te bereiken. Bijv. op Google of ook in andere, gerenommeerde online tijdschriften. Op die manier kunt u als in Keulen gevestigd bedrijf gemakkelijk mensen in heel NRW, Duitsland, Europa en natuurlijk wereldwijd (meertalig) bereiken. Lees er hier meer over:

Optimaliseren van KPI’s – content, community en campagne analyse gevolgd door monitoring en rapportage. Via afspraken met onze social media-experts voor strategie en optimalisatie krijgen u en uw medewerkers regelmatig updates over activiteiten en resultaten.

Workshop, strategie, workflow – Ons bureau

Het begint allemaal in de workshop – maak kennis met ons en ons social media bureau. Nu heb je al een klein inzicht gekregen in onze diensten, iets geleerd over de eerste workshop, over strategie, over content productie, tot en met de uiteindelijke rapportage en monitoring van organisch bereik en betaald bereik. Social Media One, alles uit één hand.

Sociale media één

Kernanalyse

Kern Analyse

Analyse van het kanaal, de doelgroep en de concurrentie, met aansluitend overleg en bepaling van de doelstellingen.

Wegenkaart

Gids

Ontwikkeling vansociale-mediadoelstellingen en productiestrategie, persoonlijk en ter plaatse

Strategie

Doelstelling

Social media concept, productie en redactioneel plan uit één hand. Leestip: Sociale-mediastrategie

Gemeenschap

Gemeenschap

Community management zorgt voor organisch bereik en creëert merkfans. Leestip: Community Management

Sociale media-advertenties

Reclame

Campagne schakelen, betaald bereik voor content, dark posts en evaluatie. Lees tip: Facebook Ads

Melding

Evaluatie

Analyse van inhoud, gemeenschappen en campagnes met aansluitende monitoring en rapportage. Leestip: Toezicht

Vergaderingen

Communicatie met de klant

Regelmatige afspraken met onze social media experts voor optimalisatie van de strategie. Een klein inzicht in de beste praktijken.

Influencer

Vermenigvuldiger

Merkvertegenwoordigers en verwijzingsmarketing zijn een belangrijk instrument in sociale marketing. Leestip: Influencer Marketing

Evenementen

Evenementen

Met expertise van voeding tot mode, organiseren wij influencer evenementen met top media output. Leestip: Influencer Event

Spreker

Spreker

Onze experts brengen hun kennis op een gerichte manier over op uw medewerkers of gasten. Lees Tip! Sociale media spreker

Workshop

Voortgezet onderwijs

Wij brengen uw medewerkers op de hoogte en begeleiden u als mentor in social media marketing. Leestip: Workshop sociale media

Liefde

Beste

Wij werken aan merkfans, niet aan volgers. Wij vertrouwen aanwezigheid toe met aandacht voor detail. Leestip: Social media bureau.