Rekrutering: wat is het? Stappen in personeelsmarketing

Werven is het proces van aantrekken en selecteren van kandidaten voor openstaande functies in een bedrijf. Het doel van werving is het vinden en aannemen van gekwalificeerde kandidaten die voldoen aan de functie-eisen van het bedrijf.

Aanwervingsprocedure: stappen

Het aanwervingsproces begint meestal met het vaststellen van een vacature in het bedrijf. De HR-afdeling of een recruiter stelt een functieomschrijving op en definieert de eisen waaraan de ideale kandidaat moet voldoen.

Strategie ontwikkelen

Vervolgens wordt een strategie ontwikkeld om potentiële kandidaten te bereiken. Dit kan door het plaatsen van vacatures op job boards, sociale media, het zoeken van cv’s in databases of het werken met recruiters of headhunters.

Voorselectie van kandidaten

Zodra potentiële kandidaten zijn gevonden, worden de sollicitanten voorgeselecteerd op basis van hun kwalificaties, ervaring en vaardigheden. Vervolgens worden gesprekken gevoerd om de meest geschikte kandidaten te vinden.

Gesprek en arbeidsovereenkomst

Na het gesprek beslist het bedrijf welke kandidaat het beste bij de vacature past en biedt hem of haar een arbeidscontract aan.

Het aanwervingsproces kan variëren naargelang het bedrijf en het soort vacature. Sommige bedrijven hebben ook specifieke procedures en instrumenten zoals assessment centers of werkvoorbeelden om de geschiktheid van kandidaten te testen.

Wervingsbureau

De zoektocht naar gekwalificeerde werknemers kan voor bedrijven een grote uitdaging worden. In deze tijd van toenemende digitalisering biedt het internet tal van mogelijkheden om potentiële werknemers aan te trekken. Wervingsbureaus spelen hierbij een steeds belangrijkere rol, omdat zij holistische ondersteuning bieden op het gebied van de werving van werknemers. In dit artikel leest u welke wervingsmaatregelen er zijn en waar u op moet letten bij het kiezen van een wervingsbureau. Verder leggen we uit wanneer het zinvol is om een bureau in te schakelen en wat een goed wervingsbureau is.

Dus als u wilt weten hoe u het perfecte wervingsbureau kunt vinden, moet u zeker verder lezen.

  • Wervingsbureau
  • Persoonlijke marketing
  • Employer branding