Instagram agentschap: marketing, reclame en gemeenschap

Instagram Agentschap en Marketing – Vandaag de dag is het een van de toonaangevende sociale netwerken. Met meer dan een miljard gebruikers over de hele wereld, staat Instagram voor verschillende thema’s zoals lifestyle, mode, parfum, juwelen, wonen, huisdieren, reizen en nog veel meer. Hoe relevanter het sociale netwerk wordt, hoe meer (concurrenten) mee willen spelen. Hoe meer spelers er in het veld zijn, hoe minder ruimte er is voor elk individu.

De juiste strategie voor content planning, community management maar ook Instagram advertising bepaalt uiteindelijk het succes. Maar Instagram is niet zoals de andere sociale netwerken die alleen met feiten en cijfers veroverd kunnen worden, Instagram moet vooral leuk zijn! Elke dag nieuwe posts, nieuwe verhalen voor de community, Instagram betekent veel werk als je het goed doet.

Workshop en strategieontwikkeling

Vandaag willen we het onderwerp Instagram-marketing en Instagram-reclame in detail bekijken, zodat u al een idee hebt van hoe zo’n consult, de daaropvolgende workshop, de strategiebepaling en het afgewerkte concept om aan de slag te gaan, voor uw bedrijf kunnen werken. Zodra het stappenplan is vastgesteld, de rode draad voor inhoud, tijden en verdeling van taken, kunt u beginnen met actieve marketing op Instagram. Het grote doel is om het bereik te vergroten, een gemeenschap op te bouwen en zo te zorgen voor organisch bereik.

  1. Telefoongesprek en contact
  2. Workshop datum voor het begrijpen van beide kanten, product en
  3. Diensten van het agentschap
  4. Strategiedocument en draaiboek
  5. Start actieve marketing op Instagram

Vragen? Praat met onze Instagram experts: Contact

Instagram Marketing?

Als Instagram-marketingbureau leggen wij bijzondere nadruk op socialemediacontent en bloggerrelaties. De basis van elk functionerend Instagram-kanaal is inhoud. Alleen door de juiste content, foto’s, video’s, teksten en tekstverklaringen, maar ook vragen, prijsvragen, unboxing… de mogelijkheden zijn zo divers. We kunnen onze gemeenschap bereiken en hen motiveren tot interactie. De interactie van onze kant maar ook de tegenreactie van de community is een belangrijke indicator voor het Instagram-algoritme. Hoe sneller de reactie op interacties, hoe beter. Maar om überhaupt de eerste interacties te krijgen, moeten we de juiste inhoud leveren. Foto’s, video’s, verhalen die al duizend keer gezien zijn, zullen meestal niet werken. Instagram gedijt op trends, inspiratie voor het dagelijks leven en het nieuwe. De halfwaardetijd van geposte media is gewoonlijk slechts 24 tot maximaal 72 uur. Daarna is het grootste deel van de inhoud niet meer zichtbaar in de nieuwsfeed.

Als zinvolle aanvulling kun je natuurlijk denken aan betaald bereik of adverteren op Instagram. Maar eerst is het belangrijk om de basis marketing principes van Instagram te gebruiken voor uw bedrijf, uw product of uw dienst. Laten we eens dieper ingaan op het onderwerp Instagram-marketing, relaties met influencers en contentproductie voor Instagram.

Hoe werkt Instagram?

Zoals eerder beschreven, is Instagram vooral een sociaal netwerk voor de jonge doelgroepen. De meeste gebruikers op Instagram zijn tussen de 15 en 32 jaar oud. Instagram wordt meestal gebruikt als een entertainmentmedium aan de zijkant. Bijvoorbeeld wanneer mensen wachten op een afspraakje, op de volgende bus of op een antwoord van een vriend op Whatsapp. De Instagram-app wordt kort geopend om te zien wat er zojuist is gebeurd of wat men moet weten. Modetrends, schoonheidstips, reizen, de nieuwe droomauto, het leven van onze favoriete acteurs, muzikanten of atleten.

Ons verhaal moet dienovereenkomstig worden gepland. Over welke inhoud willen we verslag uitbrengen? In welke vorm willen we het doen? Welke media en productiemiddelen hebben we nodig? Welk bericht verschijnt wanneer in het redactionele plan? Wij moeten onszelf deze en andere vragen stellen om tot een samenhangend Instagram-concept te komen. Zodat we naadloos kunnen aansluiten op alle andere marketingmaatregelen, van relaties met influencers tot betaalde reclame via advertenties.

Wat doet een Instagram-agentschap?