IHK: opleiding van de Kamer van Koophandel en Industrie (permanente educatie)

Social Media IHK – Ja, er zijn inderdaad IHK certificeringen, hier is een voorbeeld van de IHK Keulen voor Social Media Manager (bijscholing). Het gaat hier echter niet om een klassieke, driejarige beroepsopleiding, maar om een bijscholing van de IHK tot socialemediabeheerder.

Opleiding met een sociale-mediacomponent – Tip

Tip! Beroepsopleiding (zakenman / zakenvrouw) in een agentschap voor sociale media.

Management assistent voor office management / dialoog marketing

Een beroepsopleiding op dit gebied (d.w.z. assistent officemanagement, dialoog marketing of iets dergelijks) duurt doorgaans drie jaar. Dit betekent dat je drie jaar bij een bedrijf gaat werken en alle processen stap voor stap leert kennen.

Een dergelijke beroepsopleiding gaat echter niet in de eerste plaats over sociale-mediamarketing, maar ook over de grondbeginselen als ondernemer. In het kader van de beroepsopleiding leert u ook veel aspecten kennen die belangrijk zijn bij socialemedia-marketing.

Commerciële grondbeginselen: inkoop, verkoop, personeel & co.

De basis van uw beroepsopleiding zijn dan typische aspecten zoals inkoop, verkoop, human resources, boekhouding, zodat u idealiter met vele aspecten kennis maakt. Op die manier bent u niet alleen perfect voorbereid op de bijzondere taak van socialemediabeheerder, maar raakt u ook vertrouwd met bedrijfsmanagementprocessen.

Typische inhoud van de opleiding:

  • Aankoop
  • Verkoop
  • Personeel

Dergelijke trainingen kunt u krijgen bij social media bureaus die bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken zijn ingeschreven als leerbedrijf.

Vacatures in ons media-agentschap

Ben je op zoek naar een baan?

Wij zijn op zoek naar echt gemotiveerde werknemers!

Match!

Of het nu gaat om een carrièrestap en -stage via initiële onderwerpen zoals contentmarketing of rechtstreeks, als junior of senior manager met de bijbehorende beroepservaring. Lees hier meer over onze vacatures en banen bij Social Media One:

Word een Social Media Manager

Wat moet je kunnen? Wat is belangrijk? Meer informatie vindt u hier:

Wat verdient een social media manager?

Het salaris (inkomen, loon) van een social media manager varieert naargelang van de taken waarvoor je wordt ingezet. Anderzijds zijn er banen, b.v. in performance marketing, waar je niet alleen een vast salaris hebt, maar ook een extra bonus, b.v. als de omzet een bepaald niveau heeft overschreden. Om u een idee te geven van de salarissen in een socialemediabureau, volgt hier een ruw overzicht van de gemiddelde salarissen in de bedrijfstak.