Social Media One: Marketing (Logo)

Sociale media agentschap: Hamburg

Social Media Agency Hamburg: – Hamburg, havenstad, internationale locatie, veel culturen en veel ideeën! De concurrentie voor bedrijven in Hamburg is dan ook groter dan in bijna elke andere stad, zelfs als het gaat om social media marketing. Want elke minuut worden duizenden foto’s geüpload, duizenden berichten verstuurd, plus honderden video’s, ongeacht het sociale netwerk. Opvallen in de massa, bereik en aandacht opbouwen, dat is het grote doel in social media marketing. Hoe beter de strategie, hoe groter het succes. Maak kennis met het werk van ons social media bureau op deze pagina.

Social Media Marketing: snel uitgelegd

Het belangrijkste doel van sociale media is het opbouwen van je eigen gemeenschap. Rechtstreeks aanspreken van belangstellenden, merkfans, in plaats van dure reclame die wijd wordt verspreid. De weg naar zo’n actieve, eigen gemeenschap is uitgestippeld in de sociale-mediastrategie.

Social media marketing in Hamburg, maar ook in heel Duitsland, heeft vooral één ding nodig: de juiste strategie.

Een dergelijke social media-strategie omvat verschillende deelgebieden, niet alleen de verschillende sociale netwerken. Merkpositionering, communicatiestrategie, doelgroepen, split testing (vergelijking van verschillende methoden, inhoud op efficiëntie, in relatie tot individuele doelgroepen), advertenties in sociale media, en nog veel meer.

Op dit moment staan deze vier sociale netwerken vooral centraal voor onze Hamburgse klanten:

Wij kijken uit naar uw vragen, ideeën en wellicht de eerste gezamenlijke workshop over social media-strategie.

Stephan M. Czaja, Eigenaar

Hamburg: kerncijfers

Bedrijven uit Hamburg, maar ook bedrijven die fans of volgers in Hamburg willen genereren, vinden in Hamburg een sterke doelgroep die ook open staat voor nieuwe ideeën. Hamburg is dan ook een van de locaties in Duitsland waar het gaat om innovatie. Door de grote uitgeverijen, mediahuizen, maar ook mode en toerisme, heeft zich in Hamburg een eigen microkosmos gevormd. Met alleen al 1,8 miljoen inwoners in de stad is er een groot potentieel in Wandsbeck, Hamburg-Nord, Mitte, Altona en Eimsbüttel.

Het grote voordeel van social media marketing, het uiterst exacte adres. U kunt bijvoorbeeld later leren hoe u met social media-advertenties alleen mensen in het stadsgebied van Hamburg kunt aanspreken. U kunt ook afzonderlijke wijken selecteren, of alleen mensen die op bezoek zijn en zich op dat moment in HafenCity bevinden.

Agentschap

Agentschap: Analyse, concept en gemeenschap – doelen stellen

Analyse (in de workshop) – Een blik op de industrie, product(en), doelgroep(en) is de eerste stap, zodat onze social media experts precies begrijpen wat uw merk, uw bedrijf, uw productlijn of zelfs het individuele product maakt, elk in relatie tot de doelgroep. Hieruit kunnen wij dan de concepten ontwikkelen waarmee wij de mensen in Hamburg, in Duitsland, in Europa of zelfs wereldwijd gericht voor hen benaderen.

Rode draad, strategie en vergaderingen

Met regelmatige updates, gezamenlijke vergaderingen, wordt deze “rode draad” vervolgens voortdurend verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Zoals we de afgelopen jaren al hebben gezien, wordt de wereld van de sociale netwerken steeds diverser. Het gaat niet meer alleen om Facebook en YouTube, maar ook om Instagram en TikTok. Dan zijn er nog diverse messenger services, zoals WhatsApp, en niet te vergeten de zakelijke portals, zoals LinkedIn. Voor gamers is er Twitch en voor creatievelingen Pinterest.

De reis begint! Concept uitvoering

Strategie, sociale netwerken, creatief – Als social media bureau ontwikkelen wij de juiste communicatiestrategie voor onze klanten. Enerzijds betekent dit creatie, d.w.z. de creatieve creatie van nieuwe inhoud, en anderzijds verspreiding, uitsluitend via organisch verkeer (zonder betaald bereik) of, zoals vaak het geval is, met de ondersteuning van reclame (advertenties) in de sociale media.

Het gemeenschapsteam reageert dan op de interacties van de gemeenschap. Dit aspect is bijzonder belangrijk omdat veel bedrijven sociale media nog steeds als een reclameplatform zien. Postings zonder “liefde”, zonder toegevoegde waarde of diepere inhoud. Natuurlijk, aan het eind van een jaar heb je maar 1.000, 2.000 of 5.000 fans. Geen maatstaf voor succesvolle social media marketing in München.

Het is dan ook belangrijk om ervaring en knowhow te combineren met een passie voor sociale media in een eengemaakte strategie. Vandaar onze naam, Social Media One.

Activiteiten, Gemeenschap, Reclame en Optimalisatie: Dagelijks werk

Activiteiten, community, reclame en optimalisatie – het grootste succes komt van regelmatige communicatie. Directe berichten op Instagram, reacties onder een Facebook-post, reacties op een YouTube-video. En natuurlijk, vergeet de nieuwe berichten niet! Samenwerken met de gemeenschap is waar het bij sociale media om draait, en dat zit al in de naam. Sociaal.

Pas in de tweede stap gaat het erom het meestal kleine organische bereik via advertenties te vergroten. De achtergrond: sociale netwerken halen een groot deel van hun inkomsten uit reclame. Als er dus, zoals we in het begin hebben geleerd, elke minuut duizenden berichten worden gepubliceerd (inhoudelijke concurrentie) en sociale netwerken leven van reclame, dan wordt al snel duidelijk dat het een onmisbaar instrument is, zowel voor het kleine Hamburgse restaurant als voor de mediagroep.

Authentieke inhoud en inhoud viraliteit: voorbeeld

Merken krijgen geen push door mond-tot-mond propaganda (viraliteit) alleen. De concurrentie voor gratis inhoud van particulieren (influencers) is daarvoor te groot. En eerlijk gezegd kijkt elke gebruiker liever naar authentieke inhoud dan naar reclame. Het concept is dan ook belangrijk, zodat bij alle activiteiten met de gemeenschap en ook bij de uiteindelijke reclame, inhoud wordt gecreëerd die (onbewust) door de doelgroep wordt aanvaard.

Een eenvoudig voorbeeld, een supermarkt plaatst geen folder, maar een medewerker opent de folder en kijkt verbaasd naar de camera! Klein idee, groot verschil.

Activering en beheer van de Gemeenschap

Community – Community management is de centrale kerntaak, naast content (concept, strategie, redactioneel plan, posting, optimalisatie) gaat het bij community management vooral om het serieus nemen van gebruikers, stuk voor stuk! Dit betekent dat ook rekening wordt gehouden met kritiek en negatieve opmerkingen. 99% zijn echter kleine reacties, vriendelijke antwoorden, emoji’s, soms zelfs links, b.v. wanneer een gebruiker naar een bepaald schoenmodel vraagt (voor modewinkels). Sociale-mediakanalen zijn dus een communicatieplatform met de gemeenschap, maar worden ook steeds meer een winkelplatform! Misschien hebt u al gehoord van Facebook Shopping en Instagram Shopping?

Elk merk verdient zijn eigen individuele mix van tools om het merk of de producten zo goed mogelijk te laten presteren binnen de gemeenschap. Er zijn echter niet alleen reacties nodig voor de eigen gemeenschap, maar natuurlijk ook inhoud waarop gereageerd kan worden. Dit brengt ons bij de productie van inhoud!

De grote 4: sociale netwerken

Als u nog meer wilt weten over de afzonderlijke sociale netwerken, lees dan hier meer over Instagram, Facebook en Co.

Productie van inhoud: in-house

Productie van inhoud – foto’ s, video’s, GIF’s, teksten, emoji’s en … het scala aan verschillende mogelijkheden is zo divers dat we niet in detail kunnen treden, maar dat kunnen we wel:

Wanneer werkt inhoud?

Content werkt altijd goed als het de betrokken gebruiker ook toegevoegde waarde geeft. Het maakt niet uit of het grappig, interessant, informatief of “mijn beste vriendin moet dit zeker te weten komen” is. Daarom werken wij ook met verschillende mediacontent, maar koppelen die ook aan elkaar, zodat er bijvoorbeeld kleine minigames ontstaan – ja, dat kan ook!

Analyse van content, community en campagnes met aansluitende monitoring en rapportage, al deze diensten en meer krijgt u van een goed social media bureau.

Referenties

Cases

Media

Reclame

Bereik en reclame: doelstellingen bereiken

Voor 99,8% van alle bedrijven die een social media bureau inhuren, is er één primair doel: een kwalitatief hoog bereik.

Organisch, zoals reeds beschreven, nauwelijks haalbaar voor u als Hamburgs bedrijf. Te veel concurrentie van alternatieve inhoud en het bedrijfsmodel van sociale netwerken, geld verdienen met advertenties. Daarom moet je het houden zoals Henry Ford, de grondlegger van de lopende band produktie: met elke dollar die je in je produkt steekt, moet je een ander klaar hebben staan om het bekend te maken. De goedkoopste en in vergelijking meest efficiënte manier zijn advertenties in de sociale media.

Het grote voordeel van advertenties in sociale netwerken is dat zij mensen uiterst precies kunnen bereiken. De technische term hiervoor is targeting.

Targeting: Gericht adverteren = Efficiënte budgetten

Targeting – Instagram, TikTok, Facebook of YouTube, gerichte benadering via parameters zoals woonplaats / locatie, leeftijd, interesses, en nog veel meer. Eenvoudig gezegd kunt u adverteren bij mensen van middelbare leeftijd met een bijzondere belangstelling voor bijvoorbeeld reizen, huisdieren of financiën, die opvallen in een bepaalde wijk van Hamburg, zoals Hamburg Wandsbeck, Hamburg-Nord, Mitte, Altona of HafenCity.

Voorbeeld parameter (reclame):

  • Doel: Afsluiting van de verkoop van de daggeldrekening
  • Doelgroep: Personen tussen 30 en 35 jaar
  • Interesses: Financiën (bv. frequente interactie met onderwerpen rond “sparen”)
  • Verblijfplaats: Uitsluitend mensen in de wijk HafenCity

Retargeting: potentiële klanten opnieuw aanspreken

Retargeting – net zo interessant en snel voorgesteld in een klein voorbeeld, retargeting. Deze vorm van reclame is specifiek gericht op bezoekers van platforms. Laten we zeggen dat bezoeker X uw Facebook-pagina heeft bezocht, dan kunnen we dit registreren en opnieuw reclame spelen voor persoon X.

Het wordt nog interessanter in combinatie met e-commerce.

Voorbeeld – iemand is op zoek naar een bepaald product in uw winkel, de persoon kiest een bepaalde maat, kleur en annuleert vervolgens het aankoopproces. Theoretisch een verloren klant, maar gelukkig alleen theoretisch. Want door retargeting, d.w.z. het opnieuw aanspreken van deze persoon, kunt u de bezoeker nu opnieuw aanspreken via sociale netwerken, bijv. Instagram of Facebook. Het wordt nog beter, want deze gebruiker ziet precies het artikel dat hij of zij heeft gekozen, met dezelfde kleur, het heeft dezelfde maat. Als hij of zij dit aanbod keer op keer ziet, neemt de verkoopkans toe.

U kunt deze ultieme voordelen niet alleen binnen sociale netwerken gebruiken, maar ook voor uw e-commerce en online winkel. In het algemeen hebben sociale-mediamarketingmaatregelen ook een positief effect op zoekmachineoptimalisatie. Lokaal, rechtstreeks voor Hamburg en wereldwijd.

Digitale marketing uitbreiden: Google en Native Ads

Tip! Onze campagne-experts plaatsen niet alleen advertenties op sociale netwerken, maar ook op Google (Google Ads) en op populaire portals en tijdschriften, en in apps (Display Ads). Lees er hier meer over:

Workshop, strategie, workflow – Ons bureau

Alles begint in de workshop – creatieven, strategie, community, advertenties, targeting en retargeting voor Hamburg. Bij ons heeft u uw social media sparring partner gevonden.

Contact en contactpersonen

We kijken uit naar uw project! Hier vindt u onze contactpersonen en contactgegevens:

Sociale media één

Kernanalyse

Kern Analyse

Analyse van het kanaal, de doelgroep en de concurrentie, met aansluitend overleg en bepaling van de doelstellingen.

Wegenkaart

Gids

Ontwikkeling vansociale-mediadoelstellingen en productiestrategie, persoonlijk en ter plaatse

Strategie

Doelstelling

Social media concept, productie en redactioneel plan uit één hand. Leestip: Sociale-mediastrategie

Gemeenschap

Gemeenschap

Community management zorgt voor organisch bereik en creëert merkfans. Leestip: Community Management

Sociale media-advertenties

Reclame

Campagne schakelen, betaald bereik voor content, dark posts en evaluatie. Leestip: Facebook Ads

Melding

Evaluatie

Analyse van inhoud, gemeenschappen en campagnes met aansluitende monitoring en rapportage. Leestip: Toezicht

Vergaderingen

Communicatie met de klant

Regelmatige afspraken met onze social media experts voor optimalisatie van de strategie. Een klein inzicht in de beste praktijken.

Influencer

Vermenigvuldiger

Merkvertegenwoordigers en verwijzingsmarketing zijn een belangrijk instrument in sociale marketing. Leestip: Influencer Marketing

Evenementen

Evenementen

Met expertise van voeding tot mode, organiseren wij influencer evenementen met top media output. Leestip: Influencer Event

Spreker

Spreker

Onze experts brengen hun kennis op een gerichte manier over op uw medewerkers of gasten. Lees Tip! Sociale media spreker

Workshop

Voortgezet onderwijs

Wij brengen uw medewerkers op de hoogte en begeleiden u als mentor in social media marketing. Leestip: Workshop sociale media

Liefde

Beste

Wij werken aan merkfans, niet aan volgers. Wij vertrouwen aanwezigheid toe met aandacht voor detail. Leestip: Social media bureau.