Wervingsbureau: Vind goede werknemers! Zo werkt het

Wervingsbureau – De zoektocht naar gekwalificeerd personeel kan voor bedrijven een grote uitdaging worden. In deze tijd van toenemende digitalisering biedt het internet tal van mogelijkheden om potentiële werknemers aan te trekken. Wervingsbureaus spelen hierbij een steeds belangrijkere rol, omdat zij holistische ondersteuning bieden op het gebied van het werven van werknemers. In dit artikel leest u welke wervingsmaatregelen er zijn en waar u op moet letten bij het kiezen van een wervingsbureau. Verder leggen we uit wanneer het zinvol is om een bureau in te schakelen en wat een goed wervingsbureau is. Dus als u wilt weten hoe u het perfecte wervingsbureau vindt, dan moet u zeker verder lezen.

Hoe vindt u het perfecte wervingsbureau?

Steeds meer werkgevers vinden het steeds moeilijker om vacatures met de juiste mensen in te vullen. Daarom besluiten steeds meer bedrijven om deze taak in handen te leggen van wervingsbureaus. In dit artikel vertellen wij u graag waar u op moet letten bij het kiezen van een wervingsbureau.

Wat is een wervingsbureau?

In tegenstelling tot headhunters of wervingsbureaus bieden wervingsbureaus holistische ondersteuning op het gebied van personeelswerving. Dit omvat bijvoorbeeld de gebieden employer branding, active sourcing, candidate journey, performance marketing en recruitment. Dankzij de holistische ondersteuning kunnen vacatures vaak zo snel mogelijk worden ingevuld met de meest geschikte kandidaten.

Hoe werkt werving vandaag de dag?

Het werven van personeel is de laatste jaren merkbaar veranderd. Tegenwoordig worden er nauwelijks nog vacatures in tijdschriften geplaatst. Klassieke werving is steeds meer vervangen door kanalen die de digitalisering biedt. Denk aan online formulieren, online jobbeurzen, actieve sourcing of speciaal opgezette personeelsmarketingcampagnes die potentiële werknemers naar de gewenste sites leiden.

Welke aanwervingsmaatregelen zijn er?

Digitalisering opent tal van mogelijkheden voor wervingsbureaus om via internet potentiële werknemers aan te trekken. Welke maatregelen geschikt zijn, hangt echter meestal ook af van de betreffende doelgroep. Hieronder hebben wij de meest voorkomende wervingsmaatregelen opgesomd die u kunt gebruiken om succesvol medewerkers te werven via internet.

De meest voorkomende aanwervingsmaatregelen in het tijdperk van digitalisering:

 • Carrière pagina op de homepage
 • Vacaturebanken van derden
 • Moderne employer branding
 • Vacatures op sociale media
 • Prestatiegerichte marketingcampagnes
 • Actieve sourcing op sociale media

Vooral als het gaat om het aantrekken van jong talent is internet in de wereld van vandaag essentieel. Daarom is het voor alle bedrijven enorm belangrijk om een sterke digitale aanwezigheid op te bouwen om in de toekomst concurrerend te blijven. Deze uitdaging is waar moderne wervingsbureaus om de hoek komen kijken.

Wanneer moet u een wervingsbureau inschakelen?

Werken met een wervingsbureau kan om verschillende redenen voordelig zijn. Hieronder hebben we de meest voorkomende redenen opgesomd waarom bedrijven ervoor kiezen om samen te werken:

 • Uw eigen werknemers ontlasten
 • Gebrek aan interne middelen
 • Uitbreiding van het eigen kennisspectrum
 • Onvoldoende competenties
 • Aanvulling van bestaande maatregelen

Hoeveel kost een wervingsbureau?

Hoeveel een wervingsbureau kost, kan niet in het algemeen worden beantwoord. Het hangt meestal af van welke van de bovengenoemde maatregelen moeten worden uitgevoerd. Bijgevolg moeten de kosten individueel worden berekend. Veel wervingsbureaus bieden in dit verband gratis overleg aan, zodat de behoeften kunnen worden vastgesteld.

Wat maakt een goed wervingsbureau?

Een goed wervingsbureau wordt meestal gekenmerkt door bestaande successen van klanten. Deze worden vaak gepresenteerd door middel van case studies op de homepages van de respectieve wervingsbureaus. Bovendien is moderne recruiting data-gedreven, wat betekent dat alle relevante kengetallen kunnen worden geëvalueerd. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven bij het maken van een kosten-batenanalyse.

Conclusie: dit is waarom u een wervingsbureau moet inhuren

Bedrijven die momenteel moeite hebben om werknemers te werven, doen er goed aan gebruik te maken van de diensten van een wervingsbureau. Want vaak kunnen de bestaande uitdagingen niet zelf worden opgelost. Vooral wanneer de aanwerving volledig moet worden geherstructureerd, is het zeer zinvol gebruik te maken van de diensten van een bureau zodat de vacatures kunnen worden ingevuld.

✔️ Leren
✔️ Wervingsbureaus bieden holistische ondersteuning bij de werving van werknemers.
✔️ Online marketinginstrumenten en actieve sourcing zijn essentiële maatregelen voor de moderne aanwerving van werknemers.
✔️ Een wervingsbureau kan bedrijven ontlasten en vult bestaande maatregelen aan.
✔️ Een goed wervingsbureau kenmerkt zich door klantsucces en datagedreven werving.
✔️ De kosten van het inhuren van een wervingsbureau hangen af van de individuele behoeften en kunnen worden bepaald in gratis adviesgesprekken.
✔️ Werken met een rekruteringsbureau kan zinvol zijn als de rekrutering volledig moet worden geherstructureerd.