Head Hunter: Wat is het? Het vinden van bekwame werknemers en managers

Een headhunter is een persoon of een bedrijf dat namens bedrijven op zoek gaat naar getalenteerde professionals om vacatures in te vullen. Headhunters zoeken specifiek naar kandidaten met bepaalde vaardigheden en ervaring die relevant zijn voor de baan. Vaak in sectoren waar goede werknemers veel waard zijn, bijvoorbeeld in de e-commerce recruitment.

Gespecialiseerd in bepaalde industrieën of gebieden

Headhunters zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde sectoren of vakgebieden en beschikken over een uitgebreid netwerk van contacten om kandidaten te vinden die niet actief op zoek zijn op de open arbeidsmarkt.

Headhunters werken namens het bedrijf dat een vacature heeft en gaan op zoek naar gekwalificeerde kandidaten die geschikt zijn voor de baan. Zodra een headhunter kandidaten heeft gevonden, worden zij doorverwezen naar het bedrijf, dat vervolgens beslist of zij worden uitgenodigd voor een gesprek.

Headhunters verdienen gewoonlijk een commissie of vergoeding voor hun diensten, die wordt betaald door het bedrijf dat van hun diensten gebruik maakt. De hoogte van de commissie hangt meestal af van de moeilijkheidsgraad van de zoekopdracht en kan variëren.

Ingebruikname van Head Hunters

Wanneer komen headhunters in beeld? Headhunters worden meestal ingeschakeld door bedrijven wanneer zij moeite hebben om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande functies. Dit kan het geval zijn als de functie zeldzaam of gespecialiseerd is, of als het bedrijf binnen een bepaalde tijd een manager moet aannemen.

Headhunters worden ook ingezet wanneer een bedrijf op zoek is naar een kandidaat die al in een soortgelijke functie werkzaam is en over de nodige ervaring beschikt. In veel gevallen hebben headhunters een breed netwerk van contacten in een bepaalde sector en kunnen zij snel potentiële kandidaten vinden en contacteren.

Headhunters worden ook vaak ingezet bij het zoeken naar leidinggevenden en managers, omdat deze functies vaak zeer veeleisend zijn en het bedrijf er zeker van wil zijn dat de kandidaat aan de eisen voldoet.

Wervingsbureau

De zoektocht naar gekwalificeerde werknemers kan voor bedrijven een grote uitdaging worden. In deze tijd van toenemende digitalisering biedt het internet tal van mogelijkheden om potentiële werknemers aan te trekken. Wervingsbureaus spelen hierbij een steeds belangrijkere rol, omdat zij holistische ondersteuning bieden op het gebied van de werving van werknemers. In dit artikel leest u welke wervingsmaatregelen er zijn en waar u op moet letten bij het kiezen van een wervingsbureau. Verder leggen we uit wanneer het zinvol is om een bureau in te schakelen en wat een goed wervingsbureau is.

Dus als u wilt weten hoe u het perfecte wervingsbureau kunt vinden, moet u zeker verder lezen.

  • Wervingsbureau
  • Persoonlijke marketing
  • Employer branding