SEO teksten schrijven voor Google, e-commerce in 6 afleveringen – Leer gratis met video’s

Je hebtSEO nodig voor websites en in e-commerce. Maar hoe plant u SEO-teksten, structuur en uw eigen lange-termijn SEO-strategie? Na het vele leren over WordPress, de installatie van het systeem en ook de setup, komen we nu bij het eerste deel van de SEO teksten. Het belangrijkste voor u voordat u software zoals Google Search, XOVI, enz. gebruikt, is om uw hersenen te gebruiken. Uw planning, uw “verhaal”, uw schrijfstijl vormen elk artikel. Bezoekers lezen de inhoud en beslissen binnen enkele seconden of een artikel overtuigend is of niet.

SEO Tekst Basis (1/6): Het maken van een post – uw eerste SEO tekst structuur

In deel 1 van SEO Text Basics, kijken we naar de basisplanning van uw kant. Zo bouwt u goede SEO-teksten en beelden in de hoofden van bezoekers, in plaats van afwijzing.

Tip! Wilt u meer weten over SEO optimalisatie? Bezoek de Lukinski Masterclass!

Teksten plannen en schrijven – Video

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden! Wat zeggen de video’s dan? Laten we eens kijken naar de eerste video over het onderwerp van het plannen en schrijven van SEO teksten.

In deze video zul je leren:

 • Post maken
 • Headlines
 • Haklengte
 • Lengte van de tekst
 • Belangrijkste punten
 • Inleiding
 • Categorie
 • Trefwoorden
 • Mediabibliotheek

SEO Teksten Basis (2/6): Woorden tellen, hoeveel woorden heeft een SEO tekst?!

Hoe lang moet een goede SEO-tekst zijn? De hoeveelheid tekst is voor de meeste mensen een groot vraagteken. Zelfs in 90% van alle vergaderingen stellen klanten vooral vragen over de hoeveelheid tekst die moet worden geschreven zodat een website of online winkel hoog in de zoekmachine komt te staan. Deze vraag kan niet in één keer worden beantwoord. Er zijn sterk concurrerende sectoren zoals de vastgoedsector, maar ook minder concurrerende sectoren zoals de visserij, de verpakkingsindustrie of de autohandel. Om de juiste tekstlengte te bepalen, moet u de concurrentie analyseren.

Tekstlengte analyseren en plannen – Video

In deze video leert u hoe u aanbiedingen van concurrenten kunt analyseren om een gevoel te ontwikkelen voor de optimale tekstlengte van uw artikelen. Hoe vaker u deze analyse uitvoert, hoe sneller en met meer vertrouwen u uw inhoud zult plannen.

Mijn tip voor goede SEO teksten (actueel)

 • Basisteksten zoals definities of wiki-bijdragen 300 tot 500 woorden – in ons makelaarsvoorbeeld het toetsenbord “Onroerend goed overdrachtsbelasting “.
 • Belangrijke teksten en trefwoorden met 1.000 tot 1.500 woorden – ” Haus verkaufen privat Hamburg” (Huis te koop privé Hamburg)
 • Centrale trefwoorden met 3.000 woorden en meer – in ons voorbeeld het trefwoord “Immobilienmakler Hamburg”.

SEO Teksten Basis (3/6): Maak een post – SEO tekststructuur met Google.de

In de video “Een post creëren: SEO Basic” hebt u geleerd hoe u in principe goede SEO-teksten kunt plannen, als content creator en in laatste instantie niet alleen als keyword-analist. In de eerste plaats gaat het erom een goede tekst te plannen die de lezers en bezoekers inspireert en hun een toegevoegde waarde biedt (d.w.z. nieuwe kennis die zij voordien niet hadden). Zodat ze lang op uw pagina blijven en idealiter verdere artikelen lezen en nog beter, ze de pagina delen met vrienden via sociale netwerken, andere blogs en forums. Nu gaan we naar de eerste fine-tuning van uw SEO tekst planning. Wij vullen uw gedachten, uw rode draad aan met informatie van Google.de. Op deze manier leert u snel plannen te maken, zelfs zonder keyword software. Uiterst praktisch, want u kunt overal en op elk moment goede SEO-tekstplannen maken. Zelfs spontaan in een klantenvergadering, met een blik op het Google zoekvak.

Optimaliseer tekstplanning met Google.com – Video

Voordat we in de volgende video naar toetsenbordsoftware gaan kijken, leer je hoe je Google kunt gebruiken om snel je SEO-tekststructuur te optimaliseren.

In deze video zul je leren:

 • Structuur en trefwoordoptimalisatie
 • Zoekvak van Google.co.uk
 • Gebruik frequente zoekopdrachten

SEO Teksten Basis (4/6): Het maken van een post – SEO tekst structuur met trefwoord analyse

In de video “Een post creëren: SEO Basics” heb je geleerd hoe je als content creator met jouw kennis in principe goede SEO teksten kunt plannen. In de tweede video “Een post creëren: SEO door Trefwoordrelevantie” ging over de concrete verbetering van de SEO-tekststructuur door Google-informatie. In deze derde video over de subrubriek SEO tekststructuur, maakt u voor het eerst kennis met keyword software.

Optimaliseer tekstplanning met Xovi – Video

Wij gebruiken Xovi voor ons voorbeeld. Xovi houdt zich (belangrijk voor dit onderdeel) bezig met het volume van zoekopdrachten op google.de; de zogenaamde “trefwoordenanalyse”. Hier ziet u in één oogopslag de zoekopdrachten van de laatste 30 dagen en kunt u dus inschatten naar welk toetsenbord of welke woordreeks vraag is en hoe vaak. Op die manier kunt u uw teksten plannen en ze toespitsen op de trefwoorden die echt in trek zijn. Simpel gezegd, als u wilt optimaliseren voor “onroerend goed”, moet u niet schrijven over “woonruimte”, maar duidelijk over “onroerend goed”, “huis” en “condominium”.

In deze video zul je leren:

 • Basis via XOVI (Sistrix, enz.)
 • Structuur en trefwoordoptimalisatie
 • Trefwoordanalyse volgens zoekvolume
 • Integratie in SEO-tekststructuur
 • Trefwoordrelevantie (vaak naar boven)

SEO Teksten Basis (5/6): Spider web en centrale trefwoorden

In de volgende twee video’s leert u over de structuur van meer complexe SEO structuren. U verlaat de afzonderlijke tekst en komt bij de achterliggende structuur. Aan de hand van een eenvoudig voorbeeld van “modemerken” toon ik u de spinnenwebstructuur in lagen, bv. voor een online modewinkel. Je hebt hoofdpagina’s, subpagina’s en subpagina’s van de subpagina’s (satellieten). Op die manier wint u niet alleen aan tekstlengte, maar ook aan structuur en linking (trefwoord: interne paginalinking). Uw online project zal automatisch sterker en sterker worden.

Infografisch spinnenweb

Tekst

Spinnenweb en centrale sleutelwoorden – Video

Niveau 1 is uw homepage, uw centrale aanspreekpunt voor bezoekers. Uw eerste niveau wordt ondersteund door het tweede niveau. Niveau 2 is dan artikelen op uw trefwoorden, bijvoorbeeld “Louis Vuitton”, “Prada” of “Gucci”. Niveau 2 wordt ook door andere satellieten ondersteund. Niveau 3 zijn meer specifieke teksten, bijvoorbeeld “Louis Vuitton tas” of “Louis Vuitton zonnebril”. Als u dit niveau op een bepaald moment hebt bereikt, kunt u ofwel breder gaan, d.w.z. nieuwe onderwerpen aansnijden, bijvoorbeeld “Dieet”, of dieper gaan “Louis Vuitton Tas Nooitgenoeg”.

 • Spinnenweb
 • Hoofdpagina maken
 • Interne koppelingen
 • Niveau 1: Homepage – “Mode
 • Niveau 2: Trefwoorden – “Louis Vuitton
 • Niveau 3: Longtail – “Louis Vuitton Tas
 • Niveau 4: Micro Longtail; nuttig voor online winkels en individuele producten – “Louis Vuitton tas Neverfull”.
 • Niveau 5: Nano Longtail – “Louis Vuitton Tas Neverfull Outlet”

SEO Teksten Basis (6/6): Satellietpagina’s voor de long tail

Na onze video over het onderwerp spinnenwebstructuur en de constructie van complexere SEO structuren, kijken we vandaag naar satellietpagina’s voor de long tail. Terwijl pagina’s voor trefwoorden op het tweede niveau nog relatief lang zijn, 1.000 tot 1.500 woorden, zijn de satellietpagina’s op het derde niveau al veel korter en kunnen ze dus veel sneller worden gemaakt. In dit voorbeeld laat ik je zien hoe je een snelle supporter pagina met YouTube video’s kunt maken.

Satellietpagina’s voor de lange staart – Video

Tip. Het werk is relatief eenvoudig en kan dus ook worden gedaan door mensen die niet zijn opgeleid in het maken van inhoud. U kunt bijvoorbeeld ook stagiairs kennis laten maken met het onderwerp “content creatie” en hen stap voor stap onderwijzen.

 • Satelliet pagina’s
 • Niveau 1 – Mode merken (hoofdpagina)
 • Niveau 2 – Individuele merken – Louis Vuitton (bijdrage)
 • Niveau 3 – Detail van individuele merken – Louis Vuitton Video’s (Ondersteunende post)

Excursus WordPress: installeren, instellen (website bouwen)

WordPress: installatie, setup en SEO teksten – Leer gratis de basis van WordPress en zoekmachine optimalisatie met onze nieuwe videoserie op Youtube. In 5 afleveringen leert u de basis van WordPress, rond installatie en setup. We gaan verder met SEO tekst basics. Perfect voor zelfstandigen, bedrijven maar ook werknemers die meer willen leren. Veel plezier met leren!

 • WordPress instellen

SEO online leren: Podcast aflevering

Wil je SEO leren? De eerste tip om SEO te leren is onze marketing podcast en in het bijzonder aflevering #8 Wat is SEO? toont u de 1×1 van zoekmachine optimalisatie voor platforms zoals Google, Bing & Co. allemaal 100% gratis op Spotify, iTunes & Co. Wij beantwoorden de meest gestelde vragen van zelfstandigen, bedrijven en ondernemingen die met SEO aan de slag gaan: