Landingspagina: Leads verzamelen voor verkoop, e-mail funnel + verkoopmarketing

Landingspagina – Leads verzamelen voor verkoop, e-mail funnel en verkoopmarketing kan nauwelijks met zo’n gerichte en eenvoudige methode als met een geoptimaliseerde landingspagina. Heeft u voor het eerst van de term “landingspagina” gehoord? Hier volgt een kort inzicht in het gebruik van dergelijke landingspagina’s in online marketing / crossmediale marketing.

Landingspagina: Wat is het?

Een landingspagina is een speciaal ontworpen webpagina die gebruikers openen nadat ze op een online advertentie hebben geklikt. Zij wordt gewoonlijk gebruikt om de aandacht van gebruikers te vestigen op bepaalde acties en hen ertoe aan te zetten een specifieke actie uit te voeren, zoals het invullen van een formulier of het klikken op een koopknop. Landingspagina’s worden vaak gebruikt als onderdeel van online marketingcampagnes om gebruikers te converteren, d.w.z. ze om te zetten in klanten of leads. Ze kunnen ook worden gebruikt als onderdeel van crossmediale campagnes, bijvoorbeeld door ze te promoten in klassieke printreclame of tv-commercials.

Startpagina / Landingspagina: Verschil

Een homepage is meestal de hoofdpagina van een website en dient als toegangspagina voor gebruikers. Hij geeft meestal een overzicht van het bedrijf of merk en bevat links naar andere pagina’s op de website.

Een landingspagina daarentegen is een speciaal ontworpen webpagina die gebruikers openen nadat ze op een online advertentie hebben geklikt. Hij wordt meestal gebruikt om de aandacht van gebruikers te trekken en hen een specifieke actie te laten uitvoeren, zoals het invullen van een formulier of het klikken op een koopknop. Landingspagina’s worden vaak gebruikt als onderdeel van online marketingcampagnes om gebruikers te converteren, d.w.z. ze om te zetten in klanten of leads.

Anders dan een homepage, die meestal een algemeen overzicht geeft van het bedrijf of merk, is een landingspagina gericht op een specifiek doel en bedoeld om gebruikers een specifieke actie te laten ondernemen.

Wat maakt een landingspagina?

Een landingspagina moet afgestemd zijn op de doelen en behoeften van de gebruikers en hun een duidelijk voordeel bieden. Hij moet daarom de volgende elementen bevatten:

  • Een duidelijke kop die het aanbod of voordeel van het product of de dienst verduidelijkt
  • Een call-to-action-knop die gebruikers oproept om een specifieke actie uit te voeren (bv. “Koop nu”, “Schrijf je in”, “Meer informatie”).
  • Een formulier waar gebruikers hun contactgegevens kunnen achterlaten om meer informatie te krijgen of een offerte aan te vragen
  • Een verbinding met de sociale netwerken van het bedrijf om de merkbekendheid te vergroten en gebruikers de mogelijkheid te bieden de landingspagina te delen
  • Een overzicht van het aanbod of de dienst dat is afgestemd op de behoeften van de gebruikers
  • Getuigenissen van tevreden klanten die het vertrouwen in het bedrijf of merk versterken
  • Een mobile responsive design zodat de landingspagina ook op mobiele apparaten goed wordt weergegeven

Er zijn veel meer elementen die een landingspagina kan bevatten, en de keuze hangt af van de doelstellingen en het doelpubliek van een campagne.

Landingspagina in e-mail funnel marketing

Een landingspagina is dus een krachtig middel om leads te verzamelen. Daarbij staat de landingspagina altijd tussen 1) adverteren en 3) de lead (opname in de e-maillijst).

Sociale advertentie, landingspagina, e-mailmarketing: Crossmedia

Crossmediale marketing – Crossmediale marketing verspreidt een marketingboodschap via online reclame, e-mailmarketing, sms- en messenger-diensten, out-of-home advertising, evenementen, sponsoring, in-store marketing, radio, tv of zelfs gedrukte media. Afhankelijk van grootte en schaal heeft dit het grote voordeel dat rechtstreeks en op een allesomvattende manier reclame wordt gemaakt voor doelgroepen, in plaats van via één kanaal en met één bureau tegelijk. Lees hier meer over de strategie: