Maak een TikTok-shop: Instructies, advertenties, strategie – alle stappen

Een TikTok-shop maken – In dit artikel leer je hoe je op een efficiënte manier een TikTok-shop kunt opzetten en gebruiken voor je bedrijf. Je wordt door de verschillende stappen geleid, te beginnen met het openen van een verkopersaccount op TikTok, het toevoegen en beheren van je producten in de winkel en het koppelen van je winkel aan je TikTok-profiel. Je krijgt ook waardevolle inzichten in de functionaliteiten van de TikTok-shop, zoals het taggen van producten in je video’s en het gebruik van TikTok-advertenties om de verkoop te verhogen. Vragen over TikTok, e-commerce en advertenties? Schrijf ons of bel ons: Contact.

Uitlegvideo: TikTok-shop maken

Het hele proces om een winkel te maken wordt hier ook in detail getoond in de video.

Instructies in 8 stappen

Hier volgt een stap-voor-stap overzicht van alle belangrijke instellingen:

De bedrijfsvorm selecteren – Stap 1

Bij het instellen van de TikTok-verkopersaccount selecteer je het type bedrijf (bijv. eenmanszaak, maatschap).

De productcategorie selecteren – Stap 2

TikTok vraagt naar de hoofdcategorie van je producten of diensten. Er is een beperkte keuze aan categorieën, kies de meest geschikte categorie voor je producten.

Vereiste bedrijfsinformatie – Stap 3

Je moet je bedrijfsgegevens opgeven, zoals telefoonnummer, adres en als het een bedrijf is, je belastingnummer (EIN).

De zakelijke account instellen – stap 4

Voor partnerschappen of bepaalde bedrijfsvormen is aanvullende informatie vereist, zoals de naam en geboortedatum van de belangrijkste bedrijfspersoon en de laatste vier cijfers van het nationale verzekeringsnummer.

Productintegratie – Stap 5

Voor productintegratie is het aan te raden om een koppeling te maken met een e-commerce platform zoals Shopify. Dit maakt het makkelijker om producten toe te voegen en te beheren in je TikTok-shop.

Productsynchronisatie en -verificatie – Stap 6

Nadat je je producten hebt toegevoegd, worden ze gesynchroniseerd en gecontroleerd door TikTok. Dit proces kan tot 24 uur duren en het is belangrijk dat je alle benodigde informatie zoals gewicht, afmetingen en varianten van je producten opgeeft.

TikTok-shop op het TikTok-profiel – Stap 7

Zodra de winkel met succes is opgezet en het product is goedgekeurd, verschijnt er een winkelbalk op je TikTok-profiel, waarmee gebruikers je producten direct kunnen bekijken en kopen.

TikTok-advertenties gebruiken voor de winkel – Stap 8

Door je TikTok-shop te koppelen aan je TikTok-advertentieaccount kun je gerichte advertenties voor je producten plaatsen. Dit verhoogt de zichtbaarheid van je producten en kan leiden tot meer verkoop.

Geavanceerde functies en strategieën – Stap 9

Er zijn geavanceerde functies en strategieën binnen de TikTok-shop, zoals affiliate programma’s en speciale advertentiemogelijkheden, die kunnen helpen om de verkoop te verhogen.

Laten we gaan shoppen!

De TikTok Shop biedt jou als ondernemer een breed scala aan mogelijkheden om je producten direct in de wereld van TikTok te presenteren en te verkopen. Door je productaanbod te integreren in TikTok kun je een breed en betrokken publiek bereiken, de winkelervaring verbeteren en je conversie optimaliseren door directe integratie in de app. De mogelijkheid om producten in video’s te taggen en ze te promoten via TikTok-advertenties opent nieuwe wegen voor marketing en verkoop. De TikTok Shop is daarom een krachtige tool voor moderne social media marketing en e-commerce.