WordPress: Installatie, setup tot SEO teksten in 5 afleveringen – Leer gratis met video’s

WordPress: installatie, setup en SEO teksten – Leer gratis de basis van WordPress en zoekmachine optimalisatie met onze nieuwe videoserie op Youtube. In 5 afleveringen leert u de basis van WordPress, rond installatie en setup. We gaan verder met SEO tekst basics. Perfect voor zelfstandigen, bedrijven maar ook werknemers die meer willen leren. Veel plezier met leren! Wil je geen nieuwe video missen? Volg me op Youtube!

Leren installeren (FTP, MySQL) – Deel 1/5

Deel 1/10 – Leer over het opzetten van WordPress en hoe je zelf in 3 stappen een WordPress systeem kunt opzetten.

Tip! Wil je meer leren over WordPress? Bezoek de Lukinski Masterclass!

Allereerst heb je 1) een FTP gebruiker nodig om je WordPress bestanden te uploaden en 2) een database (MySQL) voor de inhoud (posts, auteurs, etc.) waar WordPress later toegang toe zal krijgen en 3) de data upload, bij voorkeur met een tool als FileZilla (gratis). Hier zie je alle stappen in detail, artikel: Installeer WordPress.

Je leert in deel 1:

 1. Installatie
 2. FTP
 3. Gegevens uploaden
 4. MySQL

De belangrijkste links:

Inrichten in 5:08 minuten – deel 2/5

Deel 2/10 – Leer de belangrijkste stappen die je moet weten bij het opzetten van WordPress. Het gaat allemaal om de basis, een eenvoudige, snel ladende site zonder franje! In 6 stappen heb je je WordPress ingesteld. Stel eerst 1) de permalinks in, uw URL-structuur, gevolgd door 2) de paginatitel en de creatie van 3) de homepage en 4) de blogpagina. Voeg tenslotte uw 5) logo en uw 6) hoofdmenu toe. Uw website is al opgezet.

Je zult het leren in deel 2:

 1. Instelling
 2. Permalinks
 3. Titel van de pagina
 4. Homepage
 5. Blog
 6. Logo
 7. Hoofdmenu

Thema installeren (Uploaden, Activering) – Deel 3/5

Deel 3/10 – In deze video leert u de basisvaardigheden om uw eigen WordPress thema’s te installeren. In ons voorbeeld zie je hoe je een thema (gekocht bij themeforest voor $59) kunt uploaden en activeren in een paar seconden.

Je zult het leren in deel 3:

 1. Download
 2. FTP
 3. Activeer
 4. Instellingen

Uitbreiding van website, e-commerce & Co. – Deel 4/5

Wat kunt u doen met WordPress? Maak uw eigen blog voor uw ideeën, een website voor uw bedrijf of klanten, maar u kunt ook een complete online winkel bouwen vanuit WordPress met landingspagina’s en meertalige inhoud. Op deze manier kunt u uw idee bijna in één nacht aan de hele wereld laten zien. In deze video laat ik je zien hoe makkelijk het is om je winkel uit te breiden qua design en functies met behulp van Themeforest.net.

Uw mogelijkheden met WordPress als basis

 • Blog en tijdschrift
 • Bedrijfswebsite
 • Online winkel of e-handel
 • Landingspagina’s voor campagnes
 • Meertalige inhoud

De startpagina, blog, categorie en URL instellen – deel 5/5

In deze video leert u hoe het WordPress systeem in principe werkt, met zijn essentiële (en belangrijkste) basisfuncties. Pagina’s, berichten, categorieën en URL’s zijn de eerste stap in het bouwen van websites en e-commerce. Hier leert u hoe u uw homepage kunt maken en instellen, evenals uw blogrol. Dan kijken we naar je eerste categorieën en de basis URL structuur, permalinks.

In deze video zul je leren:

 • Fundamenten van het systeem
 • Waarom pagina, waarom post?
 • Categorie
 • URL

SEO-teksten schrijven: zoekmachineoptimalisatie voor Google, e-commerce & Co.

Na het vele leren over WordPress, de installatie van het systeem en ook de setup, komen we nu bij het eerste deel van de SEO teksten. Het belangrijkste voor u voordat u software zoals Google Search, XOVI, enz. gebruikt, is om uw hersenen te gebruiken. Uw planning, uw “verhaal”, uw schrijfstijl vormen elk artikel. Bezoekers lezen de inhoud en beslissen binnen enkele seconden of een artikel overtuigend is of niet.