Pay-Per-Click (PPC) Marketing: Wat is het? + Voorbeeld Google Ads

Pay Per Click (PPC) – Wat is PPC? De term PPC staat voluit voor “Pay-per-Click”. Het geheel is een model op het gebied van internet marketing. Hier betalen adverteerders geld telkens wanneer op een van de door hen gecreëerde advertenties wordt geklikt. Het grote doel achter de campagnes is om bezoekers naar uw eigen website, e-commerce, te trekken. PPC is een belangrijke maatstaf voor het succes van campagnes(KPI).

PPC prijs en toepassing (meestal zoekmachines)

Het tegenovergestelde zou organisch bereik zijn, d.w.z. bezoekers die niet via reclame op uw onlineproject terechtkomen, maar via goede inhoud (bijvoorbeeld een blog over het onderwerp).

Het resultaat is dan de CPC, de “cost-per-click”.

PPC vindt plaats in zoekmachines, maar ook in sociale netwerken. In sociale netwerken worden mensen echter meestal niet per klik afgerekend, maar per impressie. De technische term CPM betekent “cost-per-mille”. Eenvoudig uitgelegd, de kosten voor 1.000 weergaven van de advertentie.

Google Ads zijn bijzonder populair in PPC.

CPC, CPM, AdWords, impressies, clicks,… veel technische termen uit performance marketing! Vandaag willen we Google Ads heel eenvoudig uitleggen, aan de hand van de meest gestelde vragen. Hoe werkt adverteren op Google? Hoe plaats ik advertenties op Google? Wat doen Google AdWords echt? Als agentschap voor Google over het specifieke onderwerp reclame, doelgroepen, targeting en marketingcampagnes, krijgen wij elke dag veel vragen. Wij hebben de belangrijkste verzameld en willen ze hier voor u beantwoorden. Hoe adverteren op Google werkt, zoekmachinemarketing (SEM), stap voor stap uitgelegd.