Kennisgeving – Functie en gebruik

Een melding is gerichte, indirecte informatie over een gebeurtenis van het netwerk aan een gebruiker. Er worden bijvoorbeeld meldingen verstuurd wanneer er nieuwe vriendschapsverzoeken, nieuwe “vind ik leuk s” of nieuwe opmerkingen zijn. Notificaties zijn zeer belangrijk voor sociale netwerken omdat ze de interactie verhogen en de gebruikers wakker schudden. Zonder notificaties zou er voor ons geen nieuws zijn en zouden sociale netwerken relatief statisch zijn, gezien vanuit de visuele interface. Omdat er voortdurend kleine velden met informatie verschijnen, of het nu een hartje is of een tekstballon, is er voortdurend iets in beweging.

Trefwoorden: Meldingen van internetpagina’s

Notificaties worden niet alleen gratis door sociale netwerken gebruikt. Steeds meer browsers bieden de functie aan om bijvoorbeeld websites, blogs of zelfs online winkels rechtstreeks via de browser notificaties naar gebruikers te sturen. Met de toestemming van de gebruiker zelf worden deze meldingen in de browser geactiveerd. Telkens wanneer voor de persoon relevante informatie verschijnt, wordt deze direct in de browser weergegeven. Op die manier is het principe van een app op de smartphone ook beschikbaar op de notebook, tablet of desktop PC. Notificaties zijn dan ook een belangrijk instrument voor veel blogs, webwinkels en sociale netwerken, omdat zij gebruikers kunnen reactiveren die hun eigen online aanbod reeds hebben bezocht. Zelfs indien de bezoeker niet uit eigen beweging een tweede maal zou zijn teruggekeerd, geeft dit hem een directe en onmiddellijke gelegenheid om dit te doen. Veel van uw gebruikers die anders niet naar uw online aanbod zouden zijn teruggekeerd, zullen van dit aanbod gebruik maken. Gebruik daarom ook notificaties of de notificatie functie voor uw social media marketing.

  • Meldingen zijn vaak bekend van sociale netwerken, bv. wanneer er een nieuw vriendenverzoek is of een nieuwe “vind ik leuk”-vermelding.
  • Ze zijn vooral belangrijk omdat ze de interactie met het netwerk of de website verhogen – zonder meldingen zouden sociale netwerken vrij statisch zijn
  • Steeds meer websites stellen hun gebruikers ook in de browser op de hoogte, bijv. onlinewinkels, zodat het principe van apps ook op de desktop-pc is toegepast.