Update Instagram en TikTok: Gepinde berichten

Er is een nieuwe update op de social media platforms Instagram en TikTok! Je hebt nu namelijk de mogelijkheid om je feed posts anders in te delen door de posts die je het leukst vindt vast te pinnen. Deze post verschijnt dan bovenaan boven je andere posts in je feed. Maar hoe werkt het en waarom bestaat het?

Dat is de manier!

Hier is een snelle gids over hoe je je berichten op TikTok en Instagram kunt pinnen.

TikTok Functie – Instructies

  1. Selecteer de TikTok die je wilt vastpinnen.
  2. Klik op de drie stippen rechtsonder.
  3. Selecteer “Pin”.

Instagram Functie – Instructies

  1. Selecteer de foto, rol of video die u wilt vastpinnen.
  2. Klik op de drie puntjes rechtsboven.
  3. Selecteer “Vastzetten in profiel”.

Waarom bestaan deze kenmerken?

Maar waarom zijn deze functies op de sociale platforms geïntroduceerd?

via GIPHY

TikTok Functie Introductie – Waarom?

Deze functie werd geïntroduceerd als een nuttige hulp voor makers om succesvolle video’s beter zichtbaar te maken op hun profielen. Dit wordt mogelijk gemaakt met behulp van “pinnen”. Met andere woorden, gepinde video’s verschijnen vóór alle andere video’s in het eigen profiel. Er kunnen maximaal drie video’s worden vastgepind. Dit vastpinnen van geselecteerde video’s maakt het voor gebruikers ook gemakkelijker om virale clips te vinden en te bekijken. Makers kunnen zo posts als wedstrijden, campagnes of Q&A’s veel zichtbaarder maken, waardoor ook merken profiteren van de pinfunctie. Deze pinfunctie doet enigszins denken aan de highlight-functie op Instagram.

Instagram Functie Introductie – Waarom?

Instagram heeft deze nieuwe functie volgens TikTok ook geïntroduceerd om “creatieven meer flexibiliteit [te geven] om zich uit te drukken op hun profiel”. Instagram staat namelijk ook toe om maximaal drie foto’s of rollen te pinnen in iemands feed.