Blokkeren – niet langer mensen en profielen zien

Iemand blokkeren betekent communicatie onderdrukken. Als u een bepaalde persoon op sociale netwerken blokkeert, wilt u niet meer met hem communiceren. Dit kan om verschillende redenen zijn, ruzies of gewoon omdat je je ergert aan een persoon online. Sommige mensen blokkeren ook mensen om geen berichten meer in hun feed te krijgen, bv. als ze een bepaalde ID niet willen volgen. Blokkeren kan dus zeer uiteenlopende redenen hebben, meestal zijn het particulieren die niet langer berichten met elkaar willen uitwisselen. Deze beslissing wordt altijd eenzijdig genomen en kan heel eenvoudig in de app of in de browser worden uitgevoerd, met slechts een paar klikken of tips.

Blokkeren is een belangrijk instrument

Mensen blokkeren is voor velen een belangrijke manier om ongewenste gesprekken te vermijden. In het echte leven kun je je gemakkelijk beschermen tegen communicatie, omdat je elkaar eerst moet ontmoeten. In de echte wereld moet je eerst buiten de deur gaan en dan de moed verzamelen om de persoon te benaderen. Online is het natuurlijk veel gemakkelijker, en daarom zijn er nieuwe fenomenen zoals trollen. Trollen bekritiseren vrijuit op een verstandige manier. In het echte leven zouden ze zich anders gedragen, maar op het internet kunnen ze iedereen of elk bedrijf op elk moment beledigen zonder bang te hoeven zijn voor de gevolgen.

Instagram account: Wie heeft je geblokkeerd?

Blokkeer mensen en profielen

  • Als je iemand blokkeert, verschijnen zijn berichten niet in je feed en kun je niet door hem gecontacteerd worden.
  • Blokkeren kan met een paar klikken
  • U kunt onaangename gesprekken vermijden door ze te blokkeren, en uzelf beschermen tegen ongewenste situaties.
  • Het is niet ongewoon dat gebruikers worden geblokkeerd wegens “trolling”, d.w.z. met name wegens het pikken van spelling- en grammaticale fouten van een andere gebruiker.