Instagram abonnement: Hoe het werkt! Betaalmodel voor makers, coaches & co. – Nieuwe functie

Instagram introduceert abonnementen als nieuw betaalmodel voor Creators! Instagram heeft aangekondigd dat het nu abonnementen gaat introduceren als nieuw betaalmodel voor Creators. Met deze abonnementen kunnen Creators hun fans een maandelijks bedrag in rekening brengen om hen te voorzien van exclusieve content. Het idee achter dit nieuwe betaalmodel is dat Creators op Instagram hun werk te gelde kunnen maken door hun fans de mogelijkheid te geven hen direct te steunen. Momenteel verdienen veel makers hun geld via sponsordeals of door de verkoop van producten die ze promoten op Instagram. Door abonnementen als betaalmodel te introduceren, zouden makers nu nog meer opties moeten hebben om hun werk te gelde te maken.

Hoe werken Instagram-abonnementen?

Instagram-abonnementen werken vergelijkbaar met abonnementen op andere platforms zoals Patreon of OnlyFans. Makers kunnen een maandelijkse abonnementsprijs instellen die hun fans toegang geeft tot exclusieve content op Instagram. Deze exclusieve content kan van alles zijn, van foto’s en video’s tot livestreams of persoonlijke berichten.

Fans die zich abonneren hebben toegang tot deze exclusieve inhoud zolang ze hun maandelijkse abonnement betalen. Makers kunnen ook speciale beloningen aanbieden om hun fans te motiveren zich te abonneren. Ze kunnen bijvoorbeeld korting geven op hun producten of exclusieve bijeenkomsten voor fans organiseren.

Het belangrijkste van abonneren op Instagram

Het belangrijkste van abonneren op Instagram:

 • Instagram introduceert abonnementen als nieuw betaalmodel voor makers
 • Makers kunnen maandelijkse kosten in rekening brengen om hun fans exclusieve inhoud te bieden
 • Instagram abonnementen werken hetzelfde als abonnementen op andere platforms zoals Patreon of OnlyFans.
 • Fans die zich abonneren krijgen toegang tot exclusieve inhoud zolang ze hun maandelijkse abonnement betalen.
 • De invoering van abonnementen als betalingsmodel geeft makers meer controle over hun inkomsten en kan helpen een stabiele bron van inkomsten te creëren.
 • Makers kunnen hun relatie met hun fans versterken door exclusieve inhoud aan te bieden en hun trouwste fans te belonen.
 • Instagram-abonnementen kunnen het platform aantrekkelijker maken voor makers die op zoek zijn naar manieren om hun publiek op te bouwen en hun werk te gelde te maken.

Zo ziet het eruit: Abonnement in de app

Voordelen voor Creator via abonnementen

Wat zijn de voordelen van Instagram-abonnementen voor Creators? De introductie van Instagram-abonnementen als nieuw betaalmodel biedt Creators verschillende voordelen. Ten eerste stelt het hen in staat om rechtstreeks van hun fans betaald te krijgen zonder afhankelijk te zijn van sponsordeals of de verkoop van producten. Dit geeft Creatorn meer controle over hun inkomsten en maakt het makkelijker voor hen om een stabiele inkomstenbron te creëren.

Ten tweede kunnen makers door de introductie van abonnementen op Instagram ook de relatie met hun fans versterken. Door exclusieve content aan te bieden, kunnen ze hun trouwste fans belonen en motiveren om hen te blijven volgen en hun abonnement te behouden. Dit kan Creators ook helpen een groter publiek op te bouwen op Instagram, omdat fans worden aangemoedigd hun werk te delen met vrienden en familie.

Geld verdienen op Instagram… nog makkelijker

De introductie van Instagram-abonnementen als nieuw betaalmodel voor makers biedt nieuwe mogelijkheden op Instagram om geld te verdienen en hun werk te gelde te maken. Makers kunnen nu rechtstreeks door hun fans worden betaald en exclusieve inhoud aanbieden om hun relatie met hun trouwste fans te versterken. Deze verandering kan er ook toe bijdragen dat Instagram een aantrekkelijker platform wordt voor makers die op zoek zijn naar manieren om hun publiek op te bouwen en hun werk te gelde te maken.

Influencers en content creators: 7 ideeën

Hier zijn 7 ideeën over hoe influencers het abonnementsmodel kunnen gebruiken om geld te verdienen:

 1. Exclusieve inhoud
 2. Persoonlijke uitwisseling
 3. Vroege toegang
 4. Exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen
 5. Betrokkenheid van de Gemeenschap
 6. Virtuele evenementen
 7. Merksponsoring

Natuurlijk moeten deze ideeën worden aangepast afhankelijk van de niche of de branche waarin je je als influencer bevindt. Het belangrijkste is dat je als influencer een duidelijke meerwaarde biedt voor je abonnees om ze te motiveren zich in te schrijven en ze voor de lange termijn te behouden.

Exclusieve inhoud

Influencers kunnen hun abonnees exclusieve toegang bieden tot hun inhoud, zoals beelden van achter de schermen, vraag- en antwoordsessies of een voorproefje van komende projecten.

Persoonlijke uitwisseling

Influencers kunnen hun abonnees exclusieve toegang bieden tot zichzelf en hun team, bijvoorbeeld via persoonlijke berichten, groepsvideogesprekken of livestreams.

Vroege toegang

Influencers kunnen hun abonnees vroegtijdige toegang bieden tot hun nieuwste inhoud, zoals video’s, foto’s of blogberichten, voordat deze beschikbaar is voor het grote publiek.

Exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen

Influencers kunnen hun abonnees exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen voor hun producten of diensten aanbieden.

Betrokkenheid van de Gemeenschap

Influencers kunnen hun abonnees betrekken bij een betrokken gemeenschap door hen exclusieve toegang te bieden tot besloten groepen, discussiefora of fanbijeenkomsten.

Virtuele evenementen

Influencers kunnen exclusieve virtuele evenementen organiseren voor hun abonnees, zoals live Q&A-sessies, workshops of meet & greets.

Merksponsoring

Influencers kunnen hun abonnees exclusieve merksponsoring aanbieden, zoals testproducten, vouchers of giveaways.

Tip. Abonnementen voor online coaches: 7 ideeën

Online coaches & sociale media hebben altijd goed bij elkaar gepast. Maar de nieuwe abonnementen zijn bijzonder interessant. Instagram in plaats van e-mail funnel?

Dus hier zijn nog 7 ideeën over hoe online coaches het abonnementsmodel kunnen gebruiken om geld te verdienen:

 1. Exclusieve middelen
 2. Persoonlijk advies
 3. Steun van de Gemeenschap
 4. Opleidingen voor gevorderden
 5. Vroege toegang
 6. Programma’s voor persoonlijke ontwikkeling
 7. Merksponsoring zoals Creator

Exclusieve middelen

Online coaches kunnen hun abonnees exclusieve toegang bieden tot hulpmiddelen zoals e-books, checklists, werkbladen of sjablonen om hen te helpen hun doelen te bereiken.

Persoonlijk advies

Online coaches kunnen hun abonnees persoonlijke advies- of coachingsessies aanbieden, via e-mail, chat, videogesprekken of persoonlijke ontmoetingen, om hen te helpen problemen op te lossen of obstakels te overwinnen.

Steun van de Gemeenschap

Online coaches kunnen hun abonnees toegang bieden tot een toegewijde gemeenschap van mensen die dezelfde doelen nastreven om elkaar te steunen en te motiveren.

Opleidingen voor gevorderden

Online coaches kunnen hun abonnees geavanceerde opleidingen aanbieden, waarbij ze dieper ingaan op specifieke onderwerpen en hen helpen hun kennis en vaardigheden uit te breiden.

Vroege toegang

Online coaches kunnen hun abonnees vroegtijdig toegang bieden tot hun nieuwste cursussen, opleidingsprogramma’s of andere inhoud voordat deze beschikbaar is voor het grote publiek.

Programma’s voor persoonlijke ontwikkeling

Online-coaches kunnen hun abonnees gepersonaliseerde ontwikkelingsprogramma’s op maat aanbieden om hen te helpen hun doelstellingen te bereiken en hun potentieel te realiseren.

Merksponsoring zoals Creator

Online coaches kunnen exclusieve merksponsoring aanbieden voor hun abonnees, zoals kortingen op producten of diensten die relevant zijn voor hun doelstellingen.