“X, de alles app” – Dag Twitter! Nieuwe naam, logo & app

Ik kan het nieuws over X niet bijhouden. Wacht even, X? Twitter krijgt een nieuwe naam. Twitter krijgt een nieuw logo. Eigenlijk krijgt Twitter een heel nieuw logo. In 2022 zei Musk in een tweet: “Twitter kopen is een versneller voor het maken van X, de app voor alles” – en nu is het zover! Ik heb het al jaren over X.COM in mijn lezingen en toespraken. Musk kocht het sentimenteel terug voor een paar miljoen – maar daarover nu meer!

X komt eraan: Musks nieuwe app

Elon Musk heeft Twitter opgeschud sinds zijn overname, en nu is het de beurt aan het iconische blauwe Twitter-vogellogo. De miljardair kondigde aan dat het bekende vogelontwerp binnenkort tot het verleden zal behoren. In plaats daarvan zal het worden vervangen door een gestileerde zwarte X – een letter die Musk bijzonder hoog acht. Deze aankondiging werd natuurlijk gedaan op zijn eigen korte berichtendienst via een tweet. “Binnenkort nemen we afscheid van het Twitter-logo en geleidelijk aan van alle vogels,” schreef Musk.

Op de vraag hoe snel dit zou kunnen gebeuren, antwoordde hij dat hij vanavond al een goed X-logo kon ontdekken en dat het dan morgen wereldwijd live zou gaan. De bekende helderheid van het vogellogo zal ook worden vervangen door een effen zwart, zoals Musk ook bevestigde toen hij zijn plan uitlegde in een Twitter-audiochat. Hij benadrukte dat dit al veel eerder had moeten gebeuren. Blijkbaar is Musk vastbesloten om Twitter met dit nieuwe ontwerp een sterk veranderde identiteit te geven.

Net gepubliceerd op X, het nieuwe logo:

Elon Musk vanavond – live

Voor de eeuwigheid vastgelegd, de 2 belangrijkste tweets (zijn dat nog tweets?).

Wordt Twitter net als WeChat? Mijn speculaties

Hier zijn een paar speculaties van mij, aangezien Twitter tot nu toe nog geen officiële aankondigingen in deze richting heeft gedaan.

Alles-in-één platform

Net als WeChat zou Twitter een alles-in-één platform kunnen worden dat verder gaat dan alleen microbloggen. Net als WeChat, dat chatten, betalingen, games, sociale media en meer combineert in één app, zou Twitter een breder scala aan functies kunnen bieden om gebruikers langer op het platform te houden.

Je weet wel:

“Twitter kopen is een versneller voor het maken van X, de alles-app”

twitter.com / elonmusk

Mobiel betalen: Winkelen en betalen

WeChat heeft een sterke invloed in China als mobiel betaalsysteem, waarbij gebruikers geld kunnen overmaken en betalingen voor aankopen rechtstreeks via de app kunnen doen. Twitter zou een soortgelijke functie kunnen introduceren om transacties en aankopen op het platform te vergemakkelijken en zo een aanbieder van digitale betaaldiensten te worden.

Nieuwe identiteit: WeChat heeft zichzelf ook opnieuw uitgevonden

Net zoals WeChat een nieuwe naam (Weixin) en logo introduceerde, zou Twitter ook een grootscheeps herontwerp van zijn merk en identiteit kunnen doorvoeren onder het nieuwe concept “X” om zijn uitgebreide functies en visie beter weer te geven.

Het ecosysteem uitbreiden: externe leveranciers

WeChat heeft een breed ecosysteem gecreëerd door de integratie van apps en diensten van derden en biedt gebruikers een verscheidenheid aan ervaringen. Twitter zou soortgelijke partnerschappen kunnen aangaan met verschillende bedrijven om zijn ecosysteem uit te breiden en gebruikers extra waarde te bieden.

Inhoud aangepast aan de gebruiker: Algoritme en AI

WeChat biedt gepersonaliseerde content op basis van de voorkeuren en activiteiten van gebruikers. Twitter zou vergelijkbare algoritmen en AI-gebaseerde technologieën kunnen gebruiken om gebruikers op maat gemaakte content en aanbevelingen te bieden om hun gebruikerservaring te verbeteren.

Wat is x.com?

X.com was een betaaldienstverlener die in 1999 werd opgericht door Elon Musk in Palo Alto, Californië, samen met Harris Fricker, Christopher Payne en Ed Ho. Het domein x.com werd al in 1993 geregistreerd en werd destijds beschouwd als een waardevol adres in het domeinnaamsysteem. Oorspronkelijk had Jon Postel, een late internetpionier, de meeste eenletterdomeinnamen onder .com geblokkeerd voor het publiek, maar x.com was een van de drie uitzonderingen die al waren ingenomen.

Elon Musk had al vroeg een zwak voor domeinnamen en kocht het toepasselijke domein x.com voor zijn bedrijf. X.com werd echter de bekende online betaaldienst PayPal in maart 2000 toen Musk zijn bedrijf verkocht aan PayPal en de rekeningen van klanten verder gingen onder deze domeinnaam.

Ondanks de verkoop was Elon Musk sentimenteel gehecht aan het domein x.com, en in 2017 kocht hij het terug, hoewel het exacte bedrag van de aankoopprijs niet is bevestigd. Er wordt aangenomen dat de prijs rond de 5 miljoen US dollar lag, maar Musk zelf spreekt alleen van moeizame onderhandelingen.

Wat betekent X voor Elon Musk?

De letter X heeft een speciale betekenis voor Elon Musk en komt steeds weer terug in de namen van zijn bedrijven. Zelfs de naam van zijn zoon, X Æ A-XII, bevat de letter X. X.com was een van de eerste bedrijven die Musk oprichtte en het legde de basis voor zijn huidige succes. Later werd X.com het succesvolle online betaalsysteem PayPal.

Welke bedrijven heeft Elon Musk opgericht?

Elon Musk staat bekend om het oprichten van verschillende bedrijven. Naast het elektrische automerk Tesla zijn dat X.com of PayPal, SpaceX, Solar City, OpenAI, Neuralink en The Boring Company. Hij heeft ook andere bedrijven gekocht, waaronder Twitter.

Waarom heeft Elon Musk Twitter gekocht?

In oktober 2022 kocht Elon Musk de korte berichtendienst Twitter. Deze aankoop hangt samen met zijn plan om een eigen sociaal platform te creëren. Musk wil een gemeenschappelijke digitale uitwisselingsplaats creëren waar verschillende meningen kunnen worden besproken. Er is ook een mogelijkheid dat er in de toekomst door gebruikers aangepaste reclame op Twitter zal worden afgespeeld.

X Agency: Marketing, reclame en prestaties

Over een paar uur!