OnlyFans: App, gebruikers en betaalde content – De App

OnlyFans is een socialemediaplatform waarmee gebruikers inhoud zoals foto’s en video’s kunnen creëren en delen waarvoor andere gebruikers een abonnement moeten betalen om toegang te krijgen. Het platform heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, vooral in de erotische en entertainmentindustrie. Er zijn echter ook gebruikers die OnlyFans gebruiken voor andere soorten content, zoals koken, fitness, muziek of kunst. Het platform is bedoeld voor volwassenen en staat expliciete inhoud toe zolang deze voldoet aan de gebruiksvoorwaarden. OnlyFans staat ook bekend om zijn discrete betaling en anonimiteit, aangezien gebruikers vaak pseudoniemen gebruiken en abonnees kunnen betalen om toegang te krijgen tot inhoud zonder hun identiteit prijs te geven.

Inhoud op OnlyFans

Op OnlyFans kunnen gebruikers verschillende soorten inhoud creëren en delen, afhankelijk van hun interesses en vaardigheden. Enkele van de meest voorkomende soorten inhoud op OnlyFans zijn:

 1. Erotiek
 2. Fitness en gezondheid
 3. Kunst en muziek
 4. Persoonlijk leven

Ga hier naar de website: OnlyFans.

Erotiek

Veel gebruikers gebruiken OnlyFans om erotische inhoud te delen, zoals foto’s en video’s van zichzelf. Het platform staat expliciete inhoud toe zolang het voldoet aan de gebruiksvoorwaarden.

Fitness en gezondheid

Sommige gebruikers gebruiken OnlyFans om inhoud over fitness en gezondheid te delen, zoals trainingsvideo’s, voedingstips en recepten.

Kunst en muziek

Andere gebruikers gebruiken OnlyFans om hun kunstwerken of muziek te delen en geven abonnees exclusieve toegang tot deze inhoud.

Persoonlijk leven

Sommige gebruikers gebruiken OnlyFans om hun dagelijkse activiteiten en persoonlijke leven te delen, vergelijkbaar met andere social media platforms zoals Instagram.

Gebruikers kunnen zelf bepalen wat voor soort inhoud ze willen delen en hoeveel ze willen vragen voor toegang tot hun inhoud. Ze kunnen ook beslissen of ze hun inhoud beschikbaar willen maken voor alle gebruikers op OnlyFans of alleen voor abonnees.

Gebruikers op OnlyFans

Statistieken zeggen meer dan duizend woorden.
Statistic: Number of online content creators worldwide on OnlyFans from 2019 to 2021 | Statista

Vind meer statistieken op Statista

Inhoud bijna altijd voor 18+

OnlyFans is bedoeld voor volwassenen en wordt meestal gebruikt door mensen die inhoud willen maken en verkopen of zich op deze inhoud willen abonneren. Het platform staat vooral bekend om zijn erotische en entertainment content, aangezien dit een van de meest gebruikte categorieën is. Er zijn echter ook gebruikers die OnlyFans gebruiken voor andere soorten content, zoals koken, fitness, kunst of muziek.

Gebruikers kunnen zelf beslissen welk soort inhoud zij willen delen en hoeveel zij willen vragen voor toegang tot hun inhoud. Abonnees kunnen dan beslissen welke gebruikers zij willen steunen en tot welke inhoud zij toegang willen. OnlyFans biedt discrete betaling en anonimiteit omdat gebruikers vaak pseudoniemen gebruiken en abonnees kunnen betalen voor toegang tot inhoud zonder hun identiteit prijs te geven.

Bedrijf: Wie zit er achter OnlyFans?

OnlyFans is een Brits bedrijf gevestigd in Londen, Engeland. Het werd in 2016 opgericht door ondernemer Timothy Stokely.

OnlyFans is een platform waarmee makers content zoals foto’s, video’s en livestreams kunnen maken en tegen betaling kunnen verkopen aan hun fans en abonnees. In tegenstelling tot Patreon, dat zich richt op artiesten en makers, biedt OnlyFans ook een platform voor adult entertainment en erotiek.

OnlyFans is de afgelopen jaren zeer snel gegroeid en heeft miljoenen gebruikers en makers op verschillende gebieden, waaronder fitness, muziek, koken, schoonheid en meer. Het platform heeft echter ook tot controverse geleid, waarbij sommige critici aanvoeren dat het een verhoogd risico op seksuele uitbuiting en misbruik inhoudt.

OnlyFans heeft de afgelopen jaren ook verschillende investeringsrondes doorgemaakt en in totaal meer dan 350 miljoen dollar aan investeringen ontvangen. In augustus 2021 kondigde het bedrijf echter aan dat het zich zou losmaken van adult entertainment en zich op andere gebieden zou richten.

Belangrijke feiten over het bedrijf

Kerncijfers voor OnlyFans (vanaf 2021):

 • Jaar van oprichting: 2016
 • Zetel: Londen, Verenigd Koninkrijk
 • Aantal makers op het platform: meer dan 2 miljoen
 • Aantal gebruikers: meer dan 130 miljoen
 • Totale waarde van het bedrijf: meer dan 1 miljard US dollar
 • Aantal landen waar OnlyFans actief is: meer dan 200
 • Investeringen ontvangen door OnlyFans: Onbekend