Affiliate Marketing Basis – Geld Verdienen op het Internet

Affiliate marketing heeft betrekking op de promotie van producten van derden. Mensen promoten producten van derden via hun eigen kanalen. Na hun verkoop ontvangt de tussenverkoper een commissie. Vooral op het internet is dit businessmodel de moeite waard om online geld te verdienen. Er zijn mensen die weten hoe ze bereik moeten opbouwen, hetzij door hun inhoud, hetzij door slimme newsletter lead generation. Anderzijds zijn er veel producenten en handelaren die geen bereik hebben of die gewoon meer bereik willen genereren. Voor beide partijen biedt het gebied van affiliate marketing een interessant alternatief voor de klassieke en vaak kostenintensieve reclame.

Dit is hoe affiliate marketing basics werken

In principe is affiliate marketing vrij eenvoudig. Zoals hierboven uitgelegd, zijn er mensen met bereik, hetzij door inhoud, hetzij door goede leadgeneratie. Het zijn mensen die producten en diensten zeer goed online kunnen verkopen. Deze mensen hebben hun eigen blogs, blogsystemen of grote contactlijsten, met zeer smalle, specifieke doelgroepen. Nauwkeurige doelgroepen maken het natuurlijk zeer interessant om hier producten en goederen te plaatsen.

Genereer links – De succesfactor in affiliate marketing

Links zijn de alfa en omega van affiliate marketing. Het maakt niet uit of het een e-mail-, Whatsapp-, Facebook-, forum- of blogsysteem is. Zoals u ziet, wanneer een slimme affiliate-ondernemer links van anderen opneemt in zijn media-aanbiedingen, doet hij dat op verschillende manieren. Precies op zo’n manier dat de gebruiker het vaak niet eens merkt. Links kunnen bijvoorbeeld in afbeeldingen worden geplaatst. Als de affiliate-ondernemer dan afbeeldingen van Amazon gebruikt voor producten, klikt de gebruiker erop als hij ze wil vergroten. De afbeelding wordt echter niet vergroot, de gebruiker wordt naar de Amazon-verkooppagina geleid. Hij kan het product in zijn winkelmandje leggen en het misschien kopen. Het succes wordt dan onder meer gemeten in het conversiepercentage. Als de gebruiker het product uiteindelijk daadwerkelijk koopt, ontvangt de tussenpersoon een percentage. In de regel ligt het tussen 5% en 15%. Natuurlijk zijn er andere modellen en andere voorwaarden. Amazon betaalt gewoonlijk 7% op zijn eigen producten, 10% op producten van derden. Als u een zeer nauwkeurig gesegmenteerde lijst van contactpersonen hebt, kunt u die veel duurder verkopen dan een algemene of verouderde lijst. Daarom is het voor online marketeers van groot belang de lijsten te vullen en actueel te houden. Dat is de taak van de sell-side affiliate marketeer – zeer ruwweg.

Maar het plaatsen van affiliate links kan niet alleen via afbeeldingen, natuurlijk kunnen affiliate links ook slim verpakt worden in teksten. Ik zou gewoon een paar namen kunnen opnoemen en dan zeggen, hier is het alternatief! Veel gebruikers zullen nu op het woord “alternatief” klikken om precies te weten te komen wat het geadverteerde alternatief is voor het oude vertrouwde. Velen zullen op de link klikken om te weten te komen wat er achter zit. Een zeer eenvoudige tactiek. Bij elke klik wordt de online winkel van de partner opnieuw geopend en met een beetje geluk koopt de klant. De detailhandelaar doet de verkoop, de affiliate partner, de producent. De gebruiker betaalt dezelfde prijs als voorheen.

Gerichte marketing van digitale en fysieke producten op het internet

In het algemeen gaat het er steeds om producten van andere bedrijven specifiek op te nemen en via het eigen netwerk te verkopen. De tussenpersoon, of “reach provider”, ontvangt zijn commissie. Er zijn geen extra kosten voor de eindverbruiker, noch is het voor hem duidelijk dat er commissies worden betaald. Dit maakt het model voor alle partijen zeer interessant.

Voor merken, bedrijven, onlineshops en producenten is deze vorm van distributie zeer winstgevend. Zij hoeven geen eigen distributienetwerk op te bouwen, maar maken gebruik van bestaande structuren van onlineplatforms zoals Affilinet of Xanox.

Affiliate Marketing Gevorderd – Tienduizenden pagina’s en links

Maar met affiliate marketing kunt u ook veel interessantere projecten aanpakken. Natuurlijk stijgt het projectniveau ook met elk individueel bedrijf dat door de affiliate marketeer wordt geëxploiteerd. Vroeg of laat worden hele blogs en online winkels met producten gerund, beoordelingen en gebruikersgegevens getrokken en nog veel meer. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met dit Amazon Affiliate WordPress Thema. Met de juiste hulpmiddelen kunt u ook verschillende online winkels met enkele duizenden producten van de ene dag op de andere online brengen. Hoe lang zij in de zoekmachines zullen worden geïndexeerd is een andere zaak.

Affiliate marketing op sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Whatsapp

Affiliate marketing werkt niet alleen via homepages en nieuwsbrieven, maar ook via vele andere manieren en netwerken. Een andere interessante markt voor ondernemers zijn sociale netwerken. Als het je lukt om hier slimme groepen op te bouwen of zelf een kanaal te maken dat door veel mensen wordt bezocht en gevolgd, kun je andere producten uitstekend verkopen en plaatsen. Ook via Adsense en andere reclamemaatregelen kan een goede omzet worden gegenereerd als de verhouding tussen de investering in reclamekosten en het rendement juist is.

Een ander voordeel van affiliate marketing in sociale netwerken en via Profist is het nieuwe niveau van communicatie. Hier heb je niet langer de anonieme ruimte van het internet, maar de relatief vertrouwde omgeving. Bekende mensen in een bekend sociaal netwerk. Ik vertrouw van nature de mensen die ik zelf volg. Als deze influencer mij vervolgens een aanbeveling geeft, is de kans groot dat ik besluit het aanbevolen product te kopen.

Geld verdienen op het internet – is dat echt mogelijk?

Ja, het werkt echt. Affiliate is een zeer opwindend gebied voor veel jonge digitale ondernemers. Online geld verdienen is hier makkelijker dan ooit. Er is weinig concurrentie op het internet als je een vindingrijke jongere bent die geïnteresseerd is in technische details en systemen in het algemeen. Als je snel een netwerk opbouwt, via je eigen website, forum, landingspagina, blog, sociaal netwerk, nieuwsbrief, … zijn er duizend manieren. Affiliate maakt het echt makkelijk om geld te verdienen. Daarom is het zo’n populair instrument in online marketing geworden.

Bedrijven en online winkels: zij profiteren allemaal van affiliate marketing

Met affiliate marketing kunnen jonge ondernemers echter niet alleen geld verdienen, bedrijven profiteren ook op ongekende wijze van de netwerken van jonge digitale ondernemers. Voorheen moesten zij hun eigen bereik tegen hoge kosten verdienen of het nog duurder kopen. Door het netwerkeffect en de promotie van derde leveranciers wordt deze factor geëlimineerd. Betalingen worden alleen verricht in geval van verkoop. Als gevolg daarvan dalen de reclamebudgetten en reclame-investeringen van bedrijven aanzienlijk.

Het is echter van cruciaal belang te bedenken dat u als bedrijf altijd de aantrekkelijkheid van uw eigen affiliate-producten moet promoten. De commissies moeten ook altijd marktconform zijn of beter om affiliate marketeers te motiveren hun eigen link te promoten en niet die van de concurrentie.

[shortcode-variabelen slug=”adsense-content”]