Optimaliseer onroerend goed listings: Photoshop, WordPress en SEO – Video-handleiding

U heeft uw eerste makelaar als klant of u bent zelf makelaar en wilt uw eigen website bouwen voor uw bedrijf? Dan zult u uiteindelijk content management systemen tegenkomen, zoals WordPress. Met content management systemen zoals WordPress of plugins en extensies, kunt u uw eigen website bouwen met veel oefening en ijver en veel geld besparen in vergelijking met een reclamebureau. Voor degenen die genieten van het onderwerp zelf of degenen die het runnen van een kleine reclamebureau en bouwen hun eerste onroerend goed portal of eerste makelaar site, deze tutorial is precies goed. Of het nu gaat om een vastgoedportaal, de verkoop van een huis of de taxatie van onroerend goed – makelaars hebben een zware taak. Vandaag helpen wij u gratis exposés te maken.

Exposés en advertenties voor makelaars & klanten

Veel sites mislukken omdat de bezoekers die ze aantrekken zich niet 100% op hun gemak voelen. Dit kan komen doordat de afbeeldingen niet gecomprimeerd zijn en een pagina er 30 of 40 seconden over doet om te laden. Vooral in landelijke gebieden waar geen snelle internetverbinding is, kan het laden van foto’s met een grote bestandsgrootte en misschien nog een extra video de computer snel lamleggen. Natuurlijk wacht je niet eeuwig, maar ga je gewoon naar een andere pagina. Je moet deze onderbreking voorkomen!

Er zijn verschillende manieren om het percentage vroegtijdige schoolverlaters te verminderen. Belangrijke informatie en video’s vind je op mijn blog of op mijn YouTube-kanaal.

Vandaag kijken we specifiek naar het onderwerp compressie en onderhoud met aspecten van zoekmachine-optimalisatie.

Camera formaat keuze met 4:3 of 16:9?

Voordat we zelfs maar kunnen beginnen met het bouwen van onze site, moeten we nagaan of de onroerend goed elementen die via ons WordPress thema worden uitgevoerd, goed zijn geformatteerd. Dit betekent dat de CSS van het WordPress thema zo is geschreven dat elke foto, ongeacht hoe deze is geüpload, altijd correct wordt weergegeven. In de praktijk werkt dit echter misschien niet, omdat u bijvoorbeeld ook foto’s met portretformaat maakt. Portretformaten in foto’s worden dan automatisch in het midden gecentreerd en geven dus niet de oorspronkelijk bedoelde beelddoorsnede weer. Een ander belangrijk punt is dat schuifregelaars vaak worden gebruikt in individuele aanbiedingen van onroerend goed. Nogmaals, dit is ontworpen om een bepaalde grootte te hebben, zodat u correct wordt afgespeeld op alle eindapparaten, van notebook tot desktop tot tablet of smartphone.

Dus hoe zorgen we voor een goede werking?

Voor elke nieuwe onroerend goed advertentie en elke nieuwe foto van een flat of huis moet er een uniform formaat zijn. Alle foto’s worden exact naar dit formaat bijgesneden voordat ze in het WordPress systeem worden geladen.

Wat zijn de voordelen?

 • Dezelfde lay-out op alle pagina’s en afzonderlijke pagina’s
 • Gecomprimeerde foto’s voor snelle laadtijden
 • Zoekmachine geoptimaliseerde bestandsnamen

Hoe meer de elementen op elkaar lijken, hoe hoger de kwaliteit van een website. Websites van hoge kwaliteit zijn een garantie, en voor ons zorgen ze voor een goede verkoop. Daarom moet u vanaf het begin aandacht besteden aan dergelijke details. Zodra u een dergelijk model in uw bedrijf hebt ingevoerd, kunnen uw werknemers of uzelf er op elk moment op terugvallen. Dit bespaart u veel tijd en personeelskosten en zal leiden tot meer verkoop. Uw website zal ook beter worden beoordeeld door zoekmachines, aangezien de tijd die op uw website wordt doorgebracht meestal toeneemt wanneer de ontwerpelementen perfect zijn. Daarom concentreren wij ons op het maken van advertenties.

In principe heeft elke camera twee formaten waarmee u foto’s kunt maken. U kunt dit heel gemakkelijk veranderen in de instellingen, of het nu Canon, Sony of andere camerafabrikanten zijn. Het is belangrijk slechts één formaat te kiezen. Welk formaat uit de camera komt, is meestal niet zo belangrijk. Wat belangrijk is, is dat het nu correct is ingevoerd in het Photoshop sjabloon.

Video-handleiding – Hoe het werkt

Photoshop Bestand Sjabloon

Nu we alles hebben geleerd wat belangrijk is over de reden van optimalisatie, kunnen we het Photoshop sjabloon nader bekijken. Natuurlijk, zoals altijd, is deze template gratis te downloaden, voor makelaars, reclamebureaus en media managers.

Beide Photoshop-bestanden zijn al ingesteld op een kleiner formaat, met een maximale breedte van respectievelijk 1920 en 2000 pixels. Dit betekent dat uw foto’s nog steeds groot genoeg zijn voor een bezoeker om ze in volledige resolutie op de computer te bekijken. Download gewoon het Photoshop bestand.

Gratis te downloaden: Makelaar Photoshop Sjabloon

Plakken in Photoshop

Nadat u de foto’s hebt genomen, hoeft u ze alleen nog maar van de geheugenkaart naar uw computer te slepen. Om dit te doen, plaatst u uw SD-geheugenkaart in de daarvoor bestemde sleuf op uw computer of kaartlezer. Een bestandsmap wordt geopend van waaruit je de afbeeldingen naar je Photoshop bestand kunt slepen. Ga als volgt te werk:

 • Activeer kaartlezer of plaats SD-kaart direct in computer
 • Map met afbeeldingsbestanden openen en selectie maken
 • Plaats selectie in Photoshop

Verkleinen van afbeeldingen met sneltoets

Aangezien al uw afbeeldingen hetzelfde formaat hebben, zoals u kunt zien in de instructievideo, kunt u alle afbeeldingen tegelijk vergroten of verkleinen. Om dit te doen, selecteer alle lagen, begin bij de eerste en druk met de muis op de laatste laag terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt. Druk in de volgende stap op Ctrl+T om het transformatiemodel te openen. Dit klinkt op het eerste gezicht ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig, om de beelden te vergroten of te verkleinen. Zorg er altijd voor dat u de afbeeldingen alleen aan de randen versleept, niet aan de zijkanten. Om dit te doen, moet je altijd de Shift-toets indrukken. Hierdoor worden de beelden proportioneel vergroot of verkleind. Het formaat is niet vervormd. Hier nogmaals een samenvatting

 • Plaats je selectie collectief in Photoshop
 • Bevestig met Enter om de afbeeldingen te plaatsen
 • Zodra alle afbeeldingen gearchiveerd zijn, selecteer de lagen en druk op Ctrl+T.
 • Schaal nu de afbeeldingen in grootte door de Shift-toets ingedrukt te houden

Gecomprimeerde opslag voor web en apparaten

Nu komen we bij het opslaan van de beelden voor onze onroerend goed advertentie. Hier komt de truc, sla je foto’s altijd gecomprimeerd op. Terwijl een foto in hetzelfde formaat zonder compressie nog steeds gemakkelijk 1,5 MB is, kunnen we hem op deze manier met 60 tot 80% comprimeren, misschien zelfs van 200 tot 300 KB.

Om dit te doen, selecteert u gewoon Bestand onder Photoshop en Opslaan voor web en apparaten onder Photoshop onder de Cloudversie. Hier hoeft u alleen de volgende instellingen te maken

 • Uitvoer – JPEG
 • Compressie kwaliteit – 50%

De volgende stap is het toekennen van de bestandsnaam, ook hier kunt u een beetje doen om uw rangschikking te optimaliseren.

Zoekmachine geoptimaliseerde bestandsnaamgeving

Let er bij het toekennen van een bestandsnaam op dat u de opmaak van de bestandsnaam van uw camera niet overneemt. Camera’s geven alleen genummerde beelden weer, zodat zij niet kunnen beschrijven welke emoties een beeld weergeeft of welke voorwerpen of locaties er verborgen zijn. Daarom hernoemen we onze afbeeldingen en geven we ze een naam in plaats van de standaard output:

 • DCIM45592.JPEG
 • Huis-berlijn-friedrichshain-verkoop-balkon-uitzicht-park.JPEG

Wij doen dit met alle foto’s van ons huidig bezit en variëren de individuele dossiers afhankelijk van wat er op deze foto te zien is. Het voorvoegsel met het respectieve vastgoedobject, de locatie en het district blijft behouden.

Invoegen in WordPress

Het is ons gelukt! Nu hebben we onze nieuwe onroerend goed homepage perfect voorbereid en hebben we niet alleen een mooi WordPress thema maar ook perfecte afbeeldingen die er op elke pagina hetzelfde uitzien. In plaats van liggend en staand formaat, gebruiken we alleen liggende beelden en natuurlijk zijn ze allemaal gecomprimeerd en geoptimaliseerd voor de zoekmachine door de bestandsnaam.

Als u nog steeds op zoek bent naar het juiste WordPress thema, dan zijn hier mijn aanbevelingen voor u!

Leer SEO: Video Tips

Leer zoekmachine optimalisatie en software! Als er ’s avonds tijd is op het bureau, maak ik video’s met uitleg over social media marketing, Photoshop maar ook zoekmachineoptimalisatie. Een paar gratis SEO life hacks op ons bureau. Wat kost een goede SEO optimalisatie? Niets, als je het zelf doet! Zoals ik al heb laten zien op mijn Youtube kanaal en in vele blog posts, is WordPress in het bijzonder een uitstekende manier om je eigen grote sites te bouwen, zelfs hele online winkels met een sterke pre-performance. Veel succes met leren:

 • Leer SEO: Video Tips

Onroerend goed: Nuttige links