Bit.ly – korte link voor lange links en affiliate links + aanbevelingen

bit.ly is een provider om links in te korten. Vooral voor online winkels met lange URL’s, of bij het delen van vluchtaanbiedingen die variabelen voor de vlucht, locatie in de URL bevatten, worden links al snel heel, heel lang. Dat is de reden waarom aanbieders van korte links steeds populairder worden. Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders, bijv. bit.ly.

Het gebruik van korte links van aanbieders bit.ly

Niemand wil dat één enkele link het hele commentaar verstopt, dus is het raadzaam om dergelijke verkorte links te gebruiken. Het gebruik is gratis en zelfs zonder registratie mogelijk. Links worden dan gewoon ingekort en doorgestuurd naar de nieuwe URL. Zo kunt u ook tellen hoeveel mensen actief op de link hebben geklikt. Dit helpt bijvoorbeeld als u influencers volgt en het succes van verkopen of kliks wilt analyseren. Zoals ik al zei, is het gebruik van dergelijke diensten, zoals bit.ly, volledig gratis. Maar ook de registratie, b.v. om de links of de kliks te volgen. Zo ziet een verkorte link van bit.ly eruit.

  • Voorbeeld link: https://example.com/this-is-a-very-long-url-we-use-for-this-article
  • Verkorte link: http://bit.ly/2RxQW

Verpak affiliate links met bit.ly

Natuurlijk kunnen niet alleen links naar de eigen online winkel of blog worden verpakt met dergelijke verkorte URL’s, maar ook affiliate links. Op die manier zien de gebruikers de marketing niet rechtstreeks.

Bit.ly alternatieven

Natuurlijk zijn er op het internet tal van andere gratis aanbieders om links in te korten. Hier is een lijst van bekende aanbieders van korte links

Korte links voor lange URL’s met veel informatie

  • Bit.ly is een provider om zeer lange URL’s in te korten
  • Het gebruik is gratis en zonder registratie
  • Een ander voordeel is dat u de software kunt gebruiken om bij te houden hoe vaak op de korte link is geklikt.
  • Affiliate links kunnen ook verborgen worden als korte links, zodat je de marketing niet meteen op het eerste gezicht ziet