Sociale media-industrieën: praktische voorbeelden en marketingmethoden

Sociale media-industrieën – Er zijn honderden sectoren, elk met zijn eigen uitdagingen. Neem de auto en de verschuiving naar e-mobiliteit. De structurele verandering van stadscentra, ambachten, gastronomie, maar ook grote spelers in de voedingsindustrie. Hier vindt u een paar inzichten in verschillende gebieden van het bedrijfsleven en de industrie die vertrouwen op sociale media marketing als een instrument in de marketing mix. U kunt hier ook een paar van onze social media cases vinden.

Auto & E-mobiliteit

Eén onderwerp domineert de nieuwszenders wereldwijd, evenals de sociale netwerken: e-auto’s. Zelfs leidende landen in de autoproduktie, zoals Duitsland, voorspellen de verandering voor zichzelf binnen de komende 10 tot 15 jaar, met al hun produktiecapaciteiten. Wij staan voor een enorme verandering en daarom wordt marketing voor elektrische automobiliteit steeds belangrijker. Als socialemediabureau konden wij al vroeg onze eerste ervaringen opdoen, omdat wij zelf fan zijn van de technologie. Maar zoals de pionier Henry Ford zei, voor elke dollar die je in je product steekt, moet je een andere klaar hebben staan om het bekend te maken.

Banken en financiële producten

Als socialemediabureau en -consultant is een van onze kerntaken prestatie, dat wil zeggen het genereren van succes en succesmodellen (bijvoorbeeld als het gaat om advertenties): financiering, het openen van rekeningen, aandelenstortingen. Wij hebben reeds veel ervaring opgedaan met financiële dienstverleners, tot betalingsproviders aan toe, een breed scala van referenties. Sociale netwerken zijn enorm veranderd en gesegmenteerd. TikTok en Instagram voor de jongeren, Facebook voor de iets ouderen en YouTube voor de grote massa, plus apps als Twitch, Tinder en podcasts, vele manieren om mensen te bereiken. Plus, natuurlijk, andere sociale netwerken zoals Twitter en meer gespecialiseerde netwerken zoals LinkedIn of Pinterest. Wij beheren uw portefeuille.

Onroerend goed: House, flat & Co.

Wonen, of het nu in een huis, in een flatgebouw of te huur is, social media marketing wordt steeds relevanter voor steeds meer makelaarskantoren en -agentschappen, want de cijfers spreken een duidelijke taal! Het werven van potentiële belangstellenden en dus huurders of kopers kan bij weinig vormen van reclame zo nauwkeurig worden gericht, maar bij bewaking net zo nauwkeurig. Individuele kliks, bijvoorbeeld van Facebook of YouTube, kunnen immers nauwkeurig worden getraceerd. Door event tracking, d.w.z. het volgen van een bepaalde actie op de website, kunnen paden worden getraceerd en dus uiteindelijk ook worden geëvalueerd, b.v. welke campagne een succes van 4,8% had en welke slechts 0,3%. Maar hier zijn we al in een zeer diep onderwerp, laten we beginnen met de basis, social media marketing voor onroerend goed & huisvesting.

Huisdieren: Kat, Hond & Co.

66% ziet zijn huisdier als zijn “beste vriend”, 59% als een “knuffelbeest”, 37% ziet zijn huisdier zelfs als een “beschermer” en nog eens 33% als een “kind”. Hieruit blijkt de sterke emotionele band tussen huisdier en eigenaar. Weinig dingen zijn zo aanwezig in huishoudens in dit land als huisdieren. Honden, katten, parkieten, hamsters, cavia’s en vele andere schattige huisgenoten huppelen in onze huiskamers. Maar hoe bereik je dierenliefhebbers op sociale netwerken? Vooral wanneer we kijken naar de verschillende sociale netwerken, met hun afzonderlijke doelgroepen en belangengroepen.

Eten en drinken

In bijna geen enkele andere bedrijfstak is de concurrentie zo groot als in de voedingsindustrie. Niet alleen in de supermarkt en aan de kassa, maar ook online worden elke dag nieuwe start-ups gelanceerd, van voedselleveringen tot nieuwe veganistische of biologische producten en energiedrankjes. Een onmisbaar marketinginstrument voor iedereen: sociale media. In de afgelopen 10 jaar zijn sociale netwerken het ultieme platform geworden voor meningen, ideeën en aanbevelingen (maar ook kritiek). Een goed social media bureau levert u de juiste prestaties, met expertise en ervaring.

Belastingconsulenten en -optimalisatoren

Adverteren op Facebook, content voor Instagram, explainer video’s voor YouTube, waar begin je eigenlijk? Net als bij sociale-mediamarketing voor banken en financiën is inzicht in belastingen, of het nu gaat om belastingadviseurs voor bedrijven of particulieren, van cruciaal belang voor het succes van sociale-mediacampagnes. Community, kanaal, reclame, leer hier meer over social media marketing voor belastingadviseurs. Het aanspreken van bedrijven (B2B) en particulieren (B2C) via sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, Youtube en LinkedIn. De eerste stappen, processen en strategieën om bereik op te bouwen.

Reisbureau

Wie ben jij? Waar ga je heen? En hoe dan wel? Een blik op de industrie, product(en), doelgroep(en) is de eerste stap. Reizen zelf is even divers als plaatsen en bestemmingen. Individueel reizen in een camper, korte vakanties in de stad, met een hotel op een pakketreis of op een uitgebreide cruise, met het hele gezin van een reisbureau, is enorm. Afhankelijk van bestemming, periode, seizoen. Meer informatie over social media marketingstrategieën, in één oogopslag. Heb je nog meer vragen? Lees meer in de gerelateerde links of neem contact op met onze toerismedeskundigen.

Hotels en hostels

De concurrentie in de hotelsector is hevig, of het nu gaat om een vakantieoord, een grote stad of een beurslocatie. Maar hoe begint het allemaal? Boutique hotel, hostel, grand hotel of zelfs speciale aanbieders zoals golf of business hotel, voor het gemeenschapsgebouw, voor de advertenties: In de eerste plaats gaat het altijd om het juiste advies en de juiste strategie voor uw hotel of hotelmerk! Want geld dat niet wordt uitgegeven is winst: Concentreer u daarom op de taken in de social media-strategie.

Cruises

Geen enkele andere sector is de laatste jaren zo gegroeid als het cruisetoerisme. Het ontdekken van verre landen, vele bestemmingen in een korte tijd, wellness en ontspanning aan boord tegelijkertijd. Steeds meer mensen boeken een cruise voor hun vakantie, in plaats van 14 dagen op een locatie met hotel. De mogelijkheden zijn zeer divers, dus wij willen u graag een klein overzicht geven van hoe de huidige verdeling van gebruikers in de sociale netwerken is en welke manieren u kunt gebruiken om uw doelgroep het meest effectief te bereiken.

Verzekeringen

Verzekeringen en social media marketing klinken voor veel reclamemensen in eerste instantie als twee totaal verschillende gebieden! Voorbeelden van beste praktijken bewijzen het: zelfs de grootste verzekeringsmaatschappijen in Duitsland slagen er nauwelijks in meer dan 1.000 volgers op Instagram te krijgen. 1.000 volgers op Instagram? Is dat alles wat je kunt doen? Misschien hebben deze verzekeringsmaatschappijen het juiste social media bureau nog niet gevonden!

Gastronomie, handwerk, … ?! Kleine bedrijven

Velen die een cateringbedrijf of een ambachtelijk bedrijf hebben, denken vaak bij zichzelf, social media marketing en adverteren in sociale netwerken, daar heb ik niets aan! Marketing, advertenties, dat is iets voor “de grote jongens”. Is dat echt waar?