Gastronomie, Ambacht, … Sociale Media?! Ultra lokale marketing

Gastronomie, ambachten en sociale media – Velen die een gastronomisch of ambachtelijk bedrijf hebben, denken vaak bij zichzelf: sociale media marketing en adverteren op sociale netwerken, daar schiet ik niets mee op! Marketing, advertenties, dat is iets voor “de grote jongens”. Is dat echt waar?

Directe klantenrelatie als nooit tevoren

In sociale netwerken staat u dichter bij bestaande klanten en vooral (!) bij potentiële klanten dan ooit tevoren. Of het nu alleen om communicatie gaat, d.w.z. posten op uw eigen kanaal, of reclame, u moet zeker aan sociale media denken.

De belangrijkste 1×1 is ook snel geleerd en voor al het andere zijn er in heel Duitsland goede social media bureaus.

Voorbeeld:

Reclame en nieuwe klanten: Zo simpel is het.

Het wordt bijzonder interessant met advertenties.

Natuurlijk willen Facebook en alle andere sociale netwerken dat mensen het goed doen, vooral als ze geld uitgeven aan reclame.

Daarom bieden de sociale netwerken heel wat mogelijkheden om de advertenties heel precies uit te zenden. U kunt bijvoorbeeld zeggen, toon mijn advertentie alleen aan mensen binnen een straal van 1 kilometer. Perfect voor restaurants, maar ook perfect voor de tegelzetter, de dakwerker, vele vormen van handwerk!

Wat zou een vers brood zijn als niemand het wist?

Ook in de bakkerij handel!

Voorbeeld: het vinden van werknemers

Zelfs als je maar 500 fans, vrienden of volgers hebt (afhankelijk van het netwerk), kun je er veel mee spelen. U kunt bijvoorbeeld promoties en speciale aanbiedingen verspreiden, maar u kunt ook op zoek gaan naar nieuwe werknemers!

Vooral op sociale netwerken is het gemakkelijker werknemers te werven dan op platforms of in kranten. Maar het kost ook minder geld dan het plaatsen van advertenties in banenportalen. U kunt zich bijvoorbeeld rechtstreeks tot uw doelgroep richten en zeggen:

Ken je iemand die een baan nodig heeft?

Uitstekend! Actieve aanpak, actieve verspreiding van informatie (vacature).

Meer voorbeelden uit de industrie

Als u meer voorbeelden wilt, lees dan hier meer over de verschillende sectoren en social media marketing:

  • Sociale media: Voorbeelden uit de industrie ///

Auto’s en metaal:

Maar ook de kapper of barbier om de hoek: