Volgers – definitie, creatieve inhoud en interactie

Follower is de Engelse term voor mensen die je volgen op sociale netwerken. De preciezere definitie van de term “volger” is gebaseerd op mensen die een kanaal volgen, zich hebben geabonneerd op de informatie ervan en dienovereenkomstig voortdurend informatie en updates willen zien. Een volger kan geïnteresseerd zijn in een bepaald kanaal omwille van vele kenmerken. Het kunnen beautytips zijn waar een jonge studente ’s morgens naar kijkt, handwerktips waar de reiziger naar kijkt, of inspiratie voor de volgende reisbestemming. Op de sociale netwerken, tussen YouTube, Instagram, Snapchat, TikTok en Facebook, is er alles wat je hartje begeert.

Hoe krijg je volgers?

Zoals we in de cursus Facebook Marketing Online hebben beschreven, zijn vooral jonge en nieuwe bedrijven aanwezig op de sociale netwerken. De leeftijd van het bedrijf is tamelijk irrelevant, alleen de aanwezigheid op het medium, de eerste 1.000 fans zijn in dit geval het belangrijkst. In veel gesprekken en consultaties als agentschap wordt ons gevraagd of het de moeite waard is om voor 1.000 fans te werken en content te produceren? Zie de eerste 1.000 fans, volgers altijd als je staat. Stelt u zich uw bedrijf voor en ongeveer 1.000 klanten. Zou je hen vragen, is het de moeite waard om met deze 1.000 klanten te praten?

De eerste 1.000 volgers zijn, bij wijze van spreken, je eerste merkverdedigers en multipliers in de nieuwe stad die Instagram, Facebook, of YouTube heet. Dit zijn de eerste 1.000 mensen die vertrouwen hebben in uw bedrijf, uw merk, of uw dienst. Zij willen er meer informatie over en zij willen die regelmatig ontvangen. Daarom zijn zij van cruciaal belang voor het succes van uw onderneming.

Creatieve inhoud stimuleert interactie en betrokkenheid van volgers

Nadat uw social media-kanaal zijn eerste volgers heeft gekregen, gaat het erom de interactie en betrokkenheid te vergroten. Maar waarom is interactie precies zo belangrijk? Het laat zien hoe actief uw gemeenschap is. Natuurlijk kun je tegenwoordig 100.000 fans kopen voor 99 dollar, maar dat zijn gewoon spookaccounts die uiteindelijk geen likes zullen geven, geen commentaar zullen geven en natuurlijk nooit naar hun online winkel zullen gaan om een van je producten te kopen. Als u meer over dit onderwerp wilt lezen, bekijk dan hier het artikel over spoken en nepaccounts.

Voel je vrij om ons vragen te stellen! Bekijk de trends uit de grote metropolen van de wereld! Heb je iets grappigs meegemaakt op kantoor? Plaats het! U heeft 5.000 t-shirts op voorraad maar nog nooit een verloting gedaan? Je kunt al deze punten gebruiken om de interactie met je volgers te vergroten. Verpak een sweepstake ook nooit zoals je in een tijdschrift uit 1990 zou doen. Doe gewoon een Instagram-verhaaltje met je stockwerker, of iets dergelijks. Denk niet te veel na over de video, zorg er gewoon voor dat hij authentiek overkomt op je volgers. Bij sociale media draait het heel erg om intuïtie en “doe het gewoon”, wees spontaan!

Met deze social media spirit vergroot u uw bereik en het aantal van uw volgers.