Youtube: Hulp & Tips en Grondbeginselen voor Videomarketing

Video marketing in Hamburg? In feite is social media marketing voor Youtuber makkelijker dan je denkt. Kijk maar eens naar de grotere bloggers in Hamburg. Meestal werken ze met een eenvoudige camera, geen lichten, geen extra microfoon, geen productiestudio. Alles wat succesvolle Youtubers nodig hebben is hun eigen motivatie. Net als atleten, gaan ze elke dag het veld op. Bureaus en bedrijven in Hamburg kunnen veel leren van de jonge mediaproducenten. Videomarketing vindt niet langer alleen plaats op YouTube.

  • Begin nu! Meer over ons video agentschap

Wilt u aan de slag met Youtube marketing en uw eigen video’s? Van camera tot continu licht en geheugenkaarten, hier vind je een gids voor het opzetten van je Youtube studio. Wie zijn de populairste Duitse Youtubers? In FIV Magazine vind je de Top 100 Youtuber uit Duitsland!

Videomarketing in sociale netwerken: De nieuwe trends

Welke sociale netwerken zijn momenteel populair in Hamburg en bereiken de meeste mensen of gebruikers? U zult zeker zeggen: Facebook is het ultieme en grootste netwerk waarmee u mensen in Hamburg kunt bereiken. En ja, Facebook is nog steeds het grootste netwerk in het noorden, maar ook in heel Duitsland. Het wordt echter op de voet gevolgd door YouTube! Veel bedrijven zouden er in eerste instantie niet aan denken om YouTube te gebruiken. De meest voorkomende vooroordelen zijn:

  • Is Youtube niet extreem tijdrovend om te plannen?
  • Kost videoproductie ook niet veel tijd?
  • Wie monteert de video’s?
  • Wie wil mij/ons op Youtube zien?
  • Etc.

Vooral voor oudere generaties betekent videoproductie vaak veel inspanning – men denkt onmiddellijk aan een TV-productie, grote teams, veel camera’s, grote studio’s. Videomarketing op YouTube is echter veel gemakkelijker te produceren en ook goedkoper en dus veel efficiënter in productie. Social media bureaus produceren soms wel 5 video’s per dag met hun klanten.

Videomarketing, hoe werkt het eigenlijk?

Veel bedrijven in Hamburg vragen zich natuurlijk en terecht af hoe ze efficiënt aan videomarketing kunnen doen. Velen zijn zich niet bewust van de voordelen van videomarketing. Toch is het relatief eenvoudig om te beginnen. Het sociale netwerk YouTube wordt door Hamburgers vooral om twee redenen geconsumeerd. De eerste reden is het amusementsaspect. Bloggers in het bijzonder, of youtubers met hun eigen technische term, zijn razend populair. Er zijn ook veel bloggers en natuurlijk influencers in Hamburg. Ze tonen Hamburgers inzichten in hun eigen leven. De kijkers consumeren op hun beurt de video-inhoud als klassieke media, ter afleiding en vermaak. Voor veel jongeren is YouTube de nieuwe televisie. Zij zouden niet langer kijken naar zogenaamd vooraf ingestelde TV-formaten, maar zelf (vermeend) willen beslissen.

Wilt u meer weten over social media-gedrag in Hamburg? Lees hier het verslag over de sociale media in Hamburg.

Beslis je als YouTube-gebruiker echt zelf over de inhoud?

Veel van YouTube’s structuren laten natuurlijk de nieuwe mogelijkheden zien die door dergelijke videostreamingportalen ontstaan. Toch zijn veel van de publicaties van bloggers en bedrijven gebaseerd op relatief vaste tijden, net als op televisie. Door de exacte tijd te bepalen, bereiken bedrijven en bloggers veel meer bereik omdat hun fans al op de hoogte zijn van de uitzending. Als zij de inhoud pas de volgende dag bij toeval zouden zien, zouden er al verschillende nieuwe video’s zijn. Die zouden natuurlijk relevanter zijn dan de onze en onze video zou minder kliks krijgen en dus minder mensen bereiken.

Bij social media marketing kan men zich herinneren dat regelmatig posten op vaste tijden deel uitmaakt van het social media concept. Het instellen van pagina’s maakt het voor gebruikers gemakkelijker om de inhoud te consumeren en vergroot het bereik. Hoe vaak moeten de video’s verschijnen? In de regel verschijnen video’s een- of tweemaal per week op YouTube. Als men gespecialiseerd is in een specifiek onderwerp, publiceert men meestal op zondag om ongeveer 17.00 of 18.00 uur. Als u twee onderwerpen serveert, kunt u een tweede dag aanmaken, bijvoorbeeld woensdag om 18.00 uur. Dan weten de fans dat er twee vaste dagen zijn waarop twee verschillende onderwerpen worden geserveerd door de favoriete blogger. Andere kanalen die zich bijvoorbeeld bezighouden met gaming, kunnen vaker publiceren. Er zijn ook Youtubers die elke dag een nieuwe video uitbrengen.

  • Vaste dag en tijd voor publicatie
  • Minstens één video per week

Hoe produceer je eigenlijk een YouTube video?

De productie van video’s voor YouTube is, zoals reeds beschreven, vrij goedkoop. Als u kijkt naar de grootste kanalen die er zijn, zult u zien dat er geen professionele productie op de achtergrond zit. Veel bloggers hebben meestal alleen een camera en een goede vriend die in de loop der jaren een beetje heeft meegewerkt. Velen bewerken direct zelf. Natuurlijk worden de montages steeds professioneler, maar er zijn geen professionele studio’s of belichting. Bedrijven passen hetzelfde principe met succes toe op YouTube. Zo kunnen doe-het-zelf-winkels ambachtslieden tonen die alledaagse problemen oplossen die zich vaak voordoen bij klanten. Er zou bijvoorbeeld een videoserie over kleine “loodgietersreparaties” kunnen zijn die elke maandag wordt gepubliceerd. Dan, elke dinsdag, zal het onderwerp “Tuinieren en Balkon” zijn. Op woensdag worden “Woonideeën” getoond en op donderdag praktische “Tips voor de keuken”. Dit zou een dagelijkse video-output opleveren en nog meer mensen bereiken dan een video die één keer per week wordt gepubliceerd.

Inhoud is koning. Massa maakt het verschil. Net als bij zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn inhoud en kwantiteit de belangrijkste factoren.

De diversiteit van inhoud en video’s: Toegevoegde waarde brengt succes

Natuurlijk is ook de verscheidenheid van de inhoud een cruciaal aspect. Als u voortdurend dezelfde video-inhoud voor dezelfde onderwerpen produceert, zult u uiteindelijk verveeld raken en worden vervangen door een andere blogger. Daarom zijn er nu verschillende formaten ontstaan die erg populair zijn op YouTube. Dit zijn vooral vlogs. Vlog is kort voor videoblog en beschrijft het cameraperspectief vanuit de eigen hand. Er zijn nu speciale YouTube-camera’s voor dit doel. Met deze YouTube-camera’s, die zo klein zijn als een mobiele telefoon, zelfs nog iets kleiner, kun je betrekkelijk flexibel inhoud filmen. De camera is zo opgesteld dat de lens met de microfoons zich recht voor de camera bevindt. Het scherm kan flexibel naar voren en naar achteren worden gericht. Een kleine SD-kaart registreert en bewaart alle video-inhoud. Hier kunt u gaan tot 128 of zelfs 256 GB. Dit kan zelfs een hele reis dekken. Youtubers zijn dol op deze camera omdat hij heel klein en flexibel is. Hij is ook heel betaalbaar voor jonge Youtubers omdat de YouTube-camera heel betaalbaar is. Met hun perspectief, neem je nog meer de geposeerde productie karakter dat er niet eens meer een camera staat in de kamer, worden nog steeds verondersteld om de blogger te nemen met zijn camera, de bezoekers overal. Het maakt niet uit of het voor ontbijt is, later om te winkelen of backstage. De camera is er altijd en laat de fans zien wat er met hun Youtuber aan de hand is.

Vlogs op evenementen, backstage en in het heetst van de strijd: Alles is inhoud

Ook hier kunnen we een goed voorbeeld geven voor bedrijven. Overal zijn er evenementen en functies die door veel mensen worden bijgewoond. Niet iedereen komt op zo’n evenement, om redenen die te maken hebben met de planning of gewoon omdat de locatie niet in Hamburg maar in München is. Maar mensen willen toch een overzicht krijgen en zien wat er op het evenement gebeurde. Natuurlijk kan dit gebeuren in promotievideo’s of op de officiële website, maar deze inhoud wordt geposeerd en meestal gemonteerd door professionele filmmakers en gaat dan vergezeld van geweldige, emotionele muziek. Vlogs daarentegen zijn heel eerlijk en nemen de gebruiker direct mee, van de entree, naar de catering, naar de mensen. Aan het eind geven ze hun kijkers een samenvatting.

Emirates Airline Best Practice voor Hamburg

Best Practice Vlog van een Youtuber

Vlogs zijn heel echt, uiterst authentiek en daarom heel populair. Ook veel Hamburgse bedrijven kunnen gebruik maken van deze videostijl, bijvoorbeeld door werknemers naar dergelijke evenementen te sturen en ze er later verslag over te laten uitbrengen. Deze video’s trekken vervolgens niet alleen particulieren aan, maar ook zakelijke klanten, wat betekent dat B2B-business mogelijk is!

Wat zijn vlogs?

In deze tutorial laat Milme Cox in 5 minuten zien hoe vlogs werken:

Uw klanten hebben vragen: geef de juiste antwoorden

Videomarketing op YouTube is voor bedrijven snel te realiseren en kan, zoals u ziet, ook snel in relatief grote hoeveelheden worden gemaakt. Uw fans zijn voortdurend op zoek naar antwoorden op hun vragen, voorzie uw klanten van de juiste antwoorden op het internet.

Video marketing is ook zoekmachine optimalisatie

Wist u dat videomarketing ook een zeer positief effect heeft op uw ranking in zoekmachines? YouTube is eigendom van Google en maakt dus deel uit van de groep. In alle zoekresultaten die Google weergeeft als antwoord op de zoekopdrachten van gebruikers, plaatst het uiteraard ook zijn eigen video’s. Gebruikers vinden deze nuttig en zijn er natuurlijk voortdurend naar op zoek. Als je nu meer specifieke vragen behandelt, heb je een goede kans om jezelf als persoon of als bedrijf op YouTube te plaatsen om duizenden of zelfs tienduizenden of honderdduizenden kliks te krijgen. U kunt deze kliks omzetten in echte klanten. Dit maakt YouTube tot een echt succesconcept voor marketingbedrijven!

Sociale media agentschap Hamburg

Er zijn veel bureaus, maar slechts een paar deskundigen. Wij zorgen niet alleen voor het management maar ook voor de filmproductie. Als u op zoek bent naar een geschikt social media bureau voor uw bedrijf in Hamburg, geef ons dan een seintje! Wij kijken uit naar nieuwe interessante projecten en proberen u zo snel mogelijk een zinvol concept te geven. Met dit concert kunt u klanten bereiken en uw digitale bedrijfs- en verkoopstructuur uitbreiden! Lees hier meer over de cijfers over het gebruik van sociale netwerken in Hamburg.