Snapchat: altijd live – de alleskunner in het dagelijks leven

Snapchat is een applicatie voor mobiele telefoons die vooral door jongeren wordt gebruikt. Het wordt voornamelijk gebruikt om foto’s heen en weer te sturen tussen vrienden. De verstuurde foto is ongeveer 10 seconden zichtbaar voor de andere persoon. Veel sterren en sterretjes gebruiken Snapchat om hun volgers hun dagelijkse routine te laten zien. Deze korte foto’s en video’s worden in een verhaal geplaatst dat de volgers 24 uur lang kunnen zien. Maar Snapchat wordt niet alleen gebruikt voor amusement, maar ook voor informatie. Kranten zoals Cosmopolitan, Times Magazine of Spiegel Online hebben bijvoorbeeld hun eigen kanalen die voor elke Snapchat-gebruiker toegankelijk zijn en zo dagelijks nieuw nieuws ontvangen.

Verhalen – Verhalen vertellen met leuke filters

Snapchat wordt beschouwd als de pionier van de zogenaamde verhalen. Ondertussen hebben andere sociale netwerken, zoals Instagram en Facebook, ook een functie waarmee je gedurende 24 uur korte video’s en foto’s kunt delen met vrienden, familie en andere abonnees. De filterfunctie is wat Snapchat speciaal maakt. Om de filterfunctie te activeren, moet u de frontcamera openen en lang drukken op uw eigen gezicht. Dan opent zich onderaan het scherm een schuifregelaar die de huidige filters weergeeft. Er zijn onder meer filters waardoor de gebruiker eruit ziet alsof hij of zij een hondengezicht, een kattengezicht, een bloemenkrans op zijn of haar hoofd of het gezicht van een oude man heeft. De filters variëren elke dag, dus je kunt je nooit vervelen. En de reden waarom Snapchat zoveel jongeren enthousiast maakt, is dat je altijd in contact kunt blijven met vrienden, jezelf kunt vermaken en elkaar op de hoogte kunt houden.

Beleef influencers live

Als je je idolen volgt op Snapchat, weet je altijd in welk deel van de wereld of in welke stad de influencer, blogger, zanger of acteur zich op dat moment bevindt. Veel acteurs, zoals Elyas M’Barek, nemen hun fans graag mee als ze op locatie zijn. Dit heeft als positief neveneffect dat de kijkers nog enthousiaster zijn over de nieuwe film. Op die manier fungeert Snapchat ook als reclamemiddel. Maar het zijn niet alleen acteurs die Snapchat gebruiken als promotiemiddel; ook andere publieke figuren delen hun aankomende projecten met hun fans. Bijvoorbeeld Farina Opoku, beter bekend als novalanalove, die graag haar aankomende modecollectie presenteert en showt op Snapchat of de Instastories. Veel modellen nemen hun kijkers ook graag mee op karwei en laten hen het leven achter de schermen zien.

Samenvattend kan worden gesteld dat Snapchat niet alleen dient ter vermaak van jongeren van 13-19 jaar, maar ook een niet te onderschatten bron van informatie is. De app is dus een allrounder die plezier biedt in het dagelijks leven en informatie over actuele onderwerpen (zie Spiegel Online of National Geographics).

Meer informatie over ons bureau Social Media One

Wij bieden slimme oplossingen en concepten voor campagnes in vele steden. Bekijk hier het potentieel van de economisch grootste steden: