Social Analytics-bedrijven: onze #2 software

Wij zijn een van de eerste social analytics bedrijven voor Instagram. Wij ontwikkelen al meer dan 2 jaar software voor sociale media. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de analyse van Instagram-accounts en bloggers. Influencers en bloggers zijn de absolute speerpunten van de hedendaagse social media marketing wereld. Jonge sterren, bijvoorbeeld van de Kardashian-clan, zijn op hun 19e al miljardair. Dit is een absoluut wereldrecord en het toont aan hoe belangrijk sociale media zijn geworden voor de samenleving, voor marketing, voor alles. We communiceren via sociale netwerken als Facebook en WhatsApp, delen onze video’s op sociale netwerken als YouTube of laten anderen delen in ons leven op Instagram. Social analytics bedrijven zien hun focus in ontwikkeling, net zoals wij dat doen, vooral in het helpen van agentschappen en bedrijven. Want voor velen is Instagram en sociale netwerken of social media marketing nog een groot vraagteken. Weinig mensen zijn opgegroeid met sociale netwerken, en daarom helpen bedrijven die sociale analyses uitvoeren om de processen binnen sociale netwerken beter te begrijpen. Wij bieden niet alleen inzicht in sociale netwerken met onze software, op onze blog vindt u ook interessante en gratis artikelen over hoe u uw influencer marketing of uw social media marketing kunt verbeteren.

Top aanbeveling onder social media bedrijven

Natuurlijk zit er nog veel meer achter Social Analytics! Ons social media bedrijf bestaat niet alleen uit het softwareproduct, maar kwam voort uit het feit dat wij als influencer agency nog niet over de juiste software beschikten om onze talrijke klanten, bijvoorbeeld uit de mode- of verzekeringsbranche, van zinvolle gegevens te kunnen voorzien, bijvoorbeeld als het gaat om influencer monitoring op Instagram. Veel van onze klanten waren in staat om hun campagnes te boeken, maar hadden weinig zinvolle gegevens over het bereik dat de influencers in de campagne daadwerkelijk opleverden.

Uitwerking van toezicht- en beheersprocessen

Allerlei beheersprocessen, maar ook toezicht, zijn door de meeste agentschappen uitgevoerd met behulp van Excel-spreadsheets. Sommige van onze partnerbureaus over de hele wereld hadden Excel-lijsten met meer dan 7.000 rijen. Door al het werk en de ervaring die we hebben opgedaan in influencer marketing, vonden we het tijd om onze eigen software voor social media analyse te ontwikkelen. Gespecialiseerd in Instagram en met eenvoudige methodes om het voor te bereiden voor presentaties aan klanten of pitches. We willen de wereld van monitoring op Instagram vereenvoudigen met Social Analytics. Met onze Instagram social media tracking software kunt u individuele posts en op de afzonderlijke kanalen volgen via slimme processen. Zo kun je achteraf uitspraken doen over welke influencers het geïnvesteerde kapitaal en de kosten in de samenwerking echt waard waren.

Influencer Prijs Calculator

In Amerika bestaat de trend van bloggers en influencers al vele jaren. Ook in Duitsland en Europa doen steeds meer grote bedrijven een beroep op bloggers en influencers voor hun onlinemarketing, maar ook voor hun POS-marketing, bv. door grote socialemediasterren uit te nodigen. Voor Instagram is het berekenen van prijzen een relatief moeilijk terrein, omdat er weinig ervaring en expertise is met het boeken van influencers. Het berekenen van de prijs van bloggers, postings en Instagram Stories is niet zo eenvoudig; er zijn verschillende kengetallen en waarden nodig. Daartoe behoort de interactiegraad, die wordt berekend aan de hand van kerncijfers zoals de huidige “likes” op de laatste 15 berichten, gemiddeld, alsook de commentaren en dit alles in verhouding tot het aantal volgers.

Als je een geschatte prijs hebt voor influencers en bloggers op Instagram, dan kun je hier een gratis influencer prijs calculator vinden.

Social media software van experts

Met onze Instagram prijscalculator en onze Instagram social media tracking tool ligt de hele wereld van social media monitoring en analyse open voor u als bureau of merk. Als u vragen heeft over social media analyse en monitoring, neem dan contact op met onze Social Analytics Company.

Meer informatie over socialemedia-software

Meer informatie over onze social media software vindt u hier: