Thumbnail uitgelegd: thumbnail voor foto’s en video’s + tips voor optimalisatie

Wat is een thumbnail? Een thumbnail is een kleine afbeelding met een groot effect. U kent thumbnails van uw computer, bijvoorbeeld wanneer grote afbeeldingen klein worden weergegeven als een bestand in de map. Maar thumbnails bestaan ook op Facebook, Instagram, YouTube & Co.

Meer klikken! Optimaliseer voorbeeldafbeelding / thumbnail

Hoe belangrijk zijn thumbnails? In feite wordt de impact van miniaturen vaak onderschat. Toch zijn zij het eerste wat gebruikers zien – zij zijn de trigger om op de video te klikken.

Voorbeeldafbeelding > Klik op trigger voor videoweergave

Thumbnail + tekst = conversieverhoging

Beelden en tekst zijn nog doeltreffender in combinatie. Dit maakt het nog gemakkelijker om de inhoud op een beknoptere manier aan de gebruikers over te brengen.

Bijvoorbeeld, als je te maken hebt met een complex onderwerp. Stel dat u het wilt hebben over “vastgoedfinanciering”, dan zou een enkel huis als thumbnail zeker goed zijn, maar een combinatie van foto en tekst zou beter zijn. Bijvoorbeeld een huis met de tekst “Onroerend goed financiering”, eventueel ook met een extra ondertitel: “Hier is hoe”.

Voorbeeld: Tekst voor meer klikken

  1. Vóór: Foto
  2. Na: Foto + Tekst
  3. Na 2: Infographic + tekst

Vóór: Foto als miniatuur

Vergeet niet dat de voorbeeldafbeelding slechts een paar honderd pixels groot is.

Origineel:

Na: Foto + Tekst

Veel simpeler, sneller, makkelijker te begrijpen, toch?

Origineel:

Na 2: Infographic + tekst

Nog beter, directe visuele link naar het onderwerp van 1) onroerend goed en 2) geld.

Origineel:

Verschil en effect op interactiesnelheid

De combinatie van beeld en tekst maakt het voor gebruikers gemakkelijker en sneller om te begrijpen waar de video-inhoud over zal gaan. Vooral in de concurrentie van preview-afbeeldingen, in het overzicht op de homepage of in de zoekresultaten, verhoogt de combinatie het klikpercentage en dus ook het aantal weergaven.