Threads App installeren in de EU? Zo werkt het! Instructies voor Apple + Android

De Threads-app installeren in Europa – Om redenen van gegevensbescherming 🤮 Wij in Europa moeten opnieuw in de rij gaan staan, we mogen de nieuwe Threads-app van Instagram momenteel niet installeren (meta). De reden: als je inlogt met Instagram, worden gegevens doorgegeven aan het nieuwe bedrijf Threads. Dat vindt de EU niet leuk, net als AI en nog veel meer. Maakt niet uit! Hoe kun je de Threads app toch installeren? Hier lees je hoe!

Installeer Threads App toch!

Onderwerpen als VPN (anoniem surfen op het internet) zijn anders bekend uit landen als Iran, wat de enige manier is om sommige apps te installeren en te gebruiken. Met dezelfde methode kun je nu ook Threads gebruiken in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje & Co.

Threads App: de Twitter-killer?

Instagram heeft onlangs de langverwachte Threads-app uitgebracht, die wordt gepositioneerd als een officiële concurrent voor Twitter, zoals gisteren werd gemeld. Met de codenaam “Barcelona” heeft Instagram een op tekst gebaseerd sociaal netwerk ontwikkeld om Twitter en andere rivalen zoals BlueSky, Mastodon en Post.news uit te dagen. Lees meer in het artikel:

Hoewel de Instagram Threads app nu officieel beschikbaar is, zijn er beperkingen op het downloaden van de app in Europa vanwege de onzekere juridische situatie rondom de Digital Services Act (DSA).

Draad installeren in 3 stappen

Er zijn zelfs manieren om de Threads app te downloaden zonder gebruik te maken van een VPN of ingewikkelde technische trucjes.

Threads voor Apple iOS met nieuwe Apple ID

Om de Threads app te downloaden uit de Apple App Store is er een kleine omleiding. Je kunt je locatie in de Apple App Store wijzigen door je land of regio te wijzigen in bijvoorbeeld de VS. Houd er rekening mee dat dit alleen mogelijk is als je geen actief abonnement hebt zoals Apple iTunes of Apple TV.

Hier is de workaround voor Apple iOS-gebruikers die voor iedereen zou moeten werken:

  1. Ga naar appleid.apple.com/us/ in de incognitomodus van de browser en maak een nieuwe Apple ID aan met de locatie USA (belangrijk!).
  2. Log uit bij de Apple App Store en log opnieuw in met je nieuwe Apple ID (VS).
  3. Download de Instagram Threads app en maak je profiel aan met Instagram login of vanaf nul

Nadat je de app hebt gedownload, kun je terugschakelen naar je oorspronkelijke account.

Threads voor Android APK installeren

We werken zelf vaak met APK-bestanden, onder andere voor onze apps, zoals deze makelaars-app.

In plaats van de app te installeren via de Playstore, download je gewoon het APK-bestand en installeer je het rechtstreeks op je smartphone.

Belangrijk! Hiervoor moet je de threads APK downloaden van betrouwbare bronnen zoals:

en voer de installatie handmatig uit.

Houd er echter rekening mee dat je mogelijk de optie “Apps installeren van onbekende bronnen” moet inschakelen in de instellingen van je Android-apparaat (zie schermafbeelding X), omdat dit geassocieerd kan worden met potentiële beveiligingsrisico’s. Controleer ook altijd de veiligheid van het gedownloade APK-bestand om er zeker van te zijn dat het betrouwbaar is.

Als je het niet zeker weet, kun je een Android-beveiligingsapp gebruiken om mogelijke bedreigingen op te sporen en te voorkomen.

Schermafbeeldingen (Android-voorbeeld)

Stap 1 is het downloaden van het APK-bestand. De links staan bovenaan.

APK downloaden en installeren – Stap 1

Inloggen met Instagram – Stap 2

Eerste draad plaatsen – Stap 3

Draadjes: App, Agentschap & Marketing

Word nu lid en pluk de vruchten als first mover! Alles wat je moet weten over de app, advertenties en marketing:

Copyright: meta / Threads App