YouTube Evergreens: Concept, idee, leren van de meest succesvolle video’s!

YouTube Evergreen langetermijnanalyse – Wat zijn de (!) succesmodellen in bepaalde sectoren? Iedereen wil creatieve concepten, “nooit eerder geziene” ideeën, maar hoe ontwikkel je eigenlijk “ideeën”? Een hulpmiddel, vooral voor jonge social media-managers, is: leren van succesmodellen. Als u op zoek bent naar creatieve ideeën voor video’s, zal onze XXL-lijst met voorbeelden van de meest succesvolle video’s uit verschillende sectoren (waaronder mode, huisdieren, sport, beroemdheden) u helpen!

YouTube: De macht van de velen – lange termijn analyse

Het duurt niet lang meer voor YouTube 20 wordt. Met de oprichting en lancering van YouTube is de wereld veranderd. Het begon allemaal in 2005 en vandaag de dag wordt er elk uur 10.000 uur aan videomateriaal geüpload. Grote competitie!

2 miljard mensen gebruiken YouTube elke maand. Alleen al in de laatste 6 maanden leverde dit YouTube zo’n 33,77 miljard bezoeken op! Het zou 20 jaar geleden niet mogelijk zijn geweest om een dergelijke “testhoeveelheid” te evalueren, maar vandaag is dat mogelijk met “Crowd Wisdom”. Daarom concentreert onze analyse zich op de “views”-factor. Wat zijn de meest succesvolle video’s ooit, ooit, ooit? Hier is het antwoord.

Tip! Als je wilt weten hoe je succesvol kunt zijn op YouTube, lees dan hier meer over ons social media-agentschap en YouTube-agentschap.

Nu alleen nog 1x scrollen naar de bovenste lijst!

Mode: Balenciaga, Off-White en Supreme

Balenciaga – testimonials, lookbooks en shopping hauls – Balenciaga is een van de meest gehypte merken. Waarom? Goede social media marketing voor mode. 79,9 procent van de bevolking in dit land is geregistreerd op sociale netwerken. Welke onderwerpen (inhoud) vindt de gemeenschap leuk? Van welke onderwerpen houdt de gemeenschap? Deze video’s zijn al jaren populair op YouTube en kunnen een beetje creatieve input zijn voor uw marketingteam.

Off-White – Shoppingvideo’s, kooptips en modeshowmodellen – leren van de besten, is een goede tip, vooral voor jonge social media managers! Een van de beste, in social media marketing voor mode, is Off White. Nog maar tien, vijftien jaar geleden moesten dure marktonderzoeksinstituten worden ingehuurd om te weten wat “goed werkt” en wat niet. Vandaag volstaat een blik op YouTube om te zien wat de grootste hypes teweegbrengt.

Supreme – quizzen, garderobe tours en reactie video’s – mode in social media marketing is een van de meest concurrerende gebieden voor agentschappen, labels en talloze start-ups. Een van de leiders, in creatieve ideeën, online en offline is Supreme. Op zoek naar ideeën voor je eigen video’s over mode, outfits of sneakers? Een blik op de populairste Supreme-video’s kan u de juiste input geven voor uw eigen creatieve proces.

Sporten: voetbal, basketbal en voetbal

Voetbal – Het is een miljardenmarkt en jonge social media-managers zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, creatieve ideeën. Van een simpele Instagram post tot een uitgebreide YouTube documentaire. Maar waar komen de ideeën vandaan? Een eenvoudige manier: recepten voor succes. De beste voetbal trucs, de grootste voetbal mislukkingen en de beste voetballers wereldwijd.

Basketbal op YouTube – Videomarketing betekent: altijd nieuwe ideeën leveren! Hier is een tip voor jonge social media-managers: leer van degenen “die het gemaakt hebben”! In het algoritme van YouTube betekent dit: klikken. Als je veel kliks hebt, heb je goede inhoud, of die nu grappig, grof, emotioneel of gewoon teamgeest is. De spannendste basketbalwedstrijden, de oudste en jongste basketballers en legendes.

Voetbal – Voetbalcompetities, emotionele verhalen en training – geen andere “wereld” boeit mensen zo als sport. In de sportwereld zijn er veel spelers die geld willen verdienen, van online jerseywinkels tot de voorverkoop van tickets. Iedereen is op zoek naar creatieve ideeën, maar waar haal je die vandaan? Misschien helpt een kleine pauze op YouTube en een blik op de populairste voetbalvideo’s.

Huisdieren: Hond, kat en hamster

Hond – Grappige honden, dappere trucjes en een nieuw thuis voor achtergelaten honden – Wat zijn de meest succesvolle video’s als het om honden gaat? Deze YouTube Evergreen analyse is geweldig voor jonge social media managers die creatieve ideeën moeten brainstormen – leer van de besten! Vaak beter dan creatief brainstormen, een blik op de zoekresultaten in YouTube!

Kat – Schattige katten, vermomde katten en kindershows over katten – Katten?! Ja! Als u reclame maakt voor dierenvoeding, speelgoed, kleding of zelfs accessoires, moet u altijd met nieuwe ideeën komen. Als u op zoek bent naar creatieve ideeën voor “kattenmarketing”, is een goed hulpmiddel te kijken naar wat niet alleen goed presteert, maar heel goed! Dat betekent veel klikken.

Hamsters – Hamster doolhoven, kinderseries over hamsters en het bouwen van huizen voor hamsters – huisdieren zijn vaak de absolute cuteness overkill op het sociale web! De markt voor gezelschapsdieren is een miljardenmarkt voor winkels, handelsbeurzen en onlineshops. Social media managers moeten elke dag met nieuwe ideeën komen. Een goed hulpmiddel om nieuwe concepten te bedenken is te kijken naar succesmodellen, ook voor uw eigen petemarketing.

Steden: New York, Londen en Berlijn

New York – New York – Bezienswaardigheden, reisvlogs en tips voor toeristen – steden zijn op zoek naar marketingideeën, net als toeristische en reisbedrijven. Het is altijd een goed idee om van de besten te leren! De ene stad is bekender dan de andere. De concurrentie is groot, tussen luchtvaartmaatschappijen, hotels, maar ook restaurants, evenementen, … wat willen mensen zien als ze aan New York denken? Daarom is het de moeite waard om eens te kijken naar de populairste video’s van New York!

Londen – Filmtrailer, stadstour & reisgids – Hoe kunnen steden opvallen? Vergeet flyers, radiospotjes en TV, social media is hét instrument voor bereik vandaag. Social media marketing voor toerisme en reizen heeft altijd nieuwe inspiratie nodig, lente, zomer, herfst, winter, van single singles tot zakenreizigers en gezinnen met kinderen. Daarom hebben we onze Youtube Evergreen Analyse, wat presteert het beste op YouTube?

Berlijn – Reisgids, stedentrip & vlogs – Bereiken via YouTube? Of het nu gaat om een hotel, een restaurant of de marketing van een stad zelf, leren van succesvolle modellen is altijd een goed idee. Enals het gaat om social media video’s voor toerisme en reizen, zijn ideeën gewild want de concurrentie is hevig. Daarom is het de moeite waard om eens te kijken naar de populairste Berlijn-video’s! Met een paar filterinstellingen kun je de populairste video’s op YouTube vinden.

Beroemdheden: Kylie, Kanye en Ronaldo

Kylie Jenner – Zij en haar familie (Kardashian) zijn een fenomeen! Met haar 21 jaar is zij nu al de jongste miljardair en breekt zij ook records op sociale netwerken. Als jonge moeder, als zakenvrouw, als de partner van haar man – op welke van haar content wordt het meest geklikt? Laten we eens kijken. 79,9 procent van de bevolking in dit land is geregistreerd in sociale netwerken. Wat kunnen we leren van de social media-marketing van beroemdheden? Een blik op de meest geklikte video’s van:

Kanye West (Ye) – Als er één artiest / PR genie is, dan is het Kanye West wel. Van hiphopster, tot huwelijk met Kim Kardashian en nu, met een nieuwe naam (ook officieel geregistreerd): Ye. Genialiteit en waanzin liggen vaak dicht bij elkaar en veel van wat naar buiten komt is gewoon extreem goed berekende PR. Leer van de besten!

Christiano Ronaldo (CR7) – Een icoon op Instagram, ook op YouTube en overal! Ronaldo is een doelpuntenmachine en een marketingmachine. Maar welke inhoud doet het bijzonder goed bij sportfans en wordt 100 miljoen keer aangeklikt? We hebben de analyse gedaan, na bijna 20 jaar YouTube: Hier zijn de CR7 evergreens met de meeste clicks van de gemeenschap.