Vriendenpagina – Facebook vrienden en privacy

Op de vriendenpagina kunt u alle vrienden van een persoon op Facebook vinden. Iedereen die een eigen account heeft aangemaakt op Facebook kan vrienden toevoegen, waarover we vorige week al berichtten. Zodra u een vriend hebt toegevoegd, verschijnt hij of zij op de vriendenpagina. De vriendenpagina kan worden bekeken via het sociale profiel. De vriendschapspagina’s van andere mensen zijn ook zichtbaar op hun profielpagina’s. Tenzij je het hebt uitgezet in de privacy instellingen van Facebook.

Hoe kun je je vriendschapspagina verbergen?

U kunt uw vriendschapspagina verbergen via de Facebook-instellingen. Hier is er een sub-item genaamd Privacy. Hier heeft u verschillende instelmogelijkheden, zo kunt u bijvoorbeeld aangeven wie uw nieuwe berichten mag zien. Zijn ze openbaar voor iedereen of beperkt u de toegang, bv. tot de vriendenpagina of alleen voor de vrienden. U kunt zelfs uw privacy-instellingen verfijnen door een specifieke groep inhoud te laten zien, bv. uw familie. Hier heb je ook de mogelijkheid om te beslissen wie kan zien met wie ze bevriend zijn. Niet iedereen wil dat zijn sociale contacten publiekelijk zichtbaar zijn voor iedereen. Daarom biedt Facebook de mogelijkheid om je vriendschapspagina of je vrienden te verbergen. Op die manier hebben derden geen toegang meer tot de informatie met wie u informatie deelt. Natuurlijk kunt u deze instellingen, zoals zojuist beschreven, ook toepassen op uw nieuwe postings.

Facebook-vrienden en privacy

  • Op de vriendenpagina van een Facebook-gebruiker kun je al je vrienden zien, tenzij je dat in de privacy-instellingen hebt veranderd.
  • In deze privacy-instellingen kunt u ook instellen wie uw nieuwe berichten mag zien en wie niet.
  • Dus niet iedereen heeft toegang tot de informatie over met wie je bevriend bent op Facebook.