Ontvrienden – Verlaat Facebook vrienden

Ontvrienden is het synoniem voor unfollowing. Specifiek op Facebook gaat het niet om het volgen per se zoals op de andere sociale netwerken, maar om het maken van zogenaamde vrienden. Wanneer gebruikers zich willen linken, sturen ze een vriendschapsverzoek. Dit vriendschapsverzoek kan vervolgens worden bevestigd of afgewezen door de persoon aan de overkant. Als dit vriendschapsverzoek wordt bevestigd, bent u vrienden of volgt u elkaar en kunt u elkaar ook berichten of media sturen. Als je op een gegeven moment niet meer geïnteresseerd bent in deze zogenaamde vriendschap, kun je jezelf ont-vrienden op Facebook.

Maximum aantal vrienden op Facebook

Facebook heeft een maximum aantal van 5.000 vrienden. Boven dit aantal, kunnen geen verdere vriend verzoeken worden geaccepteerd. Als je meer dan 5.000 vrienden hebt en misschien fotograaf, manager of een andere baan hebt, is het aan te raden een fanpagina aan te maken. Op deze fanpagina kun je dan in principe dezelfde functies uitvoeren, maar de fanpagina is losgekoppeld van het privékanaal. Op die manier kunt u nog steeds privé praten en toch uw informatie delen met het grote publiek op de fanpagina. Natuurlijk kunnen de fans of de gemeenschap ook directe berichten schrijven om ons te contacteren.

Facebook vriendschappen

  • Op Facebook volg je geen andere gebruikers zoals op andere sociale netwerken, maar maak je vrienden
  • Een gebruiker kan een vriendschapsverzoek naar een ander sturen, wanneer u een verzoek ontvangt kunt u het accepteren of weigeren.
  • Facebook heeft een maximum van 5.000 vrienden, waarna vriendverzoeken niet meer mogelijk zijn.
  • Voor mensen die in de publieke belangstelling staan, is een fanpagina de moeite waard.