Hoe je interesses en informatie kunt verbergen voor adverteerders op Facebook – Insight!

Als Facebook-bureau zijn wij natuurlijk altijd op zoek naar de nieuwste functies die Facebook zelf aanbiedt. Zo nu en dan kom je een functie tegen die je helemaal niet had verwacht, zoals het personaliseren van advertenties of het bewerken van je eigen interesses en informatie. Vandaag kan ik via een vriend toegang krijgen tot de “voorkeuren” in de advertenties op Facebook. Hier kan iedereen zijn eigen individuele instellingen maken en bijvoorbeeld bepaalde interesses verwijderen om ze te verbergen voor adverteerders. Dit maakt de selectie van Facebook-advertenties veel preciezer en bevat ook minder “bepaalde onderwerpen” die u wilt vermijden, bijvoorbeeld op de werkplek wanneer iedereen naar uw eigen scherm kan kijken. Praktisch.

Omdat ik zelf super verrast was, ook door de resultaten na de instellingen, wilde ik direct een artikel schrijven voor onze Facebook blog. Zodat iedereen zijn eigen instellingen kan maken, is hier een tutorial!

Het verbergen van belangen en informatie: zo werkt het

Hier kunt u nu individueel door alle toggles gaan en instellingen maken, bijvoorbeeld interesses verwijderen of informatie voor adverteerders verbergen.

Selectief belangen verwijderen uit de advertenties

In de volgende stap kunt u met de muis over de afzonderlijke foto’s gaan om interesses te verwijderen.

In de volgende stap, gaan we een beetje dieper! Wij kijken onder meer naar de informatie en selecteren of informatie zoals “relatiestatus”, “werkgever” of “opleiding” zichtbaar is voor adverteerders.

U kunt de instellingen maken in de individuele toggles.

Maak “relatiestatus”, “werkgever”, “functietitel” en “opleiding” onzichtbaar

Hier kun je nu je “Relatiestatus”, “Werkgever”, “Functieomschrijving” en “Opleiding” onzichtbaar maken om bepaalde informatie voor adverteerders te verbergen.

Dat was het. We hebben alle instellingen gemaakt. Iedereen die nu zelf actief wil worden: