Facebook-groep – ideeën, projecten en verenigingen organiseren

Een Facebook-groep is een open of gesloten gemeenschap van Facebook-gebruikers. Elke gebruiker kan zijn eigen account aanmaken. Als gebruikers een specifieke zorg of een specifiek onderwerp hebben dat van belang is voor verschillende mensen en niet alleen een privébericht tussen twee mensen, worden groepen gevormd. Een groep kan heel klein zijn, bv. de tennisclub van Berlijn Kreuzberg, of heel groot, bv. de Justin Bieber-fanclub. Hier kun je ook zien hoe een gesloten groep werkt, bijvoorbeeld de tennisclub met zijn leden en de Justin Bieber-fanclub, die altijd blij is met nieuwe leden!

Besloten Facebook-groepen en geplande groepen

Facebook-groepen worden ook gebruikt voor marketing voor gerichte reclame. Een groep met de mooiste cheerleaders ter wereld zal waarschijnlijk snel een grote mannelijke doelgroep aantrekken. Wanneer deze groep is uitgegroeid tot 100.000 of 200.000 mensen, is dit natuurlijk een uitstekende plaats om inhoud te plaatsen.

Influencer marketing, als je wilt. Behalve dat de individuele persoon de verzorger is van een groep. Als beheerder kunt u hier natuurlijk vrij toegang krijgen tot inhoud en deze plaatsen. Dit is precies wat Facebook nog steeds een geweldig marketinginstrument maakt voor veel online marketeers. Vooral voor oudere doelgroepen boven de 30 is Facebook een goede plek om content te plaatsen. Omdat de meeste mensen het Facebook universum gebruiken voor hun communicatie. Natuurlijk is Facebook meer dan alleen Facebook; Facebook omvat nu ook grote portalen zoals Instagram en WhatsApp. Zelfs als je weigert Facebook te gebruiken en alleen WhatsApp gebruikt, maak je deel uit van de machinerie.

Hoe maak je een Facebook-groep?

De weg naar uw eigen Facebook groep is heel eenvoudig, op uw eigen homepage vindt u groepen aan de linkerkant, daar kunt u gemakkelijk zoeken naar groepen, lid worden van groepen of zelfs uw eigen groepen maken. Kijk hier eens rond en gebruik de verschillende instellingen, rond de titelafbeelding maar ook rond beheerdersrechten voor andere gebruikers. Zo kunt u bijvoorbeeld moderators aanstellen, net als in een klassiek forum. U kunt dan als superbeheerder alles beheren en, als de groep een bepaalde omvang bereikt, ook anderen het werk van de moderatie laten overnemen. De moderatie van een Facebookgroep bestaat niet alleen uit tekstuele inhoud, maar ook uit administratie. Bijvoorbeeld, sommige inhoud stoort u, misschien is het vulgair, beledigend of aanstootgevend, u kunt dergelijke gebruikers blokkeren of uitsluiten. Het beheer van een Facebook-groep maakt ook deel uit van de kwaliteitsfunctie voor gebruikers. Hoe beter de inhoud, hoe regelmatiger de postings, hoe sneller het aantal gebruikers in uw Facebookgroep zal toenemen.

Facebook online cursus voor social media marketing managers

Als u meer wilt leren over Facebook, het genereren van fans en bereik, dan is hier onze aanbeveling voor de eerste Facebook Online Cursus. Overzichtelijk ingedeeld in tien hoofdstukken, leert u stap voor stap hoe u uw eigen fanpagina zo kunt opzetten dat deze effectief werkt voor uw bedrijf of merk. De eerste 1000 fans, de eerste advertentie, dat kun je hier allemaal leren in de Facebook online cursus. Onze aanbeveling voor uw bedrijf:

Hoe maak ik een groep aan op Facebook?

Hoe kan ik een groep op Facebook verwijderen?

Facebook-groep voor bedrijven: 27 tips