TikTok x E-Commerce Shoot: voorbereiding, studio & gebogen model voor nieuwe Shapewear

Shooting met gebogen model – We vergezelden ons gebogen model Anusha(CM Models) naar een shoot voor shapewear. De klant is een gloednieuw shapewear merk dat op het punt staat gelanceerd te worden. Hiervoor moet nog content gecreëerd worden met een gebogen model. De focus ligt op e-commerce en TikTok. Dit artikel gaat over de voorbereiding op de shoot, dus waar gaat de shoot over, wat voor foto’s moeten er gemaakt worden en last but not least worden de eerste testfoto’s gemaakt. Ook hebben we een korte samenvatting van hoe de studio eruit ziet en een inkijkje in de daadwerkelijke opname.

Voorbereiding: Regelingen voor een snelle videoproductie

Voorbereiding is het allerbelangrijkste. Aangezien het merk op het punt staat gelanceerd te worden, kreeg ons model eerst de website te zien en natuurlijk het product in kwestie. Daarna bespraken we wat voor soort foto’s er genomen moesten worden, zodat ons model zich kon voorbereiden op de shoot en wist hoe ze moest poseren. Voordat de eigenlijke shoot kan beginnen, worden er onder andere testfoto’s gemaakt om de uiteindelijke technische instellingen aan te passen.

Studio: Techniek en uitrusting

Licht, camera, achtergrond! Dit zijn de essentiële dingen voor een shoot. We hebben een korte samenvatting van de studio waar de opnames plaatsvonden.

https://www.youtube.com/shorts/yjoIX9B9cuM

Welke uitrusting heb je nodig? Welke camera moet je kopen? Hoe zit het met het licht? Heb je meerdere lichtbronnen nodig? Bekijk dit artikel voor meer informatie en inspiratie voor je eigen studio:

Schieten: producten, team en model coördineren

De volgende stap is het eigenlijke fotograferen. De klant wil productfoto’s maken voor e-commerce, maar ook voor TikToks. De shoot vond zowel binnen in de studio als buiten plaats. Hier vindt u een beetje inzicht achter de schermen.

@cmmodels

Behind the scenes with our beauty Anusha 🥰💕 #modelagency #model

♬ Hung Up (SDP Extended Vocal) [Edit] – Madonna

Heb je zelf nog nooit een TikTok geschoten? Dan hebben we hier een paar tips en trucs:

TikTok: Productie tips & trucs

Productie – Zorg ervoor dat de omgeving een neutrale achtergrond en verlichting heeft (het licht moet van voren komen). De video moet op de rand worden gefilmd, zodat het algoritme de video kan sorteren, en een lengte hebben van ongeveer 30 seconden. Opnamen kunnen worden herhaald, zodat de beste scènes aan elkaar kunnen worden gemonteerd.

Bewerken – Werk met veel short cuts en mooie overgangen of effecten. Gebruik visualisaties om de gebruiker geïnteresseerd te houden. Gebruik ook trending muziek en hashtags die bij de video passen, want dat trekt kijkers naar je video als ze zoeken.

Publicatie – Om in de newsfeed geplaatst te worden, moet u de hashtag #fy of #foryou gebruiken.

  1. Neutrale achtergrond en goede lichtomstandigheden
  2. Filmen op het randje
  3. Lengte ongeveer 30 seconden
  4. Herhaalde opnames
  5. Veel short cuts en mooie overgangen of effecten
  6. Trending muziek en hashtags
  7. #fy, #fyp of #foryou hashtag

Ook interessant: Alles over content creatie in de blog

Vond je dit artikel leuk en wil je meer leren over content creatie? Dan hebben we hier een aantal geschikte artikelen voor je!

Waardevolle inhoud creëren: meer dan alleen reclame

Meer dan reclame, wat betekent dat? Contentcreatie betekent het creëren van inhoud die is afgestemd op de doelgroep. Er wordt waardevolle content gecreëerd die voor iedereen gratis toegankelijk is op het internet. Dit vergroot het bereik van het bedrijf en haar producten, vergroot het aantal leads en bouwt vertrouwen op bij de doelgroep. Welke soorten content er zijn, wat je ervoor nodig hebt en hoe je het effectief creëert, lees je hier!

Content Ideation: Ideeën genereren – Technieken

Content ideation is een veelgebruikte term in content marketing die het proces definieert van brainstormen en het identificeren van relevante onderwerpen om uw doelgroep aan te spreken. Het is ook de eerste stap in de creatie van inhoud.

  • Inhoudelijke ideeën