Gimbal Experience Report: Perfecte Video Kwaliteit?! – Zou ik Gimbal aanbevelen?

De Gimbal verbetert de videokwaliteit enorm. Eerlijk? Ik heb me zo vaak afgevraagd hoe ik eigenlijk perfecte video’s krijg. Vooral als het op beweging aankomt. Het maakt niet uit of ik jonge modellen bij me heb of ervaren professionals die al lang als model werken, camerabewegingen vanuit beweging zien er altijd moeilijk uit omdat het beeld wazig is – dat weet u toch? Toen onlangs vertelde een van mijn vrienden mij over Gimbal. In principe is het systeem heel eenvoudig, je hebt verschillende ankerpunten die vrij kunnen worden bewogen, en door de verschillende ankerpunten blijft de camera altijd in de perfecte hoek, ondanks de beweging.

Koop Zwenkstabilisator op het Internet: Mijn veld verslag

Als je modellen hebt geboekt en maar één of twee uur hebt voor een klant, of voor een shoot, dan is absolute perfectie van cruciaal belang. Vaak wordt voor fotoshoots of videoproducties vooraf een test gedaan om te zien of de kwaliteit goed zal zijn op de dag van de productie. Het gaat niet alleen om het testen van het licht, maar ook om hoeken, techniek en locaties. Voor een WK-opname hebben we zelfs eens 13 testmodellen geboekt, alleen voor de lichttest. Want vooral in groepsfoto’s speelt niet alleen de individuele protagonist een rol, maar verschillende mensen die verschillende bewegingen uitvoeren, verschillende gezichtsuitdrukkingen hebben en individuele schaduwen werpen. Als er veel mensen gaan sprinten, moet het plaatje kloppen, want sterren hebben niet veel tijd, net als klanten!

Test rapport! Zhiyun Crane 2 Gimbal

Niet alleen ik ben overtuigd, hier kunt u een andere aanbeveling van Stephan Wiesner op Youtube zien:

Video-opnamen: waarom beeldstabilisatie? Waarom Zhiyun Crane 2?

In het huidige geval hadden we de uitdaging om sportvideo’s voor YouTube te maken voor een fitnessmodemerk. Natuurlijk zijn er veel loopscènes in sportvideo’s en moet de cameraman een paar meter rennen. U kunt dit allemaal doen met een camera in uw hand, maar u zult geen 100% kwaliteitsbeeld krijgen. Als je 100% wilt halen, heb je extra technologie nodig. Daar gaan we, de klassieke zoektocht naar aanbevelingen en recensies op het internet.

Drie dagen geleden was ik voor het eerst op stap en heb ik op internet wat gelezen over de nieuwste modellen en methoden om camera’s te stabiliseren. Wij gebruiken momenteel Sony en soms Canon (voor social media-producties). Het belangrijkste is dat het systeem compatibel moet zijn met beide camerafabrikanten. Soms gebruiken we zelfs een iPhone! Allereerst heb ik een model gevonden dat binnenkort beschikbaar zal zijn, speciaal voor mobiele toestellen, ook een behoorlijk opwindende trend! Met de Mini Gimbal kunt u dan eenvoudig de iPhone bevestigen en zo de goede videokwaliteit van de iPhone combineren met een rechte en stabiele camerabeweging. Dit is vooral praktisch omdat je de “zware” camera niet nodig hebt. In veel gevallen heb je helemaal geen grote camera of cameratechnologie nodig, vooral niet als het gaat om opnames voor sociale media of filmproducties voor YouTube, Instagram, Facebook enzovoort. Helaas zal dit model pas vanaf maart 2018 beschikbaar zijn, wat nog een hele drie maanden weg is en onze volgende productie is al volgende week.

Toen vond ik eindelijk een geschikt model op Amazon, dat ook nog eens met Prime geleverd wordt! Heel voordelig, want we hebben niet zoveel tijd. Slechts twee en een halve ster, maar aanbevolen door een vriend die werkt voor o.a. FILA, SNIPES & Co.

Besteld afgeleverd, mijn nieuwe Zhiyun Crane 2 gimbal!

Vers uit de doos en nog met de typische “nieuwe geur”, arriveert mijn gimbal eindelijk. En nu al de eerste productie of de eerste test, een compleet succes! Binnenkort zal ik u hier de afgewerkte video’s van onze productie laten zien, zodat u kunt zien hoe de gimbal in gebruik is. Uit ervaring kan ik de gimbal alleen maar aanbevelen, omdat hij verschillende voordelen biedt!

  1. Volg Focus (volg mensen in beweging)
  2. OLED-display (goede zichtbaarheid dag en nacht)
  3. Ontwerp voor snelle bediening
  4. Met motor (het ultieme voordeel in vergelijking met “goedkope” modellen!)

Combineer de gimbal met verschillende cameramodellen van Sony tot Canon

De gimbal is multifunctioneel en kan worden aangepast aan verschillende camerasystemen zoals verschillende statieven, Canon maar ook Sony. Beide zijn zeer populair bij fotografen! De meeste fotografen die ik ken, fotograferen nu met een Sony camera. We hebben onze test direct met een Sony gedaan en waren absoluut verrukt. De camera’s zijn snel opgesteld en het systeem wordt echt heel snel begrepen. Je kunt meteen naar buiten gaan, de geheugenkaart in de camera stoppen en gaan.

Hoe werkt een gimbal systeem?

De uitleg zou erg lang worden en niet erg duidelijk in geschrift, dus heb ik hier een geweldige video voor u die alles wat belangrijk is in aanmerking neemt en het duidelijk laat zien in slechts tien minuten. Hier kunt u de Zhiyun Crane 2 in actie zien!

Hoeveel kost een gimbal?

Voor een professionele stabilisatie moet u ongeveer 800 € investeren, en als zelfstandige kunt u aan het eind de BTW terugvorderen. Er blijft dan een netto investering over van ongeveer 650 €, wat zeer de moeite waard is. Reeds bij de eerste videoproductie zijn de investeringskosten terugverdiend en is de klant veel tevredener (beloofd), omdat de camerakwaliteit bij opnamen met bewegend beeld aanzienlijk is verbeterd.

Als je vragen hebt over het gimbal systeem, stel ze dan in de commentaren!

[shortcode-variabelen slug=”adsense-content”]