Influencer Event Concept: Ideeën, Planning, Outline – Hoe een evenement tot stand komt

Influencer Event Concept – Hoe begint het allemaal? Als influencer agency hebben we vaak te maken met klanten die hun eerste influencer event plannen. Instagram, TikTok, YouTube & Co. zijn enorm geworden en social media sterren zijn de merkambassadeurs van onze twintiger jaren. Ideeën, planning, schetsen- Hoe maak je een evenement! Inclusief een voorbeeldschets voor het allereerste, snelle concept.

Product & Amusement

Kortom, vóór locatie, activiteiten, moderatie, creatie van inhoud… welke boodschap moet een influencer-evenement aan de buitenwereld overbrengen?

Belangstelling voor beïnvloeders

Een influencer-evenement moet een positieve boodschap overbrengen aan de buitenwereld die het merk of bedrijf en de betrokken influencers in een goed daglicht stelt. De boodschap moet gericht zijn op de gedeelde waarden en doelen van het merk en de influencers en de voordelen van samenwerking benadrukken. Hiervoor gaat men vooraf diep in op het plannen van de onderwerpen en activiteiten.

Op de grond is één ding belangrijk:

Positieve ervaring + professionele sociale schepper

Publiek belang (PR)

Een ander doel van een influencer event is om de aandacht en interesse van het publiek voor het merk of bedrijf te trekken. Daarom moet de boodschap ook gericht zijn op het aanspreken van de doelgroep en hun interesse in het merk wekken.

Daarnaast moet het evenement ook de relatie tussen het merk en de influencers versterken en een positieve ervaring creëren voor alle betrokkenen. De boodschap moet dus ook wijzen op de samenwerking en betrokkenheid van de influencers en het merk om een sterk partnerschap te benadrukken.

Voor het positieve gevoel moet men twee aspecten combineren:

Branding en entertainment

Mix: productpresentatie en entertainment voor de gasten

Hier te zien:

 • Branding / productpresentatie
  • Presentatiestands
  • Expert staat
 • Entertainment
  • Social Wall: Gemaakt voor inhoud
  • Moderatie ruimte op het podium
  • Skin Smoothie Bar
  • Catering

Schets: Evenement idee 1.o op het bureau

Hoe ziet zoiets eruit?

Voordat we een volledig pitch deck voor de presentatie ontwerpen, gaan we op de klassieke manier met pen en papier aan de slag met de conceptuele planning van het evenement. Dit omvat looplijnen en distributie. Het typische evenement heeft 30 – 50 influencers of content creators als gasten. Onze strategie voor het creëren van het concept:

X = informatie en plezier combineren

Met kriskras door elkaar lopende lijnen verdelen de gasten zich vrij automatisch over de stations. Hier getoond op kleine schaal, in één ruimte:

Concept voor het evenement: de volgende stappen

Pas dan begint de concrete planning.

Het ontwerp van een evenement voor influencers omvat verschillende aspecten, die allemaal tot doel hebben een succesvolle samenwerking tussen het merk en de influencers te bevorderen. Hier volgen enkele belangrijke aspecten die een rol spelen bij het ontwerpen van een dergelijk evenement:

Doelgroepanalyse: wie moet worden bereikt

Voordat een evenement voor influencers wordt ontworpen, is het belangrijk om te weten wie de doelgroep is en wat hun interesses en behoeften zijn. Een zorgvuldige analyse van de doelgroep helpt om het evenement af te stemmen op de behoeften en interesses van de influencers en hun volgers.

Selectie van het onderwerp: Focus communicatie

De keuze van het thema is een belangrijke factor voor het succes van het evenement. Het thema moet aansluiten bij de interesses en waarden van de doelgroep en een band creëren met het merk of het bedrijf.

Selectie van beïnvloeders: gasten op het evenement

De selectie van influencers moet gebaseerd zijn op de doelgroepanalyse en het thema van het evenement. De influencers moeten een geschikte doelgroep hebben en inhoudelijk goed passen bij het merk of bedrijf.

Plaats en formaat

De locatie en het formaat moeten ook worden afgestemd op de doelgroep. Een gezellige sfeer kan influencers helpen zich op hun gemak te voelen en zich beter met het merk te identificeren.

Inhoud en activiteiten: Wat te doen?

De inhoud en activiteiten moeten worden afgestemd op de doelgroep en het thema van het evenement. Interactieve activiteiten, zoals workshops of discussierondes, kunnen helpen om de beïnvloeders actief te betrekken en het evenement voor hen interessanter te maken.

Voorbeeld: Live Cover Shooting @ WW met 50+ Influencers

Moderatie: het evenement leiden

Als gasten of influencers en content creators alleen gelaten worden, raken ze snel het spoor bijster. Een goed voorbereide moderatie loodst de gasten door het evenement, maar weet het merk en de merkboodschap ook steeds weer vakkundig te plaatsen.

Sociale mediastrategie: creëer inhoud

Een social media-strategie is cruciaal voor het succes van een influencer-evenement. Er moeten passende hashtags en social media-links worden gekozen om het evenement en het merk of bedrijf toegankelijk te maken voor een breder publiek.

De A&O voor 99% van de evenementen: inhoud.

Om goede inhoud te laten ontstaan, moeten geschikte situaties worden ontworpen waarin je “gewoon een foto moet maken / iets moet posten”!

Follow-up en evaluatie: resultaten

Na het evenement moeten feedback en resultaten worden geëvalueerd om de planning voor toekomstige evenementen te verbeteren. Follow-up met beïnvloeders is ook belangrijk om langdurige relaties op te bouwen.

Succesvolle Influencer Events: Conclusie

Voor een succesvolle opzet en planning van een influencer-evenement is een grondig begrip van de doelgroep en hun interesses vereist. De keuze van de influencers, het thema, de activiteiten, de locatie en het format, alsook de social media-strategie moeten op elkaar worden afgestemd. Het doel is om een positieve boodschap over het merk of het bedrijf naar de buitenwereld te communiceren en de interesse van de influencers en het publiek te wekken.

Als onderdeel van de conceptie en planning kunnen workshops, discussierondes, presentatiestands, expertstands, social walls en catering worden ingezet om de influencers te activeren en het evenement voor hen interessanter te maken. Een goed voorbereide moderatie leidt de gasten door het evenement en plaatst de merkboodschap op een slimme manier. Evaluatie van het evenement en follow-up van influencers zijn belangrijke stappen om langdurige relaties op te bouwen en de planning voor toekomstige evenementen te verbeteren.

Influencer evenement

Meer over het onderwerp Influencer Events? Hier vindt u meer informatie over ons bureau en onze taken als evenementenbureau: