Kickstartercampagne video: Waar moet je op letten?

Hoe maak je een overtuigende Kickstarter-video? Je hebt een geweldig idee en je wilt het financieren via Kickstarter? Een overtuigende Kickstarter-video is de sleutel tot het succes van je crowdfundingcampagne. Leer hoe je een video maakt die de aandacht van je doelgroep trekt en donateurs wint. Terug naar: Kickstarter.

1. pakkend begin

Elke video heeft een sterk begin nodig. Deze eerste indruk is cruciaal om kijkers te boeien. Begin met een spannend moment of een boeiende vraag. Laat vervolgens het belangrijkste probleem of de behoefte zien die je project oplost.

 • Trek onmiddellijk de aandacht van het publiek
 • Presenteer het belangrijkste probleem of de behoefte

2. presentatie van het team

Jij bent de drijvende kracht achter je project. Stel jezelf en je team uitgebreid voor om vertrouwen en geloofwaardigheid op te bouwen. Benadruk je kwalificaties, ervaring en passie voor het project.

 • Stel jezelf en je team in detail voor
 • Benadruk kwalificaties en passie voor het project

3. het project uitleggen

Duidelijkheid is de sleutel. Leg je project op een begrijpelijke manier uit en gebruik visuele hulpmiddelen zoals animaties en afbeeldingen om complexe ideeën te illustreren. Laat zien hoe je project het leven van mensen zal verbeteren.

 • Leg je project duidelijk en begrijpelijk uit
 • Gebruik visuele hulpmiddelen ter illustratie
 • Benadruk hoe je project het leven van mensen zal verbeteren

4. prototypes of vooruitgang tonen

Als je al prototypes hebt ontwikkeld of vooruitgang hebt geboekt, laat ze dan zien. Dit verhoogt de geloofwaardigheid van je project enorm. Presenteer je werk tot nu toe en de resultaten die je al hebt bereikt.

 • Prototypes of de voortgang tot nu toe presenteren
 • Toon resultaten en prestaties

5. beloningen en ondersteuningsmogelijkheden

Leg in detail uit welke beloningen supporters kunnen krijgen als ze je project steunen. Laat zien hoe deze beloningen waarde toevoegen en waarom het de moeite waard is om deel te nemen aan je campagne.

 • Leg de beloningen in detail uit
 • Toon de toegevoegde waarde van ondersteuning

6. sociaal bewijs

Bewijs dat je project al steun krijgt. Deel media-aandacht, getuigenissen van tevreden klanten of meningen van experts. Zo bouw je vertrouwen op bij potentiële supporters.

 • Delen van berichtgeving in de media en meningen van deskundigen
 • Toon tevreden klanten of supporters

7. financieringsdoelstelling en tijdschema

Leg uit hoeveel geld je nodig hebt en waar het voor gebruikt zal worden. Geef een realistische tijdslijn voor de voltooiing van je project, zodat supporters weten waar ze aan beginnen.

 • Leg het financieringsdoel uit en hoe het zal worden gebruikt
 • Geef een realistisch tijdschema

8. oproep tot actie

Moedig het publiek ten slotte aan om je project te steunen. Gebruik duidelijke oproepen tot actie zoals “Steun ons nu” of “Deel deze campagne met vrienden”. Maak duidelijk hoe belangrijk hun steun is.

 • Ondersteuning en delen aanmoedigen
 • Maak duidelijk hoe belangrijk hun steun is

9. contactgegevens en links naar sociale media

Bied kijkers manieren om contact op te nemen als ze vragen hebben. Moedig ze aan om je te volgen op sociale media om updates over je project te krijgen en in contact te blijven.

 • Contactmogelijkheden bieden
 • Stimuleer volgen op sociale media

10. afstuderen

Sluit je video af met een sterke indruk en een samenvatting van de belangrijkste punten. Bedank de kijkers voor hun interesse en mogelijke steun.

11. optimalisatie voor mobiele apparaten

Zorg ervoor dat je video goed werkt op mobiele apparaten, want veel mensen bezoeken Kickstarter op hun telefoon. Een mobielvriendelijke weergave is cruciaal.

12. lengte van de video

Houd je video in de regel beperkt tot ongeveer 2-3 minuten om de aandacht van de kijkers niet te verliezen. Kort het in tot het essentiële.

13. kwaliteit

Zorg voor goede video- en geluidskwaliteit om een professionele indruk te maken. Duidelijke beelden en goed geluid zijn essentieel.

14. testen en reviseren

Test je video op verschillende doelgroepen en verzamel feedback om hem te verbeteren. Wees bereid om aanpassingen te maken om ervoor te zorgen dat de video zo overtuigend mogelijk is.

Kickstarter-campagne: crowdsourcing om je (influencer) merk te financieren

Wist je het al? Van influencer naar merk, met je eigen product! Zelfs de grootste influencers zijn begonnen met een Kickstarter-campagne.

Kickstarter Kamapgne voorbeeld: Jeremy Fragrance haalde 31x meer op, een totaal van 780.000 euro!

Jeremy Fragrance Kickstarter campagne met “Office For Men” (zijn eerste geur) vroeg hij de gemeenschap om 25.000 euro, uiteindelijk was het 780.149 euro van 5.955 backers! Onze close-up van Kickstarter-campagnes. Hoe je zelf succesvolle Kickstarter-campagnes kunt opzetten: