Start Ups en het oprichten van bedrijven – Sprekerslezing @ Berlijn, Alexanderplatz

In Berlijn ging het vandaag over startende ondernemingen en het oprichten van bedrijven (tip! Nu in de boekhandel: The Business Book van Stephan M. Czaja). Hoe richt je een bedrijf op, vooral met pit en ondernemerskracht. Ik praat over mijn ervaringen als jonge ondernemer en bedrijfseigenaar. In onze verschillende vakgebieden, van model management tot social media, influencer marketing, modefotografie, videografie, online marketing en zoekmachine optimalisatie. Dit zijn allemaal grote modewoorden, maar er komt veel meer bij kijken om ondernemer te zijn. Telefoonsystemen, notitieblokken kopen en inrichten, kantoorruimte, mappen, kasten, stopcontacten. Dit alles hoort bij het ondernemerschap en natuurlijk bij de weg omhoog. Het is 90% werk en 10% plezier, maar die 10% is alle moeite waard!

Hier vindt u meer informatie over bijscholing / workshops en sprekers / lezingen.

Lezing: Opstartstrategieën en oprichting van ondernemingen 2019

In mijn lezingen over ondernemerschap en start-upstrategieën laat ik zien hoe je jonge dynamische bedrijven ontwerpt en opbouwt. Met digitale kracht, net zo duidelijk gestructureerd personeel, met de focus op tevreden medewerkers, maar ook altijd met het oog op verloop.

Het starten van een bedrijf in het huidige klimaat, vooral in Duitsland, is niet zo gemakkelijk. De aantallen zijn sinds 2015 ook aanzienlijk gedaald en liggen nu 30% onder het niveau. Het aantal startende ondernemingen in Duitsland neemt af, ook de veelgeprezen start-upcultuur. Terwijl op TV investeerders op zoek zijn naar ideeën om hun kapitaal en know-how in te steken, toont de realiteit aan dat deze geest nog lang niet is aangekomen. Mensen hebben moed nodig, inspiratie en iemand die hen zegt dat ze het kunnen. Tot ze het zelf weten, zal ik het halen!

De formule voor succesvolle ondernemers is heel eenvoudig, wees hardwerkend en slim! En doe altijd waar je van houdt! Ik vergelijk ondernemers graag met voetbal: als we als kind graag elke dag op het veld stonden, voelt het niet echt als werk als we tegenwoordig elke dag trainen voor de topwedstrijden. Niemand hoeft ons te motiveren, we doen het gewoon graag. Niemand hoeft ons te vertellen dat we iets nieuws moeten leren, we doen het allemaal zelf om ons te ontwikkelen.

Dat is de geest die een ondernemer maakt!

2 dagen: Oprichten, marketing en verkoop van start-ups

In deze lezing, midden op de Berlijnse Alexanderplatz, ging het gedurende twee dagen en telkens meer dan vier uur over deze geest van een ondernemer. Aan de hand van best practice-voorbeelden en natuurlijk praktische onderwerpen zoals het ondernemingsplan, laat ik zien hoe je als jongere, student of zelfs op latere leeftijd zelfstandig ondernemer kunt worden en een team, een bedrijf en een merk kunt opbouwen. Met Zwitserse studenten van de Universiteit voor Economie en Informatica werden op beide dagen alle belangrijke onderwerpen op meer dan 100 dia’s behandeld. Aan het eind moesten de studenten hun eigen bedrijf oprichten en het in een pitch presenteren.

In deze pitch heeft elke groep vijf minuten om hun bedrijf te presenteren. U kent dit concept misschien van TV, wanneer investeerders weer op de uitkijk staan! In werkelijkheid is het precies hetzelfde. Investeerderspraatjes zijn snel en je moet binnen een paar minuten overtuigen. Het was een geweldige taak voor mij en ik vond het erg leuk om de verschillende en creatieve concepten te beoordelen. Uiteindelijk was ik echt verbaasd over de innovatiekracht die uit de groep naar voren kwam. Misschien helemaal niet verwonderlijk, want anders dan in Duitsland neemt het aantal startende ondernemingen in Zwitserland elk jaar toe! Bij deze wil ik u de hartelijke groeten doen van Berlijn naar Zürich en tot volgend jaar.

Live Alexanderplatz Berlijn door HSO Business and Computer Science School (Zürich, CH)

Het bijzondere aan deze lezing is dat de hele groep helemaal uit Zürich komt. Als spreker legt dit natuurlijk meer druk op u dan een plaatselijke afspraak. Natuurlijk bereid ik me ook voor op de presentaties. De dia’s zijn ook bijna helemaal op maat gemaakt voor deze ene lezing. Twee keer per jaar komen we samen in Berlijn en werken we concepten uit, het gaat over social media marketing, online marketing, personeelsmanagement en alles wat modern ondernemerschap met zich meebrengt.

Bedrijfsleven en informatietechnologie zijn twee van de essentiële grondslagen voor succes vandaag. Moderne technologie en communicatiestructuren hebben onze hele basis veranderd, telefoonboeken hebben plaatsgemaakt voor CSV-tabellen, communicatie wordt afgehandeld door chatbots en de hele factuurverwerking en boekhouding is geautomatiseerd. Zij die hier de beste raakvlakken vinden, zullen het ver schoppen in hun carrière en beroep. Of het nu in een bedrijf is als leidinggevende, in het management of zelfstandig als ondernemer en CEO.

Hier kunt u meer informatie vinden over de:

Beste praktijken – Lezingen en workshops

Sociale media – Opleiding, spreker & agentschap

We werken dagelijks in sociale netwerken, plaatsen Facebook Ads, plannen en produceren video’s voor Youtube marketing, organiseren fotoshoots voor Instagram en doen promotie via TikTok, deels met influencers, deels met organisch en betaald bereik. Voor beginners worden in workshops basisvragen behandeld: “Hoe spreek ik mijn bezoekers aan? Jij of jij?”, voor gevorderden meestal over “Hoe kunnen we ons bereik vergroten?”. Wij leveren oplossingen van A-Z voor u en uw personeel.

Permanente educatie – workshops en lezingen door onze deskundigen

✓ Basis – Sociale Media Marketing
Doelstellingen – Sociaal Media Denken en Ontwikkeling

â Strategie – Facebook , Instagram, TikTok, Youtube

✓ Influencer – Contact naar campagne
✓ Wisselen van advertenties – Ad management

â Foto- en videoproductie – redactieplan en content marketing

Lees hier meer over onze lezingen en data:

Agentschap – Facebok, Youtube, Instagram & Co.

Voorbeeld dia’s van de toespraak – selectie

Om u een beetje inzicht te geven in mijn presentaties over het onderwerp start-ups en ondernemerschap, zijn hier een paar geselecteerde dia’s die ik ook in het openbaar aan u kan presenteren. Laten we eerst eens samen naar de samenvatting kijken.

Spreker voor Ondernemerschap en Start Ups

Bent u op zoek naar een spreker voor workshops, een medewerker voor bijscholing en training? Neem contact met ons op. Wij creëren graag een concept op maat voor uw evenement. We kijken uit naar uw telefoontje of e-mail.

  • Spreker – Boeken & Inlichtingen