NIEUW! Facebook Verandering: Video Marketing + Ontwerp voor de Fanpage

Nieuws! Het vorige Facebook Fanpage ontwerp was beperkt tot foto’s en afbeeldingen. Weg is de oude wereld en hier komt iets nieuws! Het bericht dook net voor de eerste keer op. Facebook heeft zojuist een nieuwe functie vrijgegeven. Video’s kunnen nu worden gebruikt als trailers in je eigen fanpagina. De kleine helptekst zegt “Vertel meer van je verhaal! In plaats van een omslagfoto kun je nu ook een video gebruiken. Het kan 20-90 seconden duren en moet minstens 820 x 312 pixels zijn”. De video’s draaien niet alleen op desktop-pc’s, notebooks en tablets, de videoclips worden ook op mobiele telefoons afgespeeld. Hoewel een afmeting van 820 x 312 pixels wordt aanbevolen, kan elke gestandaardiseerde video worden gebruikt, bijvoorbeeld in HD-formaat met 1920 x 1080 pixels. Iedereen die het wil uitproberen, moet de volgende stappen doorlopen.

Video’s toevoegen: Open Upload Menu

Hier kunt u nu beslissen of u een foto of video wilt uploaden.

2. video uploaden in HD

In de tweede stap uploadt u de video naar Facebook.

3. thumbnail selectie van de video

Thumbnails zijn kleine voorbeeldafbeeldingen. Facebook biedt direct automatisch gegenereerde miniaturen aan. Hier hoef je er maar één te kiezen.

Meer informatie over ons bureau Social Media One

Wij bieden slimme oplossingen en concepten voor campagnes in vele steden. Bekijk hier het potentieel van de economisch grootste steden: