Facebook gaat “meta”: Pad naar de Metaverse, Oculus Rift en “Horizion” (digitale wereld 1.0)

Facebook wordt “Meta” – Facebook heeft vandaag aangekondigd dat de nieuwe naam van het bedrijf voortaan “Meta” zal zijn. Dit gaat niet alleen over Facebook, maar in het bijzonder over de “Metaverse”, waarover zo dadelijk meer. De branding zal niet langer “alleen” gericht zijn op Facebook. Er behoort immers nog veel meer tot de groep, bijvoorbeeld Oculus Rift, Whatsapp Messenger, maar ook Instagram. We berichten ook over Horizon: The Digital World 1.0 en de eerste concurrentie van Unity en Nvidia.

Facebook wordt “meta

Wat betekent Metaverse? Het woord “meta” verwijst naar “Metaverse”, Facebooks versie van virtuele realiteit. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, gelooft dat in de komende tien jaar tot één miljard mensen in deze nieuwe metaverse zullen interageren, werken en producten en inhoud zullen creëren.

Over 10 jaar zullen 1 miljard mensen de Metaverse gebruiken – Zuckerberg

Meta: Zuckerberg introduceert Metaverse – Video

Zuckerberg denkt ook dat de virtual reality-dienst van Facebook miljoenen nieuwe banen zal opleveren. Critici beweren echter dat het besluit van Facebook om zijn naam te veranderen te wijten is aan de negatieve publiciteit die het heeft gekregen.

Naamsverandering en kritiek: er komt altijd een beetje PR bij kijken

Facebook wordt onder meer beschuldigd van het aanwakkeren van confrontaties en sociale spanningen en het verspreiden van nepnieuws. We hadden ook verslag gedaan van de allereerste hoorzitting in de Amerikaanse Senaat, toen nog over het “Cambridge data schandaal”.

We worden gezien als een sociaal medium, maar van nature zijn we een bedrijf dat technologieën ontwikkelt die mensen met elkaar verbinden – Zuckerberg

Hij zei ook dat de sociale mediadienst Facebook zijn naam niet zal veranderen. Facebook omvat echter ook diensten als Instagram, Messenger, WhatsApp en Horizon VR virtual reality.

Metaverse: Wat is het?

Iedereen heeft het over de metaverse van de meta. Zuckerberg is niet de enige. Tim Sweeney (CEO van Epic Games), ontwikkelaar van het populaire spel Fortnite, is ook een fan van de Metaverse. Een vrije wereld waarin de mens samen kan zijn met vrienden. Tegelijkertijd beschikt u over alle diensten van het World Wide Web en apps.

Facebook CEO Mark Zuckerberg is al lang een voorstander van de metaverse in Silicon Valley, VS. In 2014 nam Facebook de fabrikant van VR-brillen “Oculus” over.

Horizon: Digitale wereld 1.0 en eerste wedstrijd

De digitale wereld “Horizon” is reeds ontwikkeld, waarin mensen met behulp van VR-technologie met elkaar in contact kunnen komen. Een paar dagen geleden, begin oktober, kondigde Oculus ook de installatie van een fonds van 10 miljoen dollar aan om Horizon verder te ontwikkelen. Technologiebedrijven zoals Unity en Nvidia hebben onlangs ook geïnvesteerd in hun eigen Metaverse-projecten, aldus informatie van de BBC.

De metaverse staat nog in de kinderschoenen, maar betere mobiele connectiviteit, mogelijk gemaakt door technologieën als 5G, zal het potentieel ervan stimuleren. De BBC voorspelt dat techgiganten de komende tien jaar – misschien langer – zullen strijden om de troon van het metaversum.

Virtuele mensen: Beïnvloeders in Digitaal

Virtuele avatars! Virtuele avatars? Als u nog steeds geen idee hebt wat digitale avatars zijn, kunt u in het nieuwe interview op Online Marketing Rockstars (OMR) nu de antwoorden vinden op veel vragen over virtual reality, de veranderingen die het met zich meebrengt voor de mediasector maar ook andere gebieden van het bedrijfsleven en de industrie, van onze bureau-eigenaar Stephan Czaja. Lees het interview nu op Online Marketing Rockstars.

Meta voor investeerders: Wat staat ons te wachten?

Koers van het aandeel: 12 maanden overzicht

Aandelenkoers: 36 maanden herziening

Oculas Rift: Voelt echt, echt aan

Als u ooit virtueel onroerend goed hebt bezocht, op een balkon hebt gestaan en naar de zee hebt gekeken, dan weet u hoe krachtig virtual reality kan zijn en hoe snel het echt aanvoelt. Of het nu een balkon is of een strand, met een VR-bril, bijvoorbeeld de Oculus Rift van Meta, kun je naar alle plaatsen “reizen”.

3D naar 2D, het eigenlijke uitzicht:

Over 10 jaar zullen 1 miljard mensen de Metaverse gebruiken, zegt Marc Zuckerberg. We zijn nieuwsgierig!