Online Shop maken #1: Doe-het-zelf of duur bureau?! – Marketing Podcast
Doe je het zelf of huur je een duur bureau in? De detailhandel heeft echte problemen, de stadscentra zijn leger dan ooit. Tegelijkertijd groeit de onlineverkoop in de detailhandel al twee decennia gestaag. Je hebt een winkel in het centrum? Je hebt een idee voor een online winkel en wilt vanuit huis werken? In deze en de volgende afleveringen leert u stap voor stap hoe u een goedkope online winkel voor uzelf kunt maken. We praten over de belangrijkste vragen die beginners hebben over het onderwerp: Zelf een online winkel doen of een agentschap inhuren? Wat zijn de goedkope alternatieven voor een duur reclamebureau? Hoeveel kost een online winkel en hoe is hij gestructureerd (functies)? Gratis tips & trucs van ons e-commerce agentschap.
Doe je het zelf of huur je een duur bureau in?
BitCoin Small Talk, geld verdienen als laterale denkers en onze focus: Corona promoties voor de detailhandel. De verkoop wordt minder, maar de huur blijft gelijk? Onze e-commerce special over het maken van een online winkel.
Dat is wat je zult leren in deze aflevering van Lasse & Lukinski.
- Hoe maak je een online winkel?
- Wat is de beste online winkel?
- Wat kost het om een online winkel te maken?
- Hoe zit een online winkel in elkaar?
- Wat heb ik nodig voor een online winkel?
Stream en leer nu gratis op:
- Spotify – Marketing Podcast
- ITunes – Marketing Podcast
- Amazon – Marketing Podcast
- Deezer – Marketing Podcast
- Google – Marketing Podcast
Vragen en antwoorden: Zelf doen of via een bureau?
Dat is wat je zult leren in deze aflevering van Lasse & Lukinski.
Hoe maak je een online winkel?
Het belangrijkste is, wees niet bang om de taak “online shop” zelf aan te pakken! Tegenwoordig kunt u met een paar muisklikken uw hele inventaris snel digitaal in kaart brengen met behulp van onlinetools.
Online tools – In deze Marketing Podcast aflevering laten we je kennismaken met de meest gebruikelijke manieren om je eigen online winkel te maken. Dat wil zeggen, doe-het-zelf met online tools, specifiek gepresenteerd in Shopify.
Creative Commons Software – Als je technische interesse of ervaring hebt, kun je Creative Commons software gebruiken, bijv. WordPress / WooCommerce of Magento.
E-commerce agentschap – Als u grote voorraden hebt, meer dan 10.000 artikelen en verschillende variaties (rij-opties, maten, enz.), dan moet u wellicht een beroep doen op de expertise van een e-commerce agentschap. Meer dan 90% van de detailhandelaren kan echter perfect werken met onlinetools – zonder een agentschap.
In deze en de volgende afleveringen zullen we ons richten op de shopify en woocommerce oplossingen voor diegenen die zelf geïnteresseerd zijn in technologie of gemotiveerde werknemers tot hun beschikking hebben.
Wat is de beste online winkel?
- Modulair systeem – online tools zoals Shopify
- Creative Commons – Hulpmiddelen zoals WordPress / Woocommerce
Wat kost het om een online winkel te maken?
Voor online tools zoals Shopify betaalt u een vaste maandelijkse pakketprijs. Als u meer producten of extra rekeningen voor nieuwe werknemers nodig hebt, betaalt u iets meer. In ruil daarvoor bespaart u bijna alle ontwikkelingskosten die u zou maken met in-house ontwikkeling (WordPress) of met een reclamebureau. De kosten van de basisversie bedragen slechts 30 euro per maand. Dit omvat al veel functies, zoals vouchercodes, maar ook een SSL-certificaat voor veilige gegevensoverdracht.
Met tools als WordPress en WooCommerce gaat veel tijd zitten in de ontwikkeling van design en functie. Daarom hebt u ofwel werknemers met technische knowhow nodig, ofwel externe specialisten. Bovendien moet u of een van uw medewerkers iets afweten van HTML, CSS, MySQL en FTP, zodat alles, van het domein tot de afgewerkte online winkel, werkt. In ruil daarvoor heb je een grote vrijheid en veel ruimte voor uitbreidingen. De WordPress software is gratis, net als de WooCommerce extensie.
De duurste optie is zeker de e-commerce agency oplossing. Hier moet je rekening houden met ten minste een vijfcijferig bedrag. U huurt een e-commerce agentschap in als u een zeer groot productassortiment hebt met veel variaties. Zorg ervoor dat u vergelijkende offertes van andere bureaus krijgt, zodat u de prijzen kunt vergelijken. In het begin zal elk agentschap zeggen, “dat kunnen we”! Zorg er daarom voor dat u vergelijkende offertes en referenties krijgt. Zorg er altijd voor dat u referenties vraagt van het bureau. Als er later complicaties optreden omdat het bureau niet over de nodige know-how beschikt, zou dat zeer vervelend zijn.
Show-notities: Business model laterale denkers
De ZDF Neo Magazin aflevering moet ook worden vermeld: