Video agentschap voor Youtube, Facebook en Instagram: storyboard, viraliteit en advertenties

Social media video’s voor YouTube, Facebook en Instagram – In de verschillende facetten en voorbereid voor de verschillende doelgroepen, zorgen video’s ervoor dat producten op de markt komen en hun kopers vinden, ongeacht of het wordt gefinancierd door reclame of helemaal vanzelf ontstaat door viraliteit (mond-tot-mondreclame). Film is vandaag de dag de alfa en omega! Vooral met de extreem toegenomen bandbreedtes van mobiele technologieën kunnen video’s overal worden geraadpleegd. U kunt zelfs YouTube-video’s streamen terwijl u in de natuur wandelt. Innovatieve bedrijven en ondernemingen gebruiken dit extreme voordeel voor nieuwe kopers en nieuwe doelgroepen. De verscheidenheid aan video’s is zeer groot, van imagofilms en lookbooks tot advertenties en verklarende films. Marketing en reclame kunnen ook op vele manieren in de wereld worden gebracht. Een gespreksonderwerp worden is het grote doel van bedrijven. Ons bureau helpt u om een gespreksonderwerp te worden. Lees meer over ons Youtube agentschap.

Meer artikelen en links over het onderwerp videoproductie:

Hoe een reclamespot wordt gemaakt – uitwendig

Videomarketing, strategie en planning

Het is een lange weg van merkvideo naar promotievideo, van 3 tot 15 minuten naar slechts 30 tot 60 seconden. In de sociale netwerken is de verscheidenheid al even groot. Terwijl je op sociale netwerken als Youtube makkelijk 12 minuten hebt om een video te presenteren, heb je op Facebook een maximale aandachtsspanne van 20 tot 25 seconden. Na ons artikel over YouTube-marketing, gaan we vandaag kijken naar de drie grote netwerken! Voor sociale netwerken als Instagram is dat ongeveer 15 seconden en voor Musical.ly is dat slechts 5 tot 20 seconden. Al deze parameters moeten in overweging worden genomen bij het plannen van sociale mediavideo’s. Of het nu gaat om een unboxing van schoenen of een goed gemaakt, onherkenbaar promotieclipje voor Dubai (blogger reist de wereld rond, eindigt in Dubai, zee, stad, shopping, ervaringen, alles). Sociale netwerken hebben de wereld en de communicatie veranderd, en ook onze klanten doen steeds meer een beroep op deze vorm van marketing. Online marketing, en met name videomarketing, speelt een steeds doorslaggevender rol bij de productie van reclamefilms, in de concurrentiestrijd om de kijkers.

Storytelling: planning verhaal, emoties en impact ketens

Het grote verhaal of de kleine rode draad? Vooral storytelling bepaalt de kwaliteit van een video tijdens het productieproces. Zijn de kijkers 3 seconden binnen en breken ze meteen af, kijken ze de hele spot af of, nog beter, vertellen ze vrienden, collega’s op het werk of familie over de reclamefilm?

Of het nu gaat om grootschalige commercials en producties of om kleine social media clips die relatief snel worden geproduceerd, afhankelijk van het sociale netwerk, ook hier speelt viraliteit een grote rol. Hoe beter het verhaal van een videoclip wordt verteld, hoe directer en aantrekkelijker de inleiding tot het verhaal is, hoe pakkender de commercial zal zijn. Kijkers zullen het onthouden, de videoclip delen en anderen erover vertellen.

Maar hoe creëer je zo’n verhaal voor beeldfilms?

Afhankelijk van het gebied, de actualiteit of zelfs de inhoud van de film, van merkreclame tot productpresentatie of zelfs explainer-video’s, verschillen de verhalen van de afzonderlijke videoclips sterk. Als bureau besteden wij bijzondere aandacht aan de uitvoering van de speciale wensen van de klant, zodat de reclamefilm uiteindelijk overeenstemt met wat de klant zich zelf heeft voorgesteld. Want uiteindelijk realiseren wij, als agentschap voor reclamefilm en imagofilm, de ideeën van de klant met een flinke scheut knowhow en expertise. Voor we aan het proces beginnen, de eerste ontmoeting van pre- en post-productie, eerst het belangrijkste: het verhaal!

Concept van het verhaal: Hoe succesvolle imagofilms en commercials tot stand komen

Reeds op school hebben we bij opstel geleerd dat we een “rode draad” moeten aanhouden. Ook in de videografie is de rode draad een van de speciale componenten die de videoclip aan het eind zo verpakken dat de merkboodschap of de marketingboodschap de consument of de kijker bereikt. Daarom wordt vóór elke produktie een analyse van de klant gemaakt, zowel van de behoeften als van de doelstellingen en de doelgroep. Alle verschillende gebieden worden in een matrix samengevat om synergieën en raakpunten te vinden waarop het verhaal kan inhaken. Op die manier verbinden wij eerst de eerste kruispunten om conclusies te kunnen trekken over welke symbolen en welke beelden bij de kijker de juiste emoties opwekken. Laten we het nog eens samenvatten:

 1. Klantenanalyse – Wie / wat zit er in de film verpakt?
 2. Behoeften van de (eind)klanten – Wat willen zij?
 3. Doelstellingen van de klant – Welke doelstellingen moeten worden vastgesteld en bereikt?
 4. Doelgroep – Aan wie moet reclame worden gemaakt?
 5. Synergieën en kruispunten – Wat hebben alle actoren gemeen?

Emoties en geschiedenis: 15 minuten of 15 seconden?

Of het nu gaat om een bedrijfspresentatie van 10 minuten of een Facebook-clip van 15 seconden, verhalen en emoties wekken de belangstelling en zorgen ervoor dat wij – als kijkers – blijven hangen. Hoe lost de situatie zich op? Zal onze “held” het halen? Onze “held” kan de pakjeskoerier zijn, die door het stadsverkeer raast om de boodschappen op tijd bij de voordeur te krijgen, of de auto, die over de hoogste bergtoppen rijdt, met plaats voor het hele gezin, iedereen veilig aangekomen, het kampvuur brandend.

Wil je niet hetzelfde gevoel?

Door deze methodologie benadert de videoproduktie reeds bij voorbaat (pre-produktie), d.w.z. tijdens de planning en de conceptie, een exact beeld dat moet ontstaan wanneer onze kijkers de afgewerkte reclamefilm zien. Op die manier wekken we emoties op, maar ook behoeften, die vervolgens worden vervuld door het product, de dienst of het merk in kwestie. Zo ontstaat storytelling vanuit de verschillende gebieden rond de doelgroep, de behoeften van de klant maar ook de doelen van de opdrachtgever, maar ook de moderne media die beschikbaar zijn (cross-media), van de bekende TV tot streaming portals maar ook de sociale netwerken rond YouTube, Facebook, Musically en Instagram. Als agentschap voor reclamefilm kijken wij naar de specifieke omstandigheden en de huidige markt, maar ook naar de toekomstverwachtingen.

Videoproductie voor YouTube

Als je video’s voor YouTube maakt, heb je een langere aandachtsspanne dan in de andere sociale netwerken. Afhankelijk van de opzet van de video, kunt u gaan van 3 tot 12 minuten. Het is belangrijk dat je een persoon hebt (merkambassadeur) en geen klassieke reclamevideo afspeelt.

YouTube werkt niet zoals het klassieke consumentengedrag op televisie of streaming media, YouTube is vooral succesvol door dingen uit te leggen. Daarom boeken veel mensen een blogger of influencer voor hun YouTube-productie om het product, de dienst of het merk in kwestie te vertegenwoordigen. Producten worden bijvoorbeeld gedurende 2 tot 3 minuten in een video geplaatst. Voor uw eigen videoproductie is het raadzaam juist zo’n gezicht te kiezen. Als u volgers wilt genereren, is het belangrijk een reden te creëren waarom zij (de gebruikers, belangstellenden, kopers, enz.) terugkomen. Daarom is een merkgezicht hier zoveel waard. YouTube-video’s kosten minder tijd dan commercials, gemiddeld heb je maar een derde van de tijd nodig voor de productie. Wilt u video’s laten maken voor uw eigen merk? Lees meer over ons YouTube-agentschap.

Parameters voor Youtube Video Marketing

 1. Optimale tijd (Youtube): 3-15 minuten (afhankelijk van het project)
 2. Aanbeveling: Blogger / bekend persoon als merkambassadeur en “moderator”.
 3. Kernboodschap direct aan het begin (< 5 seconden)

Videoproductie voor Facebook

Vergeleken met YouTube heeft Facebook een maximale aandachtsspanne van 30 seconden, maar de eerste drie tot vijf seconden zijn cruciaal. Zeer weinig gebruikers blijven de volledige 30 seconden, maar springen na ongeveer 10 seconden af. Daarom moet de boodschap van video’s aan het begin en niet aan het eind worden geplaatst. Dat is waarom veel video’s van klassieke filmproductiebedrijven niet werken. Ze vertrouwen op een te grote verhaallijn en onthullen het grote geheim pas aan het eind.

Met Facebook, Youtube & Co. moet je direct “Hey!” zeggen, bij wijze van spreken, daar gaat het om! Wil je reizen, kom dan naar Dubai! Dit is de nieuwe trainingshandschoen voor fitness! Je kunt er ontspannen mee door de grote stad rijden! Rechtstreeks aanspreken van de klant in plaats van lange informatieketens. Dat is het geheim van het succes van Facebook. Bovendien mag niet uit het oog worden verloren dat het grootste deel van het gebruik tegenwoordig op mobiele toestellen plaatsvindt, wat betekent dat geluidsopnamen “niet” centraal mogen staan. Bijna alle gebruikers luisteren stil naar de video-inhoud op Facebook. Daarom is font embedding zo ontzettend belangrijk. Net als in de klassieke reclamefilm worden de verschillende dragers (triggers) getoond in de storyboards en de keten van effecten. Wanneer verschijnt welk tekstblok en welke inhoud heeft het?

Wij produceren en ontwerpen het perfecte materiaal voor uw bedrijf. Ontdek hoe op onze Facebook Marketing Agency pagina.

De belangrijkste parameters voor Facebook-video’s

 1. Optimale tijd (Facebook): 10 – 30 seconden (afhankelijk van het project)
 2. Aanbeveling: Tekstinsluitingen en ondertitels (aangezien mobiel vaak “stilletjes” wordt bekeken).
 3. Kernboodschap direct aan het begin (< 3 seconden)

Videoproductie voor Instagram

Op Instagram wordt video-inhoud nog korter afgesneden dan op Facebook. De inhoud wordt door de gebruikers zeer snel en uitsluitend op mobiel geconsumeerd. Video-inhoud moet dienovereenkomstig worden geconceptualiseerd voor Instagram. De algemene informatiedichtheid is groter geworden en de informatieverspreiding sneller, evenals de ontvangst van de inhoud. Modern, doelgroepspecifiek denken is dus essentieel voor het succes van reclameclips op Instagram.

Op Instagram moet je ook aandacht besteden aan Stories. Stories zijn kleine “verhalen uit het dagelijks leven” van beroemdheden, bloggers, atleten, enz. Mensen volgen deze verhalen zoals ze vroeger roddelbladen of klassieke tabloid media volgden. Mensen volgen deze verhalen zoals ze vroeger roddelbladen of klassieke tabloid media volgden. Hier kunnen ook verhalen worden ontwikkeld en producten op de markt worden gebracht. Meer over ons Instagram agentschap.

Parameters voor Instgram video’s

 1. Optimale tijd (Instagram): 3 – 10 seconden (afhankelijk van het project)
 2. Aanbeveling: Tekstinsluitingen en ondertitels zoals op Facebook (aangezien mobiel vaak “stilletjes” wordt gekeken).
 3. Kernboodschap direct aan het begin (< 2 seconden)

Video Marketing en Productie: Referenties en Portfolio

Videomarketing is tegenwoordig diverser dan ooit! Van merkfilms, tot unboxing, tot explainer video’s, tot wervingsvideo’s, tot positieve klantervaringen, videomarketing is ongelooflijk veelzijdig! Samen met onze klanten implementeren wij bijna alle gebieden van imagofilm tot reclamefilm.

Meer artikelen en links over het onderwerp videoproductie: