Facebook Fanpage Ontwerp – Gratis Photoshop Sjabloon (PSD)

Update! Facebook heeft de afmetingen van fanpagina’s voor ontwerpen & lay-outs 2016 gewijzigd. Voor uw eigen kanaalontwerp betekent dit: nieuwe dimensies, nieuwe ideeën! Hoewel de afmetingen dezelfde zijn gebleven toen de wijziging in 2014 werd doorgevoerd, zijn de verhoudingen van de profielfoto en omslagfoto veranderd. De omslagfoto is nu 830×315 pixels, in plaats van 850×315 zoals voorheen. De Facebook profielfoto blijft op 180×180 pixels. Dit betekent dat de lay-out van de fanpagina slechts minimaal is veranderd. Voor online marketeers, social media managers en ontwerpers is het kleine verschil toch belangrijk als het gaat om perfecte social media ontwerpen. Als je visuele effecten wilt opnemen in een Facebook fan pagina, moet je aandacht besteden aan de nieuwe positionering.

Facebook Fanpage Ontwerp

Voor beginners, beschrijf ik in detail hoe het sjabloon te gebruiken in de stappen 1-8. U kunt het gratis Photoshop sjabloon (PSD) downloaden aan het begin en eind van het artikel. Als je geen zin hebt om te lezen, kun je ook de Facebook Fanpage video tutorial hier bekijken of de geschreven tutorial hieronder lezen. De download staat direct onder de video.

Video-handleiding: ontwerpen met Photoshop

In slechts een paar stappen kunt u leren hoe u uw eigen individuele ontwerp maakt en er professioneel uitziet – zelfs zonder een extra ontwerpbureau. U kunt het gratis lay-outpakket hier downloaden:

Download > Photoshop (.psd) sjabloon voor Facebook Fanpage Ontwerp

/ zip archief

Creative Commons Lizenzvertrag

Facebook Fanpage Ontwerp

INSTRUCTIES VAN 2014, DOWNLOAD ACTUEEL! PRINCIPE IS HETZELFDE!

Facebook fan page designs zijn iets speciaals: dit omvat zowel de Facebook fan page banner als de bijpassende profielfoto van uw fan page (Facebook interne bedrijfs- of projectpagina). Als creatief en corporate designbureau in Keulen ontwerpen wij voor talrijke klantenprojecten, zowel in Hamburg, München, Düsseldorf als Hannover. Wij letten altijd op de huidige afmetingen, die door Facebook worden opgegeven voor het ontwerp van de fanpagina, maar ook op vloeiende overgangen (!) tussen de twee afbeeldingen. Alleen slimme lay-outs maken deze visuele overgangseffecten mogelijk. Hierdoor val je op tussen de grote massa van Facebook fan pagina’s. Uw opties zijn als volgt: U huurt een ontwerper in of u ontwerpt zelf (of laat uw personeel ontwerpen). Wij stellen u gratis het actuele opmaakpakket van ons media-agentschap ter beschikking! Inclusief Facebook fan page banner en profielfoto.

Handleiding – Facebook Fanpage Ontwerp Handleiding in 4 stappen:

De verandering is minimaal. Het profiel is een beetje verder naar links dan voorheen. Om je tijd te besparen, heb ik een Photoshop ontwerpsjabloon gemaakt in de universiteit. Hier kunt u gemakkelijk bestaande afbeeldingen invoegen en ze 1:1 opslaan. Een kleine handleiding en de download vindt u in het volgende artikel. Ik zou blij zijn met een paar likes en leuke aanbevelingen!

Stap 1: Open de grafische lay-out van Facebook in Photoshop en begin met ontwerpen

De PSD is twee keer zo groot als vereist. Waarom? U zult dus geen problemen hebben met de profielfoto waarvan de afmetingen groter zijn dan de pixels die werkelijk worden weergegeven. Plaats uw afbeeldingen in de daarvoor bestemde mappen (titel, profiel). Tip! Zoals in het sjabloon aangegeven als “VOORBEELD”, verbindt u de achtergrondlagen van het profiel en de titelafbeelding. Dit houdt de overgang schoon en u kunt de achtergrond vrij en gemakkelijk verplaatsen.

Facebook Fanpage gestalten - Photoshop Vorlage | Lukinski Köln

Stap 2: Deactiveer voorbeeldlaag

Om de profiel- en omslagafbeelding van Facebook op te slaan, deactiveert u eerst het bovenste niveau “profielafbeelding – vorm”.

Stap 3: Maskers selecteren en uitsnijden

Selecteer de maskers van de twee mappen (titel, profiel). Gewoon ALT + muisklik (op het masker). Ga terug naar de normale weergave en snijd de afbeelding bij (Bewerken > Bijsnijden). Op deze manier heb je de originele afmetingen. Denk eraan: de titelfoto moet (min.) 830×315 pixels zijn en de profielfoto (min.) 180×180 pixels, maar de weergave is beperkt tot 160×160 pixels.

Stap 4: Opslaan en uploaden

Sla je foto op als een .jpg met kwaliteitsniveau 10, 11. Hierna kun je je nieuwe profiel- en omslagfoto uploaden naar de Facebook fanpagina.

Download ‘Fanpage ontwerp’ Sjabloon (Photoshop)

Download > Photoshop (.psd) sjabloon voor Facebook Fanpage Ontwerp

/ zip archief

Creative Commons Lizenzvertrag

Update. Feedback van een lezer:

Is uw PSD sjabloon nog steeds up to date voor de nieuwe fan pagina op facebook? (dank u!)

Zoals het artikel zegt, nee 🙂 Facebook heeft nu profiel + banner gescheiden. Dit betekent dat u niet langer een extra lay-out nodig heeft voor uw eigen Facebook-kanaal.