Facebook Fan Page Ontwerp Sjabloon

Facebook verandert elk jaar van stijl. Hoewel de afmetingen voor je eigen Facebook-titelfoto (850 x 315 pixels) en profielfoto (180 x 180 pixels) hetzelfde zijn gebleven, is de lay-out een beetje verschoven. Dus als je creatieve elementen (zoals kleurverlopen) in je Fanpage ontwerp wilt brengen, moet je rekening houden met de nieuwe positionering van de titel en profielfoto. In onze kleine voorbeeldtutorial kunt u duidelijk zien hoe de hand niet netjes overgaat van de profielafbeelding naar de titelafbeelding. Het is een beetje naar links verschoven. De verandering is minimaal, maar bij nadere inspectie kunt u zien dat het profiel iets verder naar links staat dan voorheen (zie schermafbeelding). Om je tijd te besparen, heb ik een Photoshop ontwerpsjabloon gemaakt. Hier kunt u gemakkelijk bestaande afbeeldingen invoegen en ze 1:1 opslaan. Een kleine handleiding en de download vindt u in het volgende artikel.

Voor meer informatie, neem een kijkje op onze Facebook marketing bureau.

Instructies
Facebook Fanpage Ontwerp in 4 stappen:

Stap 1: Grafische opmaak Facebook in Photoshop

De PSD is twee keer zo groot als vereist. Waarom? U zult dus zeker geen problemen hebben met de profielfoto waarvan de afmetingen groter zijn dan de pixels die werkelijk worden weergegeven. Plaats de afbeeldingen in de daarvoor bestemde mappen (titel, profiel). Tip! Zoals aangegeven in het sjabloon als “VOORBEELD”, verbinden de achtergrondlagen het profiel en de titelafbeelding. Zo blijft de overgang schoon en kunt u de achtergrond zonder problemen heen en weer bewegen.

Stap 2: Deactiveer voorbeeldlaag

Om de profiel- en omslagafbeelding van Facebook op te slaan, deactiveert u eerst het bovenste niveau “profielafbeelding – vorm”.

Stap 3: Maskers selecteren en uitsnijden

Selecteer de maskers van de twee mappen (titel, profiel). Heel eenvoudig met ALT + muisklik. Ga terug naar de normale weergave en snijd de afbeelding bij (Bewerken > Bijsnijden). Op deze manier heb je de originele afmetingen. Denk eraan: de titelfoto moet (min.) 850 x 315 pixels zijn en de profielfoto (min.) 180 x 180 pixels, maar de weergave is beperkt tot 160 x 160 pixels.

Stap 4: Opslaan en uploaden

Sla uw afbeelding op als een jpg met kwaliteitsniveau 10, 11. Hierna kunt u uw nieuwe profiel- en omslagafbeelding uploaden naar de Facebook Fanpage.