Diafragma, sluitertijd, ISO-waarde – De kunst van het fotograferen

Leer foto’s maken – Met een paar trucjes kan iedereen geweldige foto’s maken, of het nu gaat om portretten van familieleden of voor de perfecte vakantieherinnering. Hier zijn een paar bascis van Fotoblog Hamburg dat zal je helpen! Elke instelling heeft effect op de andere, maar deze gids zal u helpen de perfecte opname te maken.

De grondbeginselen van fotografietechniek – leren fotograferen

Het diafragma – scherpte van voorwerpen

De iris is een meestal mechanisch apparaat op camera’s. Het regelt de doorgang van het licht door de lens of het optische systeem. Twee cirkelvormig geplaatste lamellen schuiven zodanig in elkaar dat de lichtdoorgang smaller of breder wordt en de invallende lichtbundel dus kleiner of groter wordt. De keuze van het diafragmagetal bepaalt de belichtingstijd en de scherptediepte. Het f-getal geeft de verhouding aan tussen de brandpuntsafstand en de diafragmaopening.

*Lukinski, wikipedia

Schaubild - Fotografie (Blende)

De sluitertijd – beweging vastleggen met de camera

De sluitertijd verwijst eigenlijk naar de belichtingstijd. Dit betekent dat, afhankelijk van hoeveel tijd je het beeld geeft, de scherpte van het beeld of de beweging wordt beïnvloed. Hoe korter de belichtingstijd, hoe scherper snelle bewegingen worden. De bediening is ofwel zuiver mechanisch, ofwel elektronisch.

*Lukinski, wikipedia

Schaubild - Fotografie (Verschlusszeit)

De ISO-waarde – Vermindert de ruis van foto’s

Filmgevoeligheid is de lichtgevoeligheid van fotografische platen en films. Het wordt gespecificeerd als ISOEen hogere lichtgevoeligheid stelt u in staat om foto’s te maken in een donkere omgeving met dezelfde belichtingstijd of u moet de belichtingstijd verkorten met dezelfde helderheid.

*Lukinski, wikipedia

Schaubild - Fotografie (Iso-Wert)

Info Grafiek – Leer Fotografie

Handig verpakt voor uw medewerkers, freelancers, stagiaires, studenten of leerlingen: de 1×1 infographic over de basisprincipes van fotografie. De volledige portfolio is beschikbaar op Photoblog Hamburg: Grundlagen Fotografie (Infografik) - Iso, Blende, VerschlussGratis download van de set op Photoblog Hamburg!

[shortcode-variabelen slug=”adsense-content”]