Selfie: definitie, ideeën en tips voor mooie foto’s
Social Media en Selfie! Het toverwoord voor de nieuwe generatie. Hoe beter de camera’s op smartphones worden, hoe meer media er elke dag naar sociale netwerken wordt geüpload. Lunch? Selfie! Sport? Selfie! De zogenaamde selfie is een portret gemaakt met je eigen camera. Je houdt je smartphone met uitgestrekte hand voor je, schakelt naar de frontcamera, kijkt naar jezelf op het scherm en zoekt de beste hoek, het beste licht en perspectief en klikken maar!
Privé, altijd en overal
De bijzondere charme van selfies is dat foto’s niet langer alleen door fotografen worden genomen, geposeerd en begeleid, om het zo maar te zeggen. Selfies kunnen in elke situatie en overal worden genomen. Snel, makkelijk en ongecompliceerd. Bloggers op Instagram, Facebook, YouTube, maar ook Twitter en TikTok kunnen voortdurend foto’s van zichzelf maken, kleine video’s opnemen, hun volgers meenemen in hun privéleven van alledag, maar ook naar evenementen en gala’s, zonder afhankelijk te zijn van een andere persoon.
Hoe neem je de perfecte selfie?
Er zijn nu zelfs hele boeken over dit onderwerp, waarin staat hoe je jezelf het beste kunt poseren! Er zijn een paar heel eenvoudige tips die je kunt volgen om zelf goede selfies te maken.
- Neem altijd meerdere foto’s, kies dan de beste foto
- Ideaal is om bij daglicht te fotograferen, maar nooit tegen de zon in.
- Verander het perspectief, zwaai de arm iets van links naar rechts en maak verschillende opnamen
- Door de hoek te veranderen, worden het perspectief en de lichtsituatie ook anders
Filteren of niet?
Gebruik geen filters! Maak hoogstens kleine aanpassingen door correcties. U vindt deze correctiemogelijkheden in alle sociale apps, bijvoorbeeld op Instagram, direct nadat u de foto hebt geselecteerd.
- In de reclame-industrie geldt: “licht trekt mensen aan”, hoe helderder en vriendelijker een beeld is, hoe beter. Helderheidscorrectie tot 10, 12
- Warmte, in deze instelling kunt u foto’s warmer en kouder maken. Simpel gezegd, zo wil je toch niet dat het licht is in Brazilië, of in Moskou? Warmtecorrectie + / – 8
- Verzadiging, hier kunt u meer kleur aan het beeld toevoegen, meer groen voor de bomen, meer blauw voor het water, meer geel voor de bloemen. Verzadigingscorrectie + / – 8 %
Nog een laatste tip! Onthoud deze kleurcorrecties in het algemeen. Vaak worden foto’s, of ze nu alleen voor Instagram worden gebruikt of uiteindelijk ook voor de imagobrochure van het eigen bedrijf, veel te veel bewerkt. Daarbij wordt de huid één moddervlek, contouren verdwijnen volledig. Onze tip, natuurlijke foto’s, lichte kleurinstellingen, licht en je bent klaar. In Photoshop kunt u deze kleurinstellingen op dezelfde manier gebruiken voor natuurlijke, licht geoptimaliseerde foto’s.